HÄRMÄLÄSSÄ EI SAA GRILLATA JA SIELLÄ ON OMA ALV KÄYTÄNTÖ!

SUNTINEN PENTTI J 14.06.2007 15:20

Lomaliiton Tampereen kaupungilta vuoraamalla Härmälän leirintäalueella näyttää olevan omanlaatuiset käytännöt parissakin asiassa.

GRILLAUSKIELTO!

Alueen vastaanoton ikkunassa on iso kyltti jossa asiakkaita kielletään käyttämästä omaa grilliä. Niinpä sitä meikäläiselläkin meni suu mutrulle kun ei voitukaan grillata kaasugrillillämme jo kotona valmiiksi marinoituja lihoja. Tiedustellessani syytä grillauskieltoon ei henkilökunta osannut vastata muuta kuin, että alueella on yleisessä käytössä grillauspaikka. Kävimme tarkastamassa paikan ja totesimme sen likaiseksi, eikä sieltä löytynyt edes puita. En viitsinyt käydä kysymässä puita, ehkä nekin olisivat olleet muutaman euron kappale.

Mikäli grillauskiellon takana on paloturvallisuus, niin se on tosi kehno syy. Miltei jokaisella leirintäalueella on grillituhkaa varten omat paloturvalliset astiat, jonne hiiligrillin käyttäjät vievät tuhkansa. Eikä kaasugrillin käyttö vaunun edustalla ole sen vaarallisempaa kuin kaasuhellan käyttö sisällä vaunussa. Pidin aikoinaan yli 20 vuotta leirintäaluetta eikä asiakasgrilleistä ollut mitään haittaa.

Ilmeisesti grillien käyttökiellon takana on Lomaliiton pyrkimys lisätä alueella olevan ”pizzerian” myyntiä. Tosin ei siellä kovin laajaa tarjontaa ollut, tarjolla oli vain kolme pizza vaihtoehtoa.

OMANLAINEN ARVONLISÄVERO (ALV) KÄYTÄNTÖ!

Onko Lomaliitolle myönnetty erilainen arvonlisäverotuskäytäntö (ALV), kuin muille matkailuyrittäjille? Majoitus on 8%:n arvonlisäverollista liiketoimintaa. Sen sijaan matkailuvaunujen ja –autojen sähköliitäntä on verottajan ohjeen mukaan 22%:n palvelumyyntiä, ei majoitustuloa. Härmälässä kuitenkin sähköliitännästä maksetaan, saamani kuitin mukaan, majoituspalvelun eli 8%:n alv, eikä 22% kuten muilla suomalaisilla leirintäalueilla. Millä perusteella Lomaliitto on saanut tämän veroedun muihin leirintäalueyrittäjiin verrattuna?

KAIPAAN SELVITYSTÄ LOMALIITOLTA!

Toivon Lomaliiton vastaava tällä palstalla tai muuten julkisesti miksi Härmälässä ei saa grillata ja miksi se saa myydä matkailuvaunuihin ja –autoihin sähköliitännän alemmalla verokannal

PALIN MATTI 14.06.2007 17:46

Mitä tekemistä tällä Härmälällä on SFC:n kanssa? Grillatkoon siellä mitä tykkäävät. Meillä SFC:läisillä on omat jäsenalueemme. Käyttäkäämme niitä. KJON!

HAKKARAINEN TAPANI 14.06.2007 19:40

SFC-alueiden ulkopuolellakin on karavaanari-elämää. Ihan vaan tiedoksi.

TERVO JARI 14.06.2007 21:58

Kopio alkaa: SFC-alueiden ulkopuolellakin on karavaanari-elämää. Ihan vaan tiedoksi. Kopio loppu.

Mutta se on Synkkää ja ikävää . . . .

Mutta ulukopuolinen elämä on sen mukaista kuten huomaat aloittajan viestistä . . .

Jari :-)))

PALIN MATTI 17.06.2007 08:31

Kuinka kannatttavaa tai järkevää on sitten vierailla sellaisella leirialueella, joka saa aikaan tuollaisen aloittajan meille ilmituoman tunteenpurkauksen.

Tässä se asian koko ydin juuri paljastuu. Karavaanielämää tosiaan on muuallakin kuin SFC-alueilla, mutta onko sitä järkevä elää?

TEILERI TIMO 18.06.2007 09:03

Tämähän on palvelua parhaimmillaan - meille muille :) Jos ketjun aloittaja ei olisi tietoaan jakanut, ties kuinka moni olisi mennyt paikalle huomaamaan saman negatiivisen asian? Vaikkapa me mahdollisesti, sillä arvostamme myös sitä, että majoituspaikka on lähellä kunkin reissumme aktiviteetteja - esim. viime viikonloppuna yövyimme vailla palveluja Teivon raviradan parkissa, kun tapahtuma oli siellä...

PALIN MATTI 18.06.2007 16:47

Äläkää kukkaan helevetissäkkään tuluko tänne Keskisen kyläksupan karavaanialueele. Täälä mennee kaikki rahat! Tai ei täälä alueela, mutta tuola kyläkaupala. Meilä makso Wileda-tiskiluutu 100€ ja jäi siltikki vielä ostamatta! Parkkipaikala saa olla piirongisa ilimaseksi, täälä varsinaisela alueela 5€/vrk ja sähkönen vuorokausi kympin. "Ilimaset" saunat ei oo vielä käytösä, ku timpurit niitä tuosa kolokuttaa kassaan. Muuten ilimat on komiat. Palajon paremat, mitä telekkarisa luvattu. Mutta äläkää siltikkään tuluko tänne..:-))

TIKKANEN MIRJA 18.06.2007 17:01

Ei tietenkään. Länsi-Lappiin on luvattu parhaimpia juhannuskelejä. Yritän kiertää Ikean kaukaa.=)

PALIN MATTI 18.06.2007 19:50

No nyt sie Mirja sitte tulet meile, ku mie oon täälä etelämmäsä! Tulisitta vasta Johaneksen jäläkkeen... :-)

TIKKANEN MIRJA 18.06.2007 20:39

Meistä ei kyllä tiiä, vaan eppäilen että ajetaan yhtäsoittoa niin kauas ku jaksetaan. Kyllä me ainakin aatto pällistellään vielä kotipuolessa. Mistäpä tuota tietää mistä sitä ihtensä löytää. =) Hyvät jussit teiän poppoolle!

SUOKKO OIVA J M 18.06.2007 20:56

Ajelepas Matti pohjoseen Ylivieskan kautta ja käy hakemassa se unohtunut Wileda Isokärkkäiseltä. Kävin perjantaina siellä ohimennessä kahvilla ja olipas kalliit kahvit, lisukkeiden kera 120 egee. Onneksi siellä ei oo leirintää ku puskissa.

WILHELMSSON LEIF 18.06.2007 21:28

Kyllä minä olen Kärkkäisen parkkipaikalla yöpynyt oli pakkasta ja lumituisku enkä ehtinyt kaupaan sulkivat juuri.

PALIN MATTI 18.06.2007 22:16

Hyvää Johannesta teilekki. Met olema Mamman kans sillon Kokemäelä. Tämä lähetys tullee nyt vielä täältä Keskisen karvanaama-alueelta paikalta 12. Iltakahavit tarjoama jos joku sattuu käymään täälä.

PALIN MATTI 18.06.2007 22:20

Mie en kuule Oiva uskala ottaa kantaa tuohon sun kahavittelus kalleuteen, ku et sen tarkemin eritelly niitä lisukkeita. Jos oli vaan pelekät pitkät viinerit (pikkuhousunsuojat rekkamiesten kilelä), ni tuntus kyllä arvokkaalta.

PAJUNEN RAIMO K 21.06.2007 09:54

Kysyessäni grillauksesta, Härmälä vastasi seuraavanlaisesti.

Hei

Palotarkastaja on kieltänyt grillit vedoten paloturvallisuuteen niin mökkien terassilla kuin vaunujen läheisyydessäkin (turvaväli).

Erikoistapahtumien aikaan omien grillien käyttökielto on erittäin tiukkaan valvottua. Olemme päättäneet että kaikki grillit on kielletty koska asiakkaiden on vaikea nähdä eroa miksi joku toinen saa grillata ja toinen ei. (esim. kaasu/hiiligrilli)

Normaalisti emme ole tiukalla kädellä puuttuneet omien grillien käyttämiseen vaan määräys on ohjeellinen. Lisäksi rannassamme on 3 grillipaikkaa joissa on ilmaiset puut. Rannassa voi myös grillata omilla grilleillä.

Toivottavasti ymmärrät että leirintäalueella on paloturvallisuuteen kiinnitettävä erityistä huomiota, oli sitten kyseessä millainen grilli tahansa.

Ystävällisin terveisin Anna Kork Leirintäaluepäällikkö

KINNUNEN PERTTI J 25.06.2007 11:20

Hei!

Tulihan tähän aiheeseen lopulta edes yksi suht asiallinenkin vastaus, koko vastausketju kun näytti muuten karkaavan jo heti kättelyssä aika pahasti aiheen sivuun...

Edelleenkin on aika erikoista, että omien grillien käyttö on kielletty (tosin ei kategorisesti vaan "ohjeellisesti", mitähän tämäkin mahtaa käytännössä tarkoittaa?) Jo alussa toteamasi tosiseikka kaasugrillin ja kaasuhellan samanlaisesta turvallisuudesta/turvattomuudesta pitänee täysin paikkansa, mitenkähän Tampereen palotarkastaja asian mahtaisi tulkita?

Itse olemme aiempina vuosina käyttäneet Härmälässä kaasugrilliä eikä kukaan ole tullut kieltämään. Hiiligrillin kieltäminen saattaisi olla perusteltua esim. savuhaittojen ja mahdollisten kipinöiden aiheuttaman palovaaran takia, mutta kyllä tuo kaasugrillauskielto oudolta tuntuu. Pitäisiköhän ne tuolla paloturvallisuusperusteella kieltää samantien koko maassa?!

Odottelemme edelleen mielenkiinnolla Härmälän tai Lomaliiton vastausta sähköjen alv-käytännön osalta... Toisaalta tuolla 8 prosentin alvillahan olisi normaalia edullisempaa käyttää sähkögrilliä!

SUOMI KIRSTI 25.06.2007 17:43

sinne keskiselle eksyit. Mä kun kävin siellä Haaparannan IKEAn pihalla vasiten vilkuttelemassa, jos oisit sattunut jostain kattelemaan. Tiedä kuka nekin vilkutukset nyt sai. :-0

PALIN MATTI 25.06.2007 19:04

No mie onneton sitä vaan vilkuttelin tutuille sielä Keskisellä. Kyllä nyt harmittaa...:-))

PS: Nyt met kyllä olema jo kotosalla ja huomena lähemä Mellale.

SUNTINEN PENTTI J 26.06.2007 15:47

ANNALLE / LOMALIITOLLE

Jätit vastaamatta toiseen kysymykseeni, joka koski tuota sähkömaksujen arvonlisäveroa. Miksi siis Lomaliitto saa myydä sähköä 8%:n alv:llä, kun muut leirintäyrittäjät joutuvat maksamaan siitä 22%:n alv:n?

Aika ontuva on tuo selvitys grillauskiellosta, eikä se ole millään muotoa edes asiallinen, vaikka puhutkin paloturvallisuudesta. Itse olen vuosikymmenet vaunuillut ja siinä välissä 20 vuotta pitänyt leirintäeluetta. Sinä aikana ei koskaan ole ollut ongelmaan asiakkaiden grillaamisesta.

Hyvin olivat pieniä ne teidän puut, kun emme niitä nähneet. Ja olishan niitä rantalla olevia grillejä hyvä välissä siivota.

PALIN MATTI 27.06.2007 07:56

Miksi sie Pentti tänne karavaanarisaitille syyät nuita sun ANNALLE/LOMALIITOLLE osoitettuja henkilökohtaisia viestejäs? Jos oot kerta noin katkeroitunut niille heiän grilleistään, pikkupuiden koosta tai verotusasioistaan, ni hoitasit kirjeenvaihon heiän kanssa kahenkeskisesti. Tuntus jotenki moraalisesti korrektimmalta sitä toista osapuolta kohtaan.

KINNUNEN PERTTI J 27.06.2007 08:16

Mielestäni on ihan hyvä, että tämä Härmälän käytäntö on tullut meidän muidenkin karavaanareiden tietoon. Kyllä tämä ihan hyvin mahtuu otsikon "Matkailu kotimaassa" alle ja siinä aihepiirissä käsiteltäviin juttuihin. Luulen, että aika moni karavaanari käyttää muitakin kuin yhdistysten omia alueita ja tieto tästä Härmälän jokseenkin erikoisesta grillauskäytännöstä on ihan tervetullut ainakin minulle. Toki kirjeenvaihtoa on ihan fiksua käydä myös suoraan asianosaisten eli Härmälän leirintäalueen ja Lomaliiton kanssa, mutta mistäs me tiedetään, vaikka Pentti olisi niin jo tehnytkin? On varmaan kaikkien etu, että pidetään keskustelujen sävy näillä palstoilla mieluummin asiallisena, toki huumoriakaan unohtamatta.

NYYSSÖNEN KAJ 27.06.2007 17:16

Muo sapettaa ainoastaan ettei Härmälään enää saa laskeutua. Oli sentään ainut mutkaradalla varustettu kahvila!

PALIN MATTI 28.06.2007 12:55

Ihanko tosi, eikö Härmälään saa ennään laskeutua? Ei kaj oo tosi semmonen? Pittääkö mun sitte poistaa se Härämälän VAC-kartta mun Jeppesen-kansiosta?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.