Kansallinen Hiihtopäivä

Riitta Tiihonen 29.01.2022 16:58

Tiesittekös että tänään on ensimmäinen Kansallinen Hiihtopäivä, tarkoitus on innostaa ihmisiä hiihtämään ja muutenkin liikkumaan matalalla kynnyksellä. Päivästä on tarkoitus tehdä perinne ja mukana on Suomen Hiihtoliitto, Suomen Latu, Suomen Sydänliitto, TUL ja YLE.

Me vietimme päivää hiihtämällä 25 km Tahkon ja Nilsiän maisemissa, oli todella mukava huomata kuinka paljon eri ikäisiä, näköisiä ja kokoisia ihmisiä oli suksimassa, kukin omalla tyylillään. Myös ladut olivat loistavassa kunnossa (jääladuilla oli paikoin huonompia kohtia).

Mites muut, kävittekö hiihtelemässä?

Jarmo Leinonen 29.01.2022 17:32

Emme hiihtäneet tänään ( -27°C), muinä päivinä kyllä.

Riitta Tiihonen 29.01.2022 17:36
Jarmo Leinonen

Emme hiihtäneet tänään ( -27°C), muinä päivinä kyllä.

Heh, no en ihmettele miksi ette tänään hiihdelleet.

Toivo Koistinen 29.01.2022 18:38

Komeat hihtomaisemat sulla sielä Riitta. Tuo hitamispäivä kuuluu yhtenä hyviin teemapäiviin, kuten lasten äitien, naisten, ja toivottavasti myös luonnonkin päiviin
En vuosiin ole hiihtannu, ja sen takia möin pois Suomen parhaan remmipulukan jolla aina tein latua raskaalla lankusta tehdyllä latulanalla, jolla sai kertavedolla sekä luistelu, kävely, ja perinteiden baanan.
Mutta kävelemmä kilometrejä jokapäivä omalla lenkilä omassa rauhassa, jossa nautiskelen iltaruskosta kaamos sinestä, auringon paisteesta, hiljasuudesta ja ihan kaikesta.
Samalla tinkailen joutesa millon kenenkin poliitikon kanssa.
Tp

Hannu Sankala 01.02.2022 20:59

Hyvä ajanviete on sekin erinomaisen tärkeä asia! Hiihtelimme Savonlinnan liiankin tuttua Kievarikierrosta 14 km verran niin kuin jo 200 km lähes joka toinen päivä joulusta alkaen. Lunta vaan on tullut niin paljon, että ladun auki pitäjillä eli naapurin Tapsalla ja entisellä naapurilla Eskolla on kyllä riittänyt töitä vapaaehtoispohjalta kun vielä tekevät sitä. Onpa tuota itsellänikin lunta pihassa niin, että pitänee ottaa kuorma-auto hakeen pois, kun ei enää oikein mihinkään järkietäisyydellä mahdu. Koskaan reilun 30v aika, minkä olemme asuneet täällä, ei lunta ole ollut näin paljoa! Kuntokin on niin hyvänä, että varmaan vain nuoruusvuosilla ollut parempi. Toivottavasti lumen tulo loppuu jo. Tämä reilu 70 cm riittää kyllä!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.