Haitaritreffit Krapurannassa

Rauno Helle 06.08.2017 14:27

Tulihan taas, parin vuoden tauon jälkeen, koettua tuokin tapahtuma. Sää ei meitä kaikin ajoin suosinut, vaan eipä tuokaan onnistunut hienoa tilaisuutta pilaamaan. Taisto on onnistunut kokoamaan "orkesteriinsa" aivan uskomattomia taiteilijoita. Ei liene maailmassa montaa musiikkikappaletta, jota ei jostain soittopelistä löytyisi.
Aivan erityisen maininna ansaitsee Suomi-100v aiheen ympärille koottu konsertti. Huomasin että monen muunkin silmäkulmat kastuivat, kun kuoro viimeisenä numerona viritti veteraanin iltahuudon, jonka yleiö kuunteli seisomaan nousten.
Ohjelmaa riitti, monena iltana, tuntikausiksi. Toinen toistaan taidokkaampia esityksiä. Tunnetun "puskasoittajan" viulu, toi oman lisäsäväyksensä, niin yhteisesityksiin kuin soolonumeroihinkin.
Severikin ehti piipahtaa paikalla, kertomassa uuden puuseensä käyttökokemuksia. Tanssit neljänä iltana kävivätkin sitten jo melkoisesta kuntokoulusta.

Kiitokset isännille ja emännille, esiintyjille, sekä kaikille jotka myötävaikutitte tilaisuuden onnistumiseen.

Liitetiedostot

krapuranta_17.jpg
Martti Rytkönen 06.08.2017 21:27

Joopa, kolmasvuosi peräjälkeen saada kuulla ja nauttia hyvästä haitarimusiikista ja Suomi 100v teemalla tehtyjä esityksiä musiikillisin keinoin. Sota-ajan lauluosiossa esiintyjät puettu senajan asuihin ja mm Raatteentie tuli komeasti aloituksella
"Ryssä perkele". Kaksi lottapukuista naista ja Suomen mestari Veksi J säestivät ammattitaidolla.
Tanssi säestyksen aikana mieslaulusolisti kertoili seuraavan kappaleen olevan merimiesaiheinen ja olevansa itsekin senverran merimiestä " notta tukka on laineilla ja vettä polvessa".
MR


No,taas tämä pulputtaja (tabletti)teki toiston,mutta toistaahan ylekin.
muokattu: 6.8.2017 21:33
Matti Janhonen 07.08.2017 09:30

Huomaan, että sillä oli ihan Kosolan Vihtorin perinneyhdistyksen laulukööri koola.

Martti Rytkönen 07.08.2017 10:19

Kosolan Vihtorin laittomuudet tuli käytyä lävitse lukemalla M.Häikiön 600-sivuinen teos
"Suomen Leijona".
Siinä väkevä kuvaus itsenäisyytemme alkuvaiheista ja ennenkaikkea itsenäisyytemme vahvasta vaikuttajasta Ukko Pekka Svinhufvuudista.
Hän on jäänyt monelta Mannerheimin varjoon itsenäisyytemme alkuvaiheen toteuttajana.
Hänen jämäkkä peräänantamaton laillisuusote ratkaisi v -32 Vihtorin ym yritykset kaata hallitus
ja kaapata valta.
Lukekaapa tämä kirja,uusi teos painettu kuluvana vuonna.
MR


Lisäyksenä vielä, notta Vihtorin "perinneyhdistyksellä"ei ollut, eikä ole mitään tekemistä haitaritrehvien esitysten kanssa. En ole kuullutkaan sellaisesta yhdistyksestä,mutta Matilla onkin laajempi tieto asiasta,kuin asiasta.
muokattu: 7.8.2017 10:26

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.