Hiihtokausi avattu

Riitta Tiihonen 21.11.2017 15:30

Me avasimme hiihtokauden viime viikonloppuna Äkäslompolossa. Ajettuja latuja oli nyt 25 km ja varmaan lisää tulee sitä mukaa kun tulee lunta ja ehtivät tekemään. Latu Äkäslompolosta Tunturijärven kautta Ylläsjärven puolelle ja Aurinkomajalle oli jo hyvässä kunnossa.
Miten olisi, laitetaanko talven mittaan vinkkejä hyvistä laduista ja vaikka lumikenkäreiteistä, tai ihan mistä vaan talviseen retkeilyyn liittyvistä jutuista?

Liitetiedostot

kuvat_191117_050.jpg
Toivo Koistinen 21.11.2017 17:26

Juuri niin. Lunta on tullut, ja hiihtelemään pääsee koko lapissa kohta. Mulla unohtu koko asia tuossa toisessa avauksessa.
Kaamos hiihto kuutamolla. Käykääpä kokemassa. Se on turvallista noilla hihtokeskusten valmiilla laduilla, jos ei uskalla itsenäisesti lähteä mettään.
Toivopoika

Mauri Laukkanen 22.11.2017 08:36

Joopa joo,minäkin jo hiihtelin viikko sitten kun meidän Puijolla avatiin ns,ensilumen
latu.

Mutta kun kaikki ei onnistu,eli latu tehoton pitkähkön mäen rinteeseen jostain syystä ensin puoli kilometriä nousua ja sitten takaisin samaa reittiä pikku lenkki
kiertää tasisemalla hyppyrimäen alla.

Siis kun sataa vettä ja on paljon hiihtäjiä iin irtolumi sulaa ja jäljelle jää jäinen latupohja jossa luistelusuksi lipsuu.
Kun tulee alaspäin niin homma on vaaralista kun latupohja on noin 50 cm korkea
ja vieressä on kantoja ja kiviä.

Ja hiihtäjät,kuntoilijat ovat niitä eläkeläisiä sekä seassa Iivon ihannoija nuoria kovakuntoisia niin soppa on valmis.

Eli parempi juosta tai uida kun hiihtää ,ajaa maastopyörällä kun siellä sanoisinko kaheleiden kanssa ensilumen ladulla!.

Riitta Tiihonen 22.11.2017 12:05

Mauri, noista ensilumenladuista olen ihan samaa mieltä, itse en kyllä viitsi lähteä mitään kilometrin lenkkiä edestakaisin hiihtelemään, varsinkaan noiden "ammattihiihtäjien" seassa.
Toivotaan, että Puijollekin tulisi pian lunta, että saisimme kunnon ladut. Kuopiossahan on aivan huikea latuverkosto, varsinkin sitten kun jääladut saadaan avattua.

Tuosta kuutamohiihdosta, minulla on haave päästä joskus Riisitunturille täyden kuun aikaan hiihtelemään, olen varmaan joskus nähnyt jonkun valokuvan aiheesta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.