Hämeenlinna - Turku välille, mihin sitä parkkeeraisi?

LINNAMÄKI LEA 13.10.2007 04:21

Tulikin äkillinen suunnitelman muutos. Hämeenlinnasta tänä iltana kohti Turkua. Aamulla tarttee siinä 10 kieppeillä olla Turussa, joten nyt ei ehdi tutkimaankaan, mitä paikkoja osuisi matkan varrelle, missä olisi edullista koisia jopa unirästit pois ennen huomista Turkuun säntäämistä.

KUNNAS TAPANI 13.10.2007 09:34

ABC Auranlaakso. Itse yövyin siellä muutama päivä sitten. Sähkö maksaa tavanomaiset 5 eur, jos sen haluaa. Lämpötolpissa on sellaiset inhottavat 2 h ajastinkellot, mutta rakennuksen seinästä löytyi tavallinen pistorasia, johon sain laittaa piuhan kiinni.

LAHTI ANTTI 14.10.2007 18:22

Täällä on mukava paikka. http://www.freewebtown.com/leporanta/

KUNNAS TAPANI 14.10.2007 20:47

Leporanta on ihan hieno paikka, mutta ainakaan minä en siellä yöpyessäni saanut lämmityssähköä.

LINNAMÄKI LEA 15.10.2007 01:22

Olin pakahtuu naurusta, ko oma töppäys selvis. Mä olin lähteny ja maantien päälle, ko olit lähettänyt ton vastaukses tosta ABC Auranlaaksosta.

Minä luin sitä seminaarissa, hämärässä salissa, vielä vähän niikuin salaa, ettei muut ala kattelee, et toi yks vaan sählää puhelimen kans.

No niin, siinä viestissäsi luki ABC Aulanko, ja minä seminaarin jälkeen päätä pahkaa Aulankoo ajelemaan ristiin rastiin, eikä löydy ABC asemaa. Sit kyselin jo kulkijoiltakin, eikä kukaan tiennyt, missä on Aulangon ABC.

No ei muuta kuin kännyllä nettiin ABC asemasivulle, se onneksi oli talletettu kirjanmerkkeihin. Ja ei löydy sieltäkään, ei, vaikka tsekkasin joka valikon läpi. Hyvä etten alkanu Sun puhelinnumeroos soittamaan. Näpyttelin kyl jo Eniron, ja oli tarkotus kattoo, onko Sun numero Eniron sivuilla, mut jotain häikkää oli, etten onneksi sivuille päässy. Sit tulin tänne vastausta uuvemman kerran lukemaan, ja tajusin, et siinähän lukee, jotta ABC Auranlaakso.... Ensin hatutti, pytytti, ja teetätti vaikka mitä, ja sit maistu mehevät naurut.

Ilta oli jo myöhä, ja pimeäksi taittui. Väsytti riivatusti ja näläkäkin kuppasi suolissa. Hetken kelasin, et ei juku, en lähe ajamaan sysipimeällä, pienessä pakkasessa, tiet liukkaat ja tienpinta jäässä, vaikka onkin aivan verskit nastat alla. Nukun vielä rattiin.

Onneks tavotin sukulaisrouvan siitä vähänmatkan päästä, ja pääsin hänen sähkötolpalleen "liekaan". Hän ei ollu kotona, mut kävin hakemassa tolpan avaimen, ko hän oli taas lapsenpiikana toisaalla.

Mut hyvä tieto, kiitos! Varmaan oon Turun seudulla yötä, jopa hyvässä lykyssä viikon kuluttua.

LINNAMÄKI LEA 15.10.2007 01:36

Tähän ton vastauksen piti tulla, mikä muodostuikin uudeksi ketjuksi.

Mut miten lämmityssähkö eroaa valosähköstä? Vai onko se jotenkin auton lämmitysjärjestelmästä kiinni (teho)? Mä oon ihan "pihalla" ton lämmityssähköjutun kanssa.

MANNINEN RISTO 15.10.2007 08:41

Ei muuten, mutta lämmitys kuluttaa enemmän virtaa kuin valo. Eikä ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, jos kysyy asiaa josta ei tiedä. Vain tyhmiä vastauksia.

KUIKKA ARI 15.10.2007 09:26

Kyllä valosähkölla tarkoitetaan sitä että max. Kulutus n.400W Eli riittää vain valoihin ja laturiin. Lämmitys, kaffinkeittimet ja hiustenkuivaajat sun muut menee jo reilusti yli tuon kulutuksen. Nyt on vielä digiboxit television lisäksi viemässä virtaa. 16A sulake antaa n. 16x230= 3680W ja 10A se 2300W. Tarkoittaa sitä että valosähkön aikana 16A sulakkeen taakse saa (3680W/400W=9,2) yhdeksän iloista auto/vaunukuntaa messuille tai muulle valosähköalueelle. Kun pidät laturia päällä 400W/12v=33.3A eli saat varmasti pitää laturin päällä jos ei lataa yli 30Ah. Jos akkukapasiteetti ja invertteri riittää voi pyöräyttää ne kahvitikin keittimellä jos laturin kulutus ei ylitä tuota 400W. Kaikki valotkin pitää tuolloin ottaa akun kautta. Laturissakin on häviötä, eli vie enemmän mitä tuottaa ja useimmat sähkölaiteet tekee virtapiikin käynnityessään, mutta ei siitä sen enempää. Tv. Ari

KUNNAS TAPANI 15.10.2007 17:11

Hahaa :) Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

LINNAMÄKI LEA 17.11.2007 01:12

Vinkkisi on nyt hyödynnetty. Yksi yö "liekassa" ja seuraavana päivänä sain kaasu"vehkeet" kuntoon, ja toisen yön nukuin oman kaasulämmittimen turvin.

Nyt sit on jo mojova invertterikin (1000 w ja hetkellisesti 2000 w) autossa, ja mittarikin laitettiin, et joka näyttää akun varaustilan, paljonko on kulunu ja mitä on jäljellä. Eipä ollu yhdessä yössä CPAP laite paljoakaan akusta nykässy virtaskaa. Jos muuten ei virtaa tartte, voi monta yötä kiskoa "hirsiä" akkuvoimalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.