Karavaanpaikat Saariselällä

PYYKÖNEN JUKKA 19.09.2006 21:04

Käydessämme ruskaretkellä Saariselän alueella, "kummastelimme" caravaanarien majoittumista alueella. Asuntoautoja/vaunuja oli parkissa erikoisissa paikoissa. Lähinnä muutamien yrittäjien ( ehkä hyvää tarkoittavien )alueilla autot/vaunut oli majoittuneet mielestämme aika törkeästi turvallisuusohjeiden vastaisesti ohjatuille paikoille. Autot/vaunut olivat 20 cm:n päässä seinästä ja autojen/vaunujen väli oli noin metrin. Minnekkähän turvavälit lie unohtuneet? Olikohan kyseessä huoltamon "rahanahneus" vai hyväsydämmesyys matkailijoita kohtaan vai vaan lappilainen tapa? Tietääkö kukaan ollaanko Saariselälle tekemässä lisää caravan paikkoja? arvetta ainakin näyttäisi olevan, ainakin talvella caravanpaikat siellä ovat tiukassa.

PALIN MATTI 20.09.2006 17:05

No mie tuossa tunti -pari sitten kiersin sen Sääriselän kylän matkallani pohojosseen. Siellä Tunturihotellin eessä eoli jonkulainen vino aukio, jossa seiso yks piironkiauto. Mittään sähkötoloppia en nähäny. Sitten päätiele tullessani näin siinä Nesteen huoltamon pihala useampiaki piironkeja. Olisko siinä huoltamon pihasa sitte joku viralllinen Caravanalue?

HYTÖNEN RAIMO 20.09.2006 18:36

Alue on nimeltään Saariselän Tunturihotelli ja sijaitsee siinä tunturihotellin edessä olevalla pysäköintialueella. Ei kovin mieltäylentävä paikka, vaikka oheispalvelut löytyvätkin tien toiselta puolelta. Hinnoittelu kyllä on kohdallaan, sillä moisesta ihanuudesta kehdataan pyytää silmää räpäyttämättä 36 euroa vuorokaudelta. Vaan eihän se hullu ole joka pyytää, vaan se joka sen maksaa (meikäpoika ei ainakaan).

P.S. Saariselän karavaanarialue ei ole jostakin syystä ottanut tulta useamman vuoden yrittämisestä huolimatta. Se sijaitsi aiemmin epätasaisessa metsikössä Tunturihotellin ja mainitun huoltamon välissä, käytännössä lähes herran huomassa, eikä sekään ottanut menestyäkseen. Se on sittemmin siirretty nykyiselle paikalleen Tunturihotellin piha-alueelle - järjestely joka ei varmasti johda sen parempaan tulokseen. Eikä se nelostien varressa oleva huoltamon pihakaan ole yhtään houkuttelevampi, joskaan siitä ei rahastettane yhtä suolaisesti. Suoraan sanottuna Saariselän ongelma on ollut aina huippuhinta yhdistettynä olemattomiin palveluihin - yhtälö, jolla ei voi edes teoriassa odottaa mitään menestymisen mahdollisuuksia. Kävin alueella viikko sitten, eikä edes mielessä käväissyt, että jäisin mokomille "karavaanarialueille" hetkeksikään.

HYTÖNEN RAIMO 20.09.2006 19:03

Ja ennen kuin joku ehtii huomauttaa tarkoitan, että Saariselän karavaanaripalvelut ovat retuperällä - ulkoilureitit ja -mahdollisuudet ovat kyllä tasokkaita, Laanilan monotansseista puhutmattakaan.

Käytännössä kysymys lienee valitusta linjauksesta: myös Kiilopään "karavaanarialue" sijaitsee asfaltoidulla pysäköintialueella (ja on lähes yhtä luotaantyöntävä). Olisiko niin, että kun rahaa tulee muutenkin, niin karavaanaripalveluihin ei ole tarvinnut sen syvällisemmin paneutua?

SIRKIÄ MATTI 21.09.2006 19:24

Olin samoihin aikoihin Saariselän maisemissa useampia päiviä. Yövyimme vähän sivummalla turistikylän hälinästä, eikä sinne kuulunut nelostien liikennemelukaan.

Olen samaa mieltä Tunturihotellin ns. caravanalueesta. Hinta/laatu suhde heittää pahasti.

Nesteellä pyysivät yöpymisestä 10€. Siihen olisi sisältynyt sähkö, suihku, WC, ja raikasvesitankkaus sekä säiliöiden tyhjennys mahdollisuus. Ei ole hinnan kiroissa sillä seudulla pyynti. En käyttänyt palvelua hyväkseni koska kiinnitin samoin huomiota liian ahtaasti sullottuihin matkailupeleihin. silloin niitä oli yhtäaikaa 1 vaunu, ja 3 matka-autoa samalla seinustalla. Luin siellä paikallislehdestä, että siihen Nesteen viereen, Siulan eteen olisi tulossa ABC-kylmäasema. Miten sen tulo tulee vaikuttamaan Nesteen toimintaa, sitä tuntuvat paikalliset pelkäävän.

Saariselä K-kauppa Kuukkelin yläpihalla, uudemmalla hiekkaosalla on lämmitystolppia, joita vuokraavat Saariselän keskusvaraamosta tai sen suljettuna ollessa Kuukkelista. Vuosi sitten hinta oli 10€. Sisältäen sähkön, kaupan aukioloaikoina WC:n ja juomaveden oton kannuun kaupan eteisestä.

Kiilopään caravanalue sijaitsee päärakennuksen takana. Luonnontilainen hiekkapohjainen alue on tunturikoivikon helmassa. Sähköt ja kemsantyhjennyspaikka löytyi paikkaa katsellessa. Respasta kysyessäni paikan hinnaksi, jos oikein muistan, ilmoittivat 27€. Ei sekään paikka kiinnostanut tarkempaan tutustumiseen. Siinä Kiilopään etupuolella pysäköintialueella näkyi olleen muutama matka-auto leirissä. Ainakin joskus aikoinaan perivät maksun siihenkin alueelle pitkäaikaispysäköinnistä (vaelluksen ajalta). Tämänpäivän tilanteesta en tiedä.

HYTÖNEN RAIMO 22.09.2006 23:54

Sitä Kiilopään etupihaa käytetään yleisenä karavaanarialueena etenkin talvella, jolloin varsinainen alue ei ole käytössä (auraamaton huippusesongin ulkopuolella).

SUONPURO PAULI 24.09.2006 00:53

Pysäköitialueen kyltti ja iso sellainen, kieltää yöpymisen parkkialuella Kiilopäällä. Juuri kävin ja pyysivät Kiilopäällä 30 ekua/vrk sähköpaikasta. Saariselän Nesteellä 10 ekua yö ja palveluihin 100-500 metriä. Sisältää veskit ja suihkut ym. Joten hinnoittelu aika kirjavaa....

VAPPULA TEEMU 04.10.2006 22:35

Tosiaan siinä tunturikeskuksen takapihalla on se "varsinainen" caravanalue. Ihan sinänsä ok paikka, tuossa hinnoittelussa näyttää olevan jokin lappilisä. Kiilopää on rauhallinen paikka jossa varmasti pääsee luonnon rauhaan. Kiilopäälle kuulemma rakennetaan hotelli ja se ilmeisesti rakennetaan caravanalueen suuntaan eli käytännössä se majoittuminen loppunee sitten siellä. Etupiha on ihan perusparkkipaikka eikä muuta, talvella vissiin ihan ok, mutta kesällä en siihen majoittuisi. Viimeiset kokemukset/tiedot toukokuulta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.