Italia?!?

KARONEN KIMMO 16.12.2006 15:11

Kertokaahan kokeneemmat, kokemuksianne matkailusta pohjois Italiassa.... Ajatuksena lähteä ensi kesänä reissuun ja kohteena olisi Itävalta, Saksa, Italia, Sveitsi.

KARHU JUHA 16.12.2006 16:11

Italia mielestäni ehkä mukavin yllämainituista,elämänmeno melko erilaista Skandinaaviseen verrattuna niin hyvässä kuin pahassa.Tieliikenne hieman "sotkuisempaa" kuin meillä ja ne moottoritie tullit,mutta mukavia mutkattomia ihmisiä,,yleensä aina lämmintä,harvoin kesällä sataa.Kauniit maisemat,hienoja rantoja,,,paljon historiaa eri aikakausilta,,muotia,,hyvää ruokaa ja viiniä.Olemme perheen keralla käyneet Italiassa 10 kertaa ja hyvin on viihdytty,poikamme 13&15v.Edellytyksenä ensi kesänä reissuun lähtöön heillekin on varmasti Italiassa käynti.Esim.Pohjois-Italian järvet Como,-Maggiore,-Iseo,-Idro ja Punta Sabbione niemi Venetsian lähistöllä,,,tai sitten joku mukava merenranta leirintäalue Genovan lahdella.-Siinä aiheita ensi kesälle+tietenkin Saksa ,Itävalta,Sveitsi kaikki loistavia matkailu maita.Googlea kannattaa "ronkkia"sieltä löytyy mieltymysten mukaaan kaikenlaista!Ja eikun reitin suunnitteluun. JK

PIIRONEN KARI 16.12.2006 17:17

Hei! Itse voin ainakin suositella Camping Isolinoa Maggiorejärven rannalla. Lisää tietoa löytyy www.isolino.it Sai ainakin olla rauhassa. Ei ollut koko alueella muita suomalaisia turisteja.

JANHONEN MATTI 16.12.2006 18:06

Mainitsemasi maat on todella mukavia ja hyviä matkakohteita. Ensimmäinen matkani Italiaan ajoittui heinäkuun loppupuolelle ja silloin koimme, että joka paikka oli täynnä turisteja, liikenne- ja palvelu takkuili ja ennen kaikkea olimme nääntyä ilmastoimattomassa autossa yli +30 helteellä. Sen jälkeen olen ajoittaneet matkamme kevääseen tai syksyyn jolloin siellä on väljempää, hinnat halvemmat ja sää viileämpää. Älä kuitenkaan tästä pelästy sillä kyllä sinne sekaan sopii ja kääntyvät etupyörät ne on sinunkin autossa. Älä unohda matkasuunnittelussa Garda-järveä jonka itälaidalla vallankin on todella hyviä camping-alueita esim. Gardan ja Bardolinon kaupunkien välissä tai Lazisessa. Ne Gardan lämpimät hämyiset illat, lintujen sirkutus, vastarannan tuikkivat valot, viini ja hyvä ruoka .... Tai Punta Sabbionen hienoja camping-alueita, tuloa Punta Sabbionesta laivalla Venetsiaan - se kuva ei ihan heti mielestä lähde. Ostin muuten siinä Venetsian Pyhän Marcuksen torin katukahvilassa elämäni kalleimmat kahvit frakkipukuisen 8-miehisen orkesterin soittaessa taustalla tangoa "koskaan ei voi tulla tällaista iltaa". 24.20 euroa/kaksi pientä kuppia ja vesilasit. Jäi kappale kerralla mieleen! Tai miten olis Alpit. Mietippä jos ajaisit Venetsiasta Cortinaan ja siitä Grosssglockner´n kautta (Hoktor 2505 m merenpinnasta) Salzburgiin. Reitin varrelle saattuu Nationalpark Hohe Tauer jonka huikeita maisemia en edes yritä kuvata - ne on omakohtaisesti nähtävä ja koettava.

KUKKONEN ESA 18.12.2006 20:45

Tässä hiukan kokemuksia ja vinkkejä ko. maista.Etelä- Saksassa kannattaa pistäytyä Berchtesgadenissa Hitlerin Kotkanpesässä ja Königsseellä.Siitä voi kätevästi pyörähtää Itävaltaan Zell am Seehen ja katsella järven päässä sijaitsevälta kämppäriltä kauempana siinteleviä Kaprunin jäätiköitä.Sitten kytkyttelet Hochtorin kautta Grossglockner Hochalpenstrassea pitkin yli Alppien. Ihan väljä tie, vaikkakin rattia joutuu kääntämään jonkin kerran,upea tie! Ajele Cortinan kautta Ganazeihin, taas yksi ulppea ylitys n. 2300 metrissä. Jatka Bolzanon eteläpuolelle ja käy Gardalla, länsirannan terassitie on komia.Gardalla on menoa ja vilskettä, mutta jos haluat rauhallisemmille järville, valitse Lago di Maggiore tai Lago di Como.Jos aikaa piisaa, on Venetsia ihan ehdoton paikka, varaa aikaa vaikka useampi päivä.Yksi kokemisen arvoinen Alppien ylitys lähtee Trenton kaupungin paikkeilta ja jatkuu Meranon kautta Timmelsjoch Hochalpenstrassea pitkin Söldeniin ja Oetziin. suosittelen vain kovapäisille kuskeille, pituusrajoitus 10 metriä autolle.Alpit ylitetään n. 2500 metrissä ja tie varsinkin Italian puolella ajoittain tosi kapea, huima kokemus asuntoautolla!Sveitsin puolella on hienot kiehkurat Julienpassissa tultaessa etelästä St. Moritziin. Sveitsi/Italia/Ranska akselilla yksi erityisen upea nähtävyys on Mont Blanc.Etelästä tultaessa aja vaikka Cormayeriin ja siitä Mont Blanc- tunnelin läpi Ranskaan Chamonixiin.Siellä on kämppäri ihan keskustan lähellä aivan Mont Blancin juurella ja keskustasta pääset köysiradalla n. 4000 metriin ja Italian puolelle. Jos tulee Saksaan Fussenin liepeiltä, kannattaa pistäytyä katsomassa Königsschlössereitä Hohenschwangaussa. Tuossa nyt vähän aluksi, muitakin paikkoja on vaikka kuinka paljon, mutta itse pidän Alpeista ja serpentiineistä, siksi tässä niitä niin paljon.Varaa aikaa riittävästi, älä ahnehdi yhdellä kertaa liikaa vaikka aikaakin olisi. Keskity joko Dolomiiteille ja Alppien itäpäähän ja Venetsiaan tai Alppien länsipäähän ja järviin, niin ehdit viipyilläkin. Hilekone ohjaamossa on välttämätön ja asunto-osassa suositeltava, jos kelit ovat viime suven luokkaa.Kun kyselit pohjois-Italiaa, en puuttunut enempi Välimeren tai Adrianmeren rannikkoon. Molemmat tienoot ovat sitten aivan oman matkansa aihe, Italiafanille, kuten vaimoni, ihan must-paikkoja.

HÄLVÄ TEUVO 18.12.2006 22:08

Kaikki nue edeltävät vinkit tosi hyviä. Se Timmeljoch-sola, josta Esa mainitsi on todella kokemuksen väärtti. Tultiin sitä kautta viime touko-kesäkuun vaihteessa takaisinpäin Dolomiiteilta. Tie paikoin tosi kapea ja rajoitteinen, kuten Esa sanoi. Meidän teräskoriautolla kurvit taipui aika hyvin. Jos et päässyt aloittamaan kurvia ulkoreunasta täytyi joskus jopa tällä 5,60 pitkällä autolla ottaa pakitusta. Tiemaksu 13€. Ja saksalaisia moottoripyöräilijöitä tungokseen asti. Jotkut ajoivat aika rivosti. Siis eivät väistäneet kuin pakon edessä. Pudotukset niin huimia, että en väistänyt minäkään ennenkuin kaveri taipui. Mieleenpainuva alppien ylitys!

TeeHoo

PALIN MATTI 19.12.2006 07:19

Mie etin ja etin, mutta en vaan löyä kartasta Italiaa. Misä se on? :-))

HÄLVÄ TEUVO 19.12.2006 09:00

Kotimaan palstalla kun ollaan niin Sie Matti katot Suomen karttaa. Täällä on kaikenlaista, mm. Jerusalem ym, mutta Italiaa en vielä oo tavannu. Otappa vaikka Google Earth, niin sillä näet vaikka mitä. Italianki.

TeeHoo

VILJAVA TAPIO 19.12.2006 09:31

Mie piän, että se on Lahesa. Ainaki sielä on Venetsia.

HÄLVÄ TEUVO 19.12.2006 09:54

No hitsi. Nythän mie sen hokasin!

TeeHoo

KORHONEN KARI 19.12.2006 09:59

Ja mie ku piän et se on ihan tuolla Mellajärven lähellä.No on siellä ainaski Pisa,siis Italiaa?

HUUSKO AKI 19.12.2006 17:50

Ja Ilomantsin korpimaisemista löytyy Egyptinkorpi ja onhan siellä Jerusalemkin ja näillä ei ole mitään tekemistä Italian matkailupaikkojen kanssa! Vai onko?

VARIS MARKKU 19.12.2006 19:20

Toissakesänä Gardalla Lazisessa kämppäreitä vieri vieressä. Historiallisen kaupungin pohj.reunalla halpa kunnallinenkin paikka.Gardalandin iso huvipuisto muutama km. etelään.Jos tänne saakka kerran tulee, kannattaa tietysti piipahtaa Venetsiassa. Lidon niemimaalla paljon paikkoja, joista suurin lienee Union Lido. Sieltä pääsee Bussi/laiva systeemillä mukavasti San Markuksen torin tienoile. Hyvää Matkaa

PALIN MATTI 20.12.2006 07:55

Niin Kari, eikä ole kaukana se sun entinen "vakikäyntipaikkakkaan", Kapernaumi!

KORHONEN KARI 20.12.2006 17:56

Matti!!Perskuta,ja mähän en tunnusta,en!!Tai"mää en muista mittää,mää......."

ARO PERTTI 21.12.2006 17:08

Matti kyllä se kotimaata on ja EU osavaltio niin kuin Suami ja haaparandakin.Affis ei ole näitä edellisiä !!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.