Hiihtoloma Yläksellä

Janne Ukkonen 28.02.2023 16:58

Moro karavaanarit,
Ihmettelen tässä ,että miten hiljaista täällä Ylläksellä on, eilen kun olin karavaani saunassa klo18-19 ni sai olla ihan itsekseen samaa sano vaimokin, naisten puolella ei ketään muita. Äsken kävin grillaa massa tossa kodalla, sielläkään ei ketään. Onko sosiaalinen kanssa käyminen vähentynyt karavaani piireissä? Vai ootteko lopettaneet syömisen ja peseytymisen ?
Terv. Aloitteleva karavaanari Savosta

Seppo Klemetti 28.02.2023 19:24

Ootko missä parkissa?

Hannu Mankisenmaa 04.03.2023 15:30

Itsellä on kokemuksia, muutaman vuoden takaa. alue oli Ylläsjärvi caravanalue, lähellä hiihtohissejä.
Varasin paikan ennakkoon ja kun tultiin alueelle, niin paikallani oli kausipaikkalaisen henkilöauto, jouduin menemää respaan ja vaihtamaan varaamani paikan toiseen.
Saunat oli ihan ok, mutta silloin totesin myös olipa totista ja hiljaista porukkaa, kun omia varpaita moni katsoi.
Pääsin kuitenkin juttelemaan saunassa ja selvisi se, että kaveri oli Ylivieskasta tullut vierailija, kuin minäkin vierailija.
Kausipaikkalaiset eivät halunneet pitää mitään yhteyttä meihin vierailijoihin, heillä näytti olevan omat "kuppikunnat". huomasi sen myös vaunualueella, ei tervetytty , ym.
Meillä on myös pieni koira "käppänä", niin kieltomerkit oli alueella, että koiraa et saa kävelyttää edes vaunualueella, vaikka varmasti kakat kerätään pois. Kuitenkin kun katsoi ympärille, niin tupakinnatsoja ja roskaa oli vaunualueella.
Se asioista joihin ihminen voi vaikuttaa.
Mutta ylläksellä on suomen pisimmät rinteet, mutta keli on usein huono siellä, on harmaata ja kova tuuli ja laskettelulasit jäätyvät usein.
Itse olen aktiivi laskettelija ja suosittelen, että Ruka on parempi vaihtoehto, siellä minä viihdyn paremmin, kuin ylläksellä. Rukan caravanalue on uudehko, ja siellä juttu luistaa kausipaikkalaisten kanssa, myös saunalla.
Toki Vrk-maksu on kallis, mutta elämä on valintoja josta kannattaa nauttia, kun siihen pystyy.
Isosyöte on myös hyvä paikka, jos riittää vähemmät rinteet, hiihtäjille siellä myös latuja riittää.
Mutta minun valinta on Ruka, eikä Ylläs. Jokainen saa valita itse kohteensa, mutta tämä kirjoitus oli vain minun mielipide, erimieltäkin saa olla.
Hyviä laskettelu ja hiihtokelejä kaikille, ympäri suomen.

Tommi Kylänpää 06.03.2023 20:25

Minun valinta olisi Pallas. Luonnonrauha ja maisemat.

Seppo Lokasaari 06.03.2023 20:59

Ylläksen Ykkös Caravan on hienolla paikalla ja olemme ohikulkiessamme muutaman yön aina oleet siellä. Hinnastoa ei taida löytyä, tai en ainakaan minä ole löytänyt Googlettamalla. Onko niin, että aina soitettava ja kysyttävä hinta? aika outo juttu, mutta eipä sillä hinnalla väliä, jos sinne on menossa ja haluaa palveluja käyttää. Onhan siinä kävelymatkan päässä monenlaista ajanvietettä tai hiihtämään melekin autolta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.