Hyttyset

RÖNNEMAA RISTO J 30.06.2007 09:42

Tiedustelu Lapissa tällä hetkellä oleville ? Onko siellä hyttysiä tai sääskiä tällä hetkellä Meillä Taivassalon Mussalossa aurinko paistaa ja hyttysistä ei tietoakaan.

PALIN MATTI 30.06.2007 10:24

Vastaus pohojosesta: On tai ei ole. Riippuu ihan misä kohasa seisot.

MALMBERG MERJA 30.06.2007 15:39

Vietettiin juhannusta Levillä ja hyttysiä(hervottoman kokoisia)oli aikas paljon. Olivat passissa mökin oven edessä päästäkseen sisään. Juhannus vietettiin Levin huipulla autossa,ja siellä oli huomattavasti helpompaa. Ilomantsissa (Oinassalmella)oli taas pienen pieniä mäkäriä jotka poltteli oikein mojovasti. Mutta sehän ei olekkaan enää pohjosessa... Nyt ollaan Joensuussa ja päivä on kulunut belgejä katsellessa. Linnunlahdessakin niitä on muutama muukin meidän kahden koiruuden lisäksi.Ja täällä ei ole hyttysiä!

NYYSSÖNEN KAJ 30.06.2007 16:32

Ei myöskään Espoossa. Onhan tämä melkein pohjoisnava jos katsot tätä palloa Eteläafrikasta. Ihmekkös jos luulevat täältä löytyvän jääkarhujakin! Eipäkaj

PUUMALAINEN JARKKO 30.06.2007 20:23

Oltiin just Pyhätunturilla ja siellä kyllä sääskiä piisas, vaunun ovella oikein vartos, että kun verho vähän rakoilee niin joukolla sisään kuppaamaan. Jos lappiin päin ootte menossa niin paljon karkoitteita mukaan, muuten maisemat aivan mahtavat:)

MOISANDER JOUKO 03.07.2007 00:09

KIlpisjärvellä sääski on edelleen uhanalainen laji...

SAINIO PETTERI 03.07.2007 19:07

Oulussa asustellaan ja täällä on jonkin verran, lähinnä rannoilla ja varjoisissa paikoissa. Tänään on ollut hellepäivä ja sääskiä ei ole täällä näkynyt.

Anu Sainio

AUTTI PEKKA 20.07.2007 06:25

Elokuussa helpottaa, sitten on pakkasiin asti vain polttiaisia; jahka saamme tänne vielä hirvikärpäset ja punkit, niin ulos ei tarvi mennä koko kesänä... edes koirammekaan. Pitää opettaa sisävessankäyttöön nekin. Vinkki vaunun/auton oveen sääskiesteeksi: hankin puolitoistakertaa aukon pituisen valoverhokankaan (hinta meilläpäin 15 eur), taitoin reilusti yli korkeusmitan kahtia ja ompelin yläpäähän juoksun verhovaijeria varten ja alapäähän toisen juoksun ,johon laitoin verkkopaulan (- sitä isännällä riittää ylimääräistä,) eli kun siinä on lyijyä, niin pitää alahelman tuulessa paremmin alhaalla ja kun verhossa on pituutta vähän enemmän, niin ei tule tuulessa niin helposti alaosastaan sisälle. Yläosassa on siis osan matkaa verho kaksinkertaisena. Meillä oli autossa "kiinteä" valmis, sääskiovi, josta koirat hoksasivat tehdä kerran oman kulkuaukon alaosaan ja muutoinkin muoviset kehikon osat saivat kyytiä ja se oli siinä; en muista paljonko se tekele aikanaan maksoi, mutta jatkossa sellaista ei tilata. Kirjoitti PA :n emäntä

SUO PEKKA 20.07.2007 06:38

Raidilla on sellainen hyttyskarkoitin joka toimii patterilla ja pelittää 48- 8h:nin yötä,ostin kittilän kylältä noin 17euroa,tarkoitettu sisätiloihin.On myös ulos tarkoitettuja mallejakin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.