Juhannus Vankkurimännikössä

PURHONEN MARKKU 17.06.2007 19:06

Suunnittelemme juhannuksen viettoa Vankkurimännikössä Virroilla. Onko kokemuksia kyseistä alueesta. Sopiiko lapsiperheelle?

IJÄS MINNA 17.06.2007 20:00

Tänä vuonna alkukesästä yövyttiin ja ainakin silloin oli rauhallista. Kannattaa huomioida rakennus, jossa on tanssit ja tie, joka menee ko. rakennuksen takana. Aiheuttavat "jonkin verran" melua. Voin suositella yhden yön perusteella, tietty Juhannus voi olla oma lukunsa, kuten missä muuallakin tahansa.

PURHONEN MARKKU 17.06.2007 20:12

Kiitos Minna vastauksesta. Välillä on tosi vaikea päättää, missä yöpyisi ja viettäsi lomaa lasten kanssa. Tiedän toki,että joka paikassa taitaa juhannuksen aikaan olla "meno päällä".

IJÄS MINNA 17.06.2007 23:17

Alkukesästä oli mukava reissata kun väkeä ei ollut vielä paljoa liikkeellä ja oli rauhallista olla, mutta nyt on kesäloma-aika ja porukkaa melkein joka paikassa. Meillä on yksi rauhallinen ja mukava paikka, jonne voi aina mennä ja tietää, että siellä on rauhallista ja mukavaa väkeä. Mutta ongelma on siinä, että jos lapset kyllästyvät niin siellä ei ole lapsille mitään leikkipaikkaa. Tietty uimassa voi olla koko päivän, mutta siinä se ilo sitten melkein onkin. Muuten paikka on tosi ihana ja me tykkäämme siitä. Kyseessä ei ole siis SFC-alue vaan leirintäalue : ) Kuninkaanlähdettä suosittelen ehdottomasti, mutta en juuri nyt kovimman sesonfin aikaan. Olemme olleet siellä kahdesti tänä kesänä ja paikka on ihana (isännät myös!!). Pahimpaan ruuhka-aikaan kuitenkin vältämme, mutta syksyllä taas!

LAJUNEN MIKA 18.06.2007 07:12

Itse ollaan oltu parikin juhannusta peräkkäin siellä muutama vuosi sitten ja voin suositella sitä myös lapsiperheille.

KEMPPAINEN HENRY E U 18.06.2007 11:50

Sai talvella kyseenalaista "kunniaa" lankkusaitilla ja yllättäin myös caravaanilehdessä, kritiikkiä oli yllättävän monelta. Toivottavasti oli aiheetonta, mutta jos ei, niin...

IJÄS MINNA 18.06.2007 12:38

tarkoititko, että olette olleet Jussina Kuninkaanlähteellä vai Vankkurimännikössä?

VARTIAINEN JOUKO G 18.06.2007 13:10

Pyrkii Henkka olemaan vähän niin että sitä yhdenlaista arvostelua tulee lähinnä näiltä yhdenlaisilta lajikumppaneilta vaikka ei olisi aihettakaan. Siksipä usein onkin parempi kun käy itse varmistamassa onko niillä puheilla perää. Oma perusasennehan lopuksikin useinmiten ratkaisee sen mikä on itselle hyvä mutta toiselle hanurista. Ihan esimerkkinä tämän meidän oman paikkamme kanssa. Jos täällä saitillamme kirjoiteltuihin mielipiteisiin olisi perustanut oman käsityksensä niin olisiko tullut hakeuduttua Lempivaaraan yli viisi vuotta sitten. Kuudes vuosi lähti aluilleen kesäkuun alussa ja ei ole ajatustakaan vaihtaa paikkaa - vaikka onkin kaupallinen Matkailukeskus. Tämä alue tarjoaa esim. meille juuri ne puitteet joita kaipasimme kun ainainen liikkeelläolo alkoi kyllästyttää. Mutta kukamitenkin - meillä näin ;)

KEMPPAINEN HENRY E U 20.06.2007 11:37

Minua on yleensäkin ihmetyttänyt jako kaupallisten (hui) ja sfc-alueiden (talkooleirien)paremmuudesta vääntelyyn. Itse kerrot tykkääväsi Lempparista ja hieno paikka sinulla onkin.

Mutta miksi alue huononee mielestäsi, kun se onkin kaupallinen matkailukeskus. Tekeekö se, että on sfc-alue kausipaikan paremmaksi? Itse olen sitä mieltä, että nykypäivän ihmisellä on niin vähän aikaa tai talkoo haluja, ettei perinteiset sfc-alueet enää pitkään talkoilla pyöri. Siitä pitää huolen jo tilastollinen tosiasia karavaanareiden ikäjakaumasta. Nuoria ei enää talkoot kiinnosta.

Itse kirjoittelin tuossa talvella siitä, että ohjattaisiin jäsenmaksusta suurempi osa aktiivisesti vierasmajoituksia tarjoaville sfc-alueille. Ei siis autom. liitolle ja ns. kotiyhdistykselle. Jaettaisiinkin kolmas osuus näille vieras majoittajille, vaikka sitten muutaman euron jäsenmaksun korotuksen muodossa. Ja avot markkinat hoitaisivat meille paremmat palvelut ja jäisi alueille hieman lisää euroja alueen kehittämiseen. Tietenkin osa hiipuisi ja taantuisi, mutta voisi tuoda uusia kalajärviä, muualle suomeen.

Tuosta Vankkurimänniköstä, olen käynyt, muttei siitä sen enempää.

Toinen asia mikä kiehtoo. Mistä tiedät, että minua kutsutaan Henkaksi, tunnetaanko myö? Vai onko meillä joku yhteinen tuttu? Jos arvasit, niin arvasit aivan oikein.

LAJUNEN MIKA 20.06.2007 14:58

Siis ollaan oltu juhannuksena Vankkurimännikössä. Muuten kyllä myös Kuninkaanlähteelläkin ja molempia voin suositella.

VARTIAINEN JOUKO G 21.06.2007 02:33

Kohtalaisen vankalla kokemuksella sanoisin että kaupallisen ja jäsenalueen merkittävimmän eron saa aikaan käyttäjäkuntien sosiaalinen eroavuus. Karavaanari varsinkin jäsenalueilla - jossa ei ole satunnaisia mökki- ja telttaleiriytyjiä - osaa ja ottaa selkeästi paremmin huomioon muiden alueella olevien viihtyvyyden. Näin se vaan on asiaa perusteellisemmin vellomatta.

Se että itse olen kuitenkin valinnut kaupallisen matkailukeskuksen pysyväksi "kotialueekseni" johtuu pelkästään siitä että SFC-jäsenalueet eivät suo mahdollisuutta pitää yllä "omaa" pysyvää paikkaa. Ne jotka eivät nyt sattumoisiin tiedä mistä puhun niin tuossa tuo kesäparatiisimme linkki on tarjolla. Tosin vielä viimekesäisillä kuvilla varustettuna mutta alkanut kesä tuskin tulee aiempaa vähempää tarjoamaan.

http://www.cig.canon-europe.com/ph/AEG/RequestViewAlbum.do?i=CpmbKx0TLC

Niin tuosta käyttämästäni "kutsumanimestäsi" mainiten jotta emme varmastikaan tunne toisiamme entuudestaan, mutta minulla vielä työelämässä vaikuttaessani oli Henry niminen työkaveri jota kutsuimme Henkaksi. Siispä oli jotenkin luonnollista että käytin tätä nimeä. Ja eiköhän tämä kirjoitteluympäristö pyri ylläpitämään turhien muodollisuuksien välttämistä jota linjaa pyrin itsekin tavoittelemaan.

Näin Juhannuksen kynnyksellä sinullekin hauskaa keskikesän juhlaa missä sitä vaunukuntinesi sitten viettänetkin.

KEMPPAINEN HENRY E U 21.06.2007 09:54

Tuo mitä kirjoittelit alueen sosiaalisista suhteista on aivan totta. Mutta sama porukka voi olla joskus myös rasite.

Tuota kausipaikkaa olen monesti harkinnut, mutta se vaatisi melkein toisen matkailukulkineen. Askeettisempana versiona tutkailin myös tonttitarjontaa muinoin. Mutta näin nuorena, kuitenkin näyttää tuo maantie vielä vetävän. Itse uskoisin viihtyvän ns. kaupallisen alueen kausipaikalla paremmin, juuri noiden vaihtuvien naapureiden vuoksi.

Tuo jussi taitaa mennä tuossa takapihalla ja auto lisämajoitus tilana. Kuten tuossa eilen kirjoittelin, niin ajattelin perustaa jussiksi sen makkaranpaistokerhon koeajjalle. Salaseurakin taitaa toteutua (kuuluu muutama kpl isiä, suunnitteilla salainen saunanlämmityspullo ja ... enpä kerro, ei olis muuten salaista).

Henkaksi minua kutsuvat kaikki muutkin. Ajattelin vain oisko oltu joskus laskettelukeskuksen talvipaikalla samalla laanilla rapiat 10 vuotta sitten.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.