Karavaanimatkailun "uhkakuvaseminaari" Turussa

KYLMÄNEN REIJO M 02.04.2007 19:00

Tähänkö suuntaan? vai toiseen? On syntymässä yksi valtakunnallinen yhdistys, kylkiäisenä kristilliset. Yhdistyksen jäseniksi liittyisivät ns. liikkuvat karavaanarit, joita 90% paikallisyhdistysten jäsenmäärästä. Loput 10% jäisivät paikallisyhdistyksiin puurtamaan omilla SF-C alueillaan. Uusi synnytetty 53000:n jäsenen yhdistys perustaa valtakunnallisen jäsenjulkaisun ja solmii käyttösopimuksia leirintäyrittäjien kanssa. Pian kaikki alueet ovat SF-C alueita. Nykyiset SF-C alueet yhtiöitetään, osakkeita ostaisivat kausipaikkalaiset. Päästäkseen samoille maailman markkinoille nykyisten yrittäjien kanssa, lähinnä Euroopan matkailukartoille, nämä uudet yhtiöt liittyvät Suomen Leirintäalueyhdistykseen. Vanhat SF-C alueet on kehitetty ja rakennettu karavaanareiden ehdoilla. Ne eivät tarjoa luxusta eivätkä ilmaista matkaparkkia, vaan toimivan alueen karavaanareiden käyttöön sopivalla hinnalla. Uskon tuotteeseen ja olen valmis lunastamaan osakkeita, mikäli kehitys menee ajettuun suuntaa. Entä sitten SF-Caravan Ry? Jääkö sille ainoastaan matkaparkkirekisterin ylläpito? Odotetaan mielenkiinnolla Turun seminaarin yhteenvetoa, mikäli sitä ei julisteta salaiseksi. Reissaillaan...

MIKKONEN MATTI 03.04.2007 10:00

Ihan rakentavasti sanoisin, että kun alueyhdistykset huolehtivat SFC -alueista, niin eikö tuleva matkailuauatoyhdistys tasapuolisuudessaan ottaisi vastuulleen matkaparkit. Nimikkolevikkeet ja niille levikeisännän vuorot.

RAUTIAINEN KARI 03.04.2007 11:38

Ja sitte mä heräsin ja päästin kissan pihalle. Se oli ihan hikinen.

LIIMATAINEN HANNU 03.04.2007 11:49

Se 'mirrikö', Rautzi? ;-))

KYLMÄNEN REIJO M 03.04.2007 12:17

Näitä palstoja ei ole tarkoitettu huru-ukoille, joilla ei ole omia mielipiteitä!

LIIMATAINEN HANNU 03.04.2007 12:21

Minulleko tuon tarjoilit, Kylmänen?

SIRKIÄ MATTI 03.04.2007 13:13

Toivoisin todella kerrankin, että Kylmäsen ennustus tosiaan kerrankin toteutuisi. Realistina silti on pakko todeta, ettei päiväunilla ole sijaa näissäkään asioissa. Mikäli Matkailuautoilijat ry. saisi kerättyä jäsenmääräkseen kaikkiaan 3promillea liiton nykyisestä jäsenmäärästä, uudet ulkopuolelta tulleet jäsenet mukaanlukien, olisi se jo hyvä alku uudelle yhdistykselle.

Taitaa Kylmänen heitellä vain tarkoituksella provoja, saadakseen keskustelua aikaiseksi.

LIIMATAINEN HANNU 03.04.2007 14:34

Tuo Kylmäsen visio on silkkaa huuhaata, oli provo tai ei. Ettäkö uusi 53000 jäsenen yhdistys? Hui hai, nykyinen Liitto jatkaa toimintaansa nykyisin säännöin ja toimintaperiaattein, lisänä saattaa tulla jotakin, mitä, se on vielä hakusassa. Tämä suuresti mainostettu 'liikkuvien karavaanarien' ACCF, uusi yhdistys, eppäillä tuota soppii tuleeko siitä sitä mitä jotkut näyttävät päiväunissaan kuvittelevan, mahtiyhdistys joka viettelee kaikki reissavat vaanarit jäsenikseen, tuskin. Onhan näitä nähty, yrityksiä kaikenlaisia, aika näyttää tämänkin yritelmän elinkelpoisuuden. Katsotaan nyt muutama vuosi ensiksi, ja uhotaan sitten vasta, jos aihetta uhoon löytyy. KJON!

Tuo Sirkiän 3promillea lie lähempänä totuutta, 150-200 jäsentä, kunhan nekin nyt löytyvät. Nykyisistä yhdistyksistä tuskin mainittavasti erotaan, edes jos liitytään tähän uuteen poppooseen. Ja perkele, kun nämä 'liikkuvat' pitävät kaiken aikaa yllä tätä vastakkainasettelua, mikseivät sitten liiku siellä tienpäällä ja jätä näitä huru-ukkoja palstoilleen, kuvaannollisille ja kirjaimellisille, omaan rauhaansa. Pysykööt 'liikkuvat' puskissaan, köyhinä ja velkaisina kun ei heillä varaa edes aluemaksuihin, näemmä. Kirjoituksista päätellen.

Tästähän sitä voimme taas kehitellä 'suuren painimaaottelun', kaikki 'viisaat' visioimaan tulevaa kehitystä, eikun nuijasota vaan käyntiin! Tässä vähän alkua. ;-))

KYLMÄNEN REIJO M 03.04.2007 14:41

Jos uusi valtakunnan kattava yhdistys tarjoaa samat jäsenedut, Caravan-lehden ja SF-C kortin kolme - neljä euroa halvemmalla kuin muut. Miksi maksaisin maksua paikallisyhdistykseen, johon minulla ei ole mitään siteitä. Kuten kerroin meitä ns. liikkuvia on 90% nykyisestä jäsenkunnasta.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.04.2007 15:25

Mulla on menny selkeet sävelet solmuun, kun tätä asiaa jatkuvasti hämmennetään. "Ju flera kokkar, des sämre soppa"! 1) Onko SF-C:n jäsenen pakko kuulua johonkin alueyhdistykseen? 2) Voisiko vaihtoehtona olla kuuluminen johonkin kerhoon tai perustettuun Matkailuautoilijat ry:hyn? 3) Onko olemassa jokin muu vaihtoehto alueen pakkojäsenyydelle?

Kiitän jo etukäteen! VP.

MYLLYMÄKI RAIMO 03.04.2007 15:56

VP kipaseppa tuonne jäsenpuolelle, ja lue Sirkiän Matin tosi selkeä selvitys, sekä meikäläisen pari kommenttia.

LIIMATAINEN HANNU 03.04.2007 15:56

Hetkonen VP, enhän minä mikään Liiton edusmies ole, en edes minkään yhdistyksen! Joten 'soppan blir ännu sämre' jos minä ryhdyn kokiksi. Mutta kyllä johonkin yhdistykseen on kuuluttava jos haluaa jäsen olla SF-C:ssä. Jos kerho on SF-C:n jäsen niin silloin myös kerhon jäsen SF-C:n jäsen. Niitä vaihtoehtojahan tässä pähkäillään, jotkut pähkäilevät, mutta minulla ei tietoa että olisi vielä valmista vaihtoehtoa. Ja mikä se 'pakkojäsenyys' sitten on, vapaaehtoistahan tämä kaikki, lukematon joukko on niitä 'villejä ja vapaita', ainakin itse jossakin mainostavat. Miksi tästä 'tehdään' niin vaikeaa, selkeästä asiasta, sitä joko ollaan nykyisin jonkin yhdistyksen jäsen ja sitä kautta SF-C:n jäsen, tai sitten ei olla. Kele tana! KJON! ;-))

Ps. Itselleni ei ole tullut mitään autopoppoon lehdykäistä, eikä tulekaan! Minulle riittää nykyinen sydeemi! ;-))

Pps. Mutta jokainen saa/voi tehdä kuten itse haluaa, mitä siinä kenelläkään sanomista! Minä vain joskus ällistelen näitä 'visioita' joita kehitellään, yksinkertainen asia monimutkaistetaan turhaan!

RAUTIAINEN KARI 03.04.2007 17:33

Kuka päättää kelle "nämä palstat" on tarkoitettu? Kylmää ihan tollanen mielipiteitten rajaaminen.

Ja omia mielipiteitä. Meillä ei siis ole sinun mielipiteitä ja siksi ne on vääriä ???

PALIN MATTI 03.04.2007 17:36

Mie ku heräsin, ni mua janotti ihan saatanasti!

PALIN MATTI 03.04.2007 17:37

Kyl mä sen Uskon!

TERVO JARI 03.04.2007 17:53

tulee rinnastaa paikallisyhdistyksissä EI JÄSENIKSI koska he EIVÄT VOI TARJOTA vastavuoroisesti edullista yö paikkaa, johon perustuu pitkälle se että voit yöpyä toisen paikallisyhdistyksen alueella "jäsenhintaan" . . .

Ja on esiintuotu ne kaksi paikallisyhdistystä joilla ei ole "omaa" aluetta . . . Että ei tarvi siihenkään vedota . . .

Lukekaa Jäsenkeskustelu puolelta vanhoi juttui nii voitte verestää muistoi . . . .

Jari

Ps 1. Miksi ootte naukumassa SFC:n jäsenyyttä ? ? Halpojen yöpymisien toivossa muitten paikallisyhdistysten alueilla ? ? Konnat . . . . .

Ps 2. Tää on provo . . . . Mutta "totta toinenpuoli" . . . .

Ps 3. Olisi ehkä aiheellista jatkaa tuolla jäsenkeskustelu puolella ? ? . . .

KYLMÄNEN REIJO M 03.04.2007 19:09

Onhan teillä se "Larseen" vai oliko je "Jönsson" keskustelupiiri.

KALLELA PENTTI 03.04.2007 19:50

Ei hullumpi ajatus jos joku kehittäis noita matkaparkkeja.... kun ei oo tullu oltua kahen vuoden aikana ku kerran leiriparkissa..... ja oman yhdistyksen alueella...... tosin tän Suomenmaan ajaa päivässä päästä päähän jottei niitä matkaparkkejakaan taija tarttee kotimaassa meikäläinen juuri...... lehden voi lukaista ja täällä höpötellä kyllä.... :-)

KYLMÄNEN REIJO M 03.04.2007 20:13

Keskustellaan nyt erilaisista mahdollisuuksista. Liittokokouksen jälkeen se on turhaa - siellä "juntataan" kehityksen suunta. Luen itseni "liikkuviin" karavaanareihin, vaikka minulla on ollut vuosipaikka Itä-Suomessa SF-C alueella jo 14 vuotta. En ole yöpynyt yhtään yötä levikkeellä, huoltamon pihassa tai kaupan parkkialueella. Karavaanivuosien aikana olen saanut kylläkin nauttia 33:n SF-C alueen viaraanvaraisuudesta. Sieltä löytyy se voima, jota pitää kehittää. Sitä ei mikään valtakunnallinen "poppoo" pysty tarjoamaan. 40 vuotta, toivottavasti ei suotta

LIIMATAINEN HANNU 03.04.2007 20:48

Joo, keskustellaan vaan, mutta nyt en oikein ole terässä, jospa huomenna jatketaan! ;-)

RAUTIAINEN KARI 03.04.2007 22:52

Ei poista kysymykseni aiheellisuutta !

Koetas heurekekata parempi vastaus. Vai edelleenkö valitset kuka saa täällä kirjoitella?

SIRKIÄ MATTI 03.04.2007 23:11

Matkailuautoilijat ry.llä ei tietääkseni ole ollut vielä perustamiskokouksen jälkeen yhtään yhdistyksen kokousta kutsuttuna koolle. Miten ja kuka olisi silloin vielä voinut päättää yhdistyksen jäsenmaksun suuruuden? Sehän on yhdistyskokouksen päätäntävallassa. Onko riittävä 8€ vai 16€ vai jotain aivan muuta? Eiköhän sekin selviä aikanaan.

SIRKIÄ MATTI 03.04.2007 23:30

En ole Liimis, mutta suomennetaan nuo kysymykset.

Liittoon ei oteta suoraan henkilöjäseniä. Vain alueyhdistyksiä. Joten on kuuluttava johonkin alueyhdistykseen.

Kerhojen jäseneksi ei pääse liittymään muuten kuin alueyhdistyksen jäsenenä. Jos Matkailuautoilijat ry. hyväksytään SFC:n jäsenyhdistykseksi, vastaa se silloin alueyhdistystä.

Liiton eduista ei pääse osalliseksi muuten kuin kuulumalla johonkin liiton jäsenyhdistyksistä. Pakollista ei jäsenyys ole. Saa olla villi ja vapaa karavaanarikin halutessaan.
LIIMATAINEN HANNU 04.04.2007 08:35

Doddii, Sirkiän Matti hoiti homman, siinähän ne asiat ovat, suomennettuna! KJON! ;-))

PALIN MATTI 04.04.2007 13:20

Herranjestas Jari! Minkä ihimeen kohtauksen sie nyt sait?

TIKKANEN MIRJA 04.04.2007 13:42

No minkäpä lienee, eiks se ollu vähän provo. Tyypit ajattelee tosta asiasta muutamalla eri tavalla ja minä kuulun siihen kastiin joka ihmettelee myös annetaanko paikallismaksunkarttajille samaan hintaan sitten yöpymiset. Eihän siinä ole mitään järkeä! Mutta täähän on vaan mun mielipide...

KYLMÄNEN REIJO M 04.04.2007 14:21

Kaikki SF-C alueet kaksihinta järjestelmään. Yhdistysten 1-64 jäsenet SF-C hinta. Muut *2. Puuttuvat vierasvuorokaudet korvataan eurooppaan suuntautuvalla markkinoinnilla. (Villit jäsenet, jotka liittyvät uuteen valtakunnalliseen yhdistykseen, kertovat etteivät he tarvitsekaan SF-C alueiden palveluja.) Uudella hintajärjestelmällä poistetaan matkaparkkilaisilta kiusaus tulla Suomen parhaille Caravan-alueille. Keskieurooppalaiselle on luxusta päästä puhtaan veden ääreen, saunomaan alkuasukkaiden kanssa, soutelemaan iltaruskossa tyynellä järvellä ja nauttimaan luonnon rauhasta.

KYLMÄNEN REIJO M 04.04.2007 15:13

Lähdenkin kohtisiin Pääsiäisen viettoon Koilismaan yhdistyksen treffeille Rukalle. Suosittelen muillekin. Palataan tiistaina aiheeseen.

TIKKANEN MIRJA 04.04.2007 15:18

Jaaha. Taidatte kulkea meidän porukan kans samoja polkuja, tietääkseni olitte hiihtolomallakin melkein meidän vieressä... =) Nytkin Ruka oli yksi vaihtoehtomme mutta päädyttiin menemään tohon lähistölle järven rantaan ku tuli tämmöset kelit. Hyvää pääsiäistä =)

BROSTRÖM PETTER 04.04.2007 16:15

Mitään perusteita tuntematta kallistun Mirjan ja Reijon kannalle. En ymmärrä miksi kerho ei riitä??? Mutta pääsiäistä kaikille!

TERVO JARI 04.04.2007 17:53

Ja olihan tuo "ketunhäntä" kainalossakin . . . .

Ei millään pahalla, mutta tympii tommonen toiminta, ollaan kyllä tulossa katettuun pöytään mutta ei olla valmiita tekemään mitään sen eteen . . .

Jos kerran on millä "mällätä", "mällää" sitten . . . .

Palvelut maksaa,ja maksaa sitten, rahalla saa . .

Lasken senkin toiminnaksi ( tosin hieman passiiviseksi, jos ei osallistu sen enempää ) että maksaa jäsenmaksun "omalle" kiinteän paikan omaavalle yhdistykselle, se jo on edellytys että saa sitä "vastavuoroisuutta",sillä jäsenmaksulla pidetään "paikkoja kunnossa".

Jos tuon yhdistyksen "omaisuus" on "bittejä netissä", ei mitään aluetta jossa voi toisen yhdistyksen jäsen vastavuoroisesti käydä, onko se sitten mistään kotoisin ? ? Kysympähän vaan . . . ? . . .

Missä ne "treffit" tää "uus ja uljas" aikoo pitää ? ? Vuokraa paikat siksi aikaa ? ? No jos on millä mällätä, siitä vaan . . .

Jari

PALIN MATTI 04.04.2007 18:30

Jari hyvä. Met maksama siitä katetusta pöyvästä. Ajatteleppa jos sieki meet vaikka hotelliin yöksi, ni sie maksat siitä. Ei se respan hoitaja kysy, että onko sulla itelä ommaa hotellia, että voisivat tulla vastavierailulle! KJON!!!!!

Ja mie oon aina käsittäny, että maksavat asiakkaat tuovat yhistyksele rahhaa. Ei niitä kannata poiskaan häätää. Ei semmonen yritys ole pitkäikänen, joka silleen toimii!

Ja jos oot Jari vähhääkkään seuranu keskusteluja asiasta, niin tiiät varmaan, että SF-C;ssä on kaks jäsenyhistystä, joilla ei oo kummalakkaan ommaa jäsenaluetta. Ovakko nämäki sitte niitä sun "loseläjiä" ja "siipiveikkoja"?

TERVO JARI 04.04.2007 18:50

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_kotimaassa/?x26362=1779927

Mutt niiltä pittääki nyyhtää vähä enempi ku hyö ei niinku me muut vaan ovat sii......kkoja . . .

Kyll mää oon ollu hotellissaki ja maksanu oon mitä ovat pyytäneet . . .Mut en oo pyytännä vastavuorosesti meitille käymmään . .

Enhä mää ny oo pois häätämässä, vaan vähän enempi niiltä rahhaa ottamassa tarjotuista palveluista vastineeksi . . .

Semmottii

Jari

KALLELA PENTTI 04.04.2007 19:09

Kumpaahan Kylymänen nyt tarkottaa uudella valtakunnallisella yhdistyksellä..... autoilijoita vai kristittyjä?..... Vai niitä kahta nykyistä yhdistystä joilla ei ole omaa aluetta? Potkitaanko kaikki 4 yhdistystä ulkopuolisiksi? Vai mistä se puristelee kun ymmärtääkseni kaikki 4 on samalla viivalla mutta vain autoilijoita arvostellaan????? Tämä sama kirjoitus osoitettu myös muille arvostelijoille....... :-)

MYLLYMÄKI RAIMO 05.04.2007 11:11

Hm, jostakin kumman syystä on porukan mieliin pinttynyt, että omanauleen puutteessa on vaan nykyään 2 SFC:n yhdistystä. Olen itse Helsingin yhdistyksen jäsen, meitä on n 2500, eikä omaa aluetta. Pari sopimusaluetta kylläkin, mutta niiden takana on yrittäjä, joka korjaa tuoton. Muita "kodittomia" aikaisemmin mainittujen lisäksi ainakin Espoo,Suupohja. Voi, ja varmaan on muitakin vielä. Joten tämä nykyinen "pummijoukko" lähentelee nyt jo 10000 jäsentä. Aivan aiheesta Pentti ihmettelet samaa kuin minäkin, mikä piironkiauto porukassa nyppii. Tuolla aikasemmin kirjailijan kaima ihmetteli, mitä liikuva porukka antaa vastavuoroisesti. No sitä rahanp.. .. tieteski, yhdessä järjestettyjä teematapahtumia ym. Mitä vaan yhdessä keksitään. Samalla oli ihmettelyä, missä treffejä järjestellään? Sopii tulla Vapun ykkös karavaanitapahtumaan, Halikon Salakalliolle katsomaan kuinka siipiveikot järjestää vappukarkelot. Eikä ole hinnankiroissa. 60:- egee, 4 yöpymistä + ohjelma. (Titta på reklam i Caravanlehti) Ja ihan näin täällä julkisella puolella, EI MATKAILUATOILIJAT ry ole mitään hajottamassa, kyllä sitä on jotkut muut itseään karavaanariksi itseään kutsuva tekemässä. En tässä halua, enkä pystyisikään rajoittaa keknkään mielipide vapautta, mutta väittämillä pitäisi olla fakta peusteet.

Ja ei kun Pääsiäistä viettämään, Messilään. Jos joku tämän sepustuksen lukijoista liikkuu siellä, niin juttusille vaan. Jäsen Nr 11398, auton rekkari 11-398 ( sekin turhamaisuuden huippu) Munarikasta pääsiäistä kaikelle koppikansalle T. Raimo M

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.