Eka kertaa Lempivaarassa

HUOVINEN SIRPA 09.09.2007 20:34

Tyrmistys, kun kierreltiin mestaa, lautatönöjä rakenneltu matkailuvaunujen vierelle. Norjassa törmättiin lähes samanlaiseen paikkaan. Ihme hökkeleitä rakennettu laudasta asuntovaunun viereen.Tiedä sitten, kumman ne ottaa mukaan kun lähtee taipaleelle.Niin tietysti vaunu ,perään ja lautahökkeli kattotelineelle ja seuraavaalla asentopaikalla kaikki taas pystyyn?!? Huh heijjaa No jokainen tavallaan... Oliks tässä provoo:)) Terv.Esko

TERVO JARI 09.09.2007 20:53

lähtee mukaan tohon provoon ? ?

Jätettäskö kerranki "leikki lyhyeen" ? ?

Jari

MOUHU JUSSI 09.09.2007 20:57

SAASnähä miten reakoi moiseen tilitykseen itse Lempivaaran leiriläinen JOUKO.Tämä oli jo viikon sisällä toinen tosinegatiivinen palaute Lempivaarasta.T:JUSSI

MOUHU JUSSI 09.09.2007 21:00

Taasko sen takia kesken,kun on kymysyksessä kääkkäkööriläinen.(kun aina kehuu sitä lemppistä).T:JUSSI

HALMEENMÄKI JUHANI 09.09.2007 22:29

Tapansa kullakin. Mutta kyllä Lempivaara on viimeisten kymmenen vuoden aikana muuttunut jo liiankin suljetuksi ja täyteen rakennetuksi paikaksi satunnaiselle matkaajalle. Mutta jos nuo pitkäaikaiset kausipaikkalaiset ovat tyytyväisiä, ja asiakkaina kannattavampia niin mikä ettei sitten niin tehtäisi? Pisnistähän se on tuo leirintäalueenkin pito!

MOUHU JUSSI 10.09.2007 15:04

Missä viipyy Joukon kommentit?Outoa!Yleensä Jouko ensimmäisenä kommentoimassa kaikenlaisista asioista.Vai onko aihe liaan arka?Nähnyt on varmasti nämä viestit,koska viime yöltäkin omaa viestiä.Mutta varrotaan,jospa sieltä jotakin putkahtaisi.T:JUSSI.

RAUTIAINEN KARI 10.09.2007 19:00

Tää Suomi se on iso maa. Pinta-alaltaan ainakin.

Luulis että tänne sopii yks tollanen Lempivaarakin.

Vai taasko me aletaan pohtia mikä on oikeeta harrastamista?

Kalastelijat pohtii onko oikeeta kalastamista viehe, perho, verkko vai katiskahommat. Pilkkijät sitten vielä erikseen.

Mopottimista ollaan montaa mieltä. HD vai itäpyörä. Kyykkäri vai museovekotin jne.

Onko miehekkäämpää kuvata karhuja vai potunkuorimaveitti kourassa peruna-angervoista?

Jostain syystä kaikki ne kalaa saa, jos on saadakseen. Mopottimet kulkee valmistajamaasta huolimatta. Kuvaakin tarvitaan sekä karhusta että peruna-angervoisesta.

Jos siis valita saa niin mieluummin ihan miten vaan.

Vaimo ihmetteli kun noita itäpyöriä on alkanut kerääntyä nurkkiin. Mutta ootteko kuullu postimerkkikeräilijästä jolla olisi vaan yksi merkki ???

MOUHU JUSSI 10.09.2007 19:33

Joo kyllä mahtuu.Nythän on kymysys vaan siintä kun Lempivaaraa on arvosteltu huika negatiivisävyyn,eikä "puutarhaleireilijä"ole ottanut minkäänlaista kantaa asiaan.Esim.noita autoporukan asioita arvostellut kovin sanoin.Mutta kahellaan josko sieltä jotakin "tipahtaisi"T:JUSSI

HUOVINEN SIRPA 10.09.2007 19:45

No jo vain soppii Lempivaara Suomen kartalle, jostain syystä se vaan ei ollut meidän makuun. Ne ketkä siitä tykkää, eiku sinne. Olihan siellä kaunista nurmikkoa ja puustoa, mutta yksi seikka vielä mietitytti, mitä olivat ne isommat hirsimökit siinä jorpakon rannalla, lomaosakkeita, omistusmökkejä, vai mitä? Yleisellä leirintäalueella, tommosiakin pohdiskeltiin jopa isommalla porukalla. Mutta niinkun sanottu jokainen taaplaa tyylillään ja - onneksi Suomihan on vapaa maa. Terv:Esko

TIKKANEN MIRJA 10.09.2007 19:58

Naurettavaa koko puutarhakeskustelu. Saahan sitä taaplata tyylillään. Sama asia kun alkaisin tässä moittimaan tyyppejä joilla on vaunu ylipäätään kausipaikalla...

GRÖNLUND JORMA A 10.09.2007 20:05

No sinäpä sen Mirja sanoit!

Pitäisi perustaa erillinen yhdistys tai VOTP-kerho, jolla olis oma lehti, jossa neuvotaan ryytimaan salat yms. palstannhoitovinkkejä.

VOTP= Vaunussa On Turhaan Pyörät.

MOUHU JUSSI 10.09.2007 20:21

Hei!Tosta Mellajärvestä (Porotreffit)kun oli puhe niin aivan yksiselitteinen jutska,mutta helevatin paljon sekavaa jonninmoista höpötystä.Mutta nyt kun on kymysys Lempivaarasta niin tuntuu jotensakin aralta aiheelta.Jokainen itsekseen pohtikoon mistä johtunee.T;JUSSI

TIKKANEN MIRJA 10.09.2007 20:26

Tjaa, en oo Lempivaaraa nähny mutta sitten ku mulla ei jalka enää nouse niin jos mua huvittaa silti vaunuelämä niin totta hemmetissä minä sitä aion viettää. Jos siihen on mahdollisuus. Ja komeita nauriita aion kasvattaakin =) Tällä hetkellä vaunun pörät pyörii tiuhaan.

Miten se oikea karavaanari sitten mitataan. Jos siirtää vaunun kesäpaikasta talvipaikkaan ja takaisin niin eihän sekään paljon kummempaa vaunuilua ole ku puutarhaleiri?

AHONEN AULIS 10.09.2007 20:39

Lempivaaraa ei voi verrata SF-C alueisiin.Siellä on yksityinen omistaja, joka repii rahaa siitä mistä sitä tulee. Ja näyttäisi sitä jonkun verran tulevan.Terv:AA.

RAUTIAINEN KARI 10.09.2007 20:43

Siitäkö se edellinen konkurssi ???

HALMEENMÄKI JUHANI 10.09.2007 20:48

Sillähän se paras raha tehdään: siivotaan vanhat rasitteet ja velat. Jokaisen hyvin menestyvän firman takana on konkurssi ja yksinkertaiset verotarkastajat... (PS Ym ei liity Lempivaaraan vaan on yleistys)

KUNNAS TAPANI 10.09.2007 20:59

Eikös se ollut niin, että jokaisen menestyvän yrityksen takana on:

kolminkertainen vakuutus kaksinkertainen kirjanpito yksinkertainen tilintarkastaja.

No joo asiaan. Lempivaarassa olen majaillut pari kertaa. Alue on (onneksi) kaksijakoinen - on se kausipaikkalaisten alue, ja sitten pistäytyjien alue. Niitä lautahökkeleitä ja vähän fiinimpäkin viritelmiä on kiva käydä iltakävelyn verran katsomassa, mutta kyllä se jotenkin ahdistava alue minusta on. Kiva on palata lähemmäs porttia varsinaiselle leirintäaluepuolelle.

Mutta hyvä että on jokaiselle jotakin ja mukavampi oikeastaan niin, että kausipaikat ja pistäytymispaikat ovat selvästi erillään. Varsinkin näin matkailuautolla liikkuvana koen olevani enempi lajitoverien keskuudessa sellaisissa paikoissa, joissa noita pysyviä rakennelmia ei niin paljon ole.

LIIMATAINEN HANNU 10.09.2007 21:30

No voi seetana, tämähän alkaa rupeamaan muistuttamaan lankkusaittia, porukalla mollitaan joidenkin itse itselleen rakentamia mansikkapaikkoja, mitä hevelettiä se kenellekään kuuluu mitä toiset rakentelee, kun omillaan ja omaan paikkaan sen tekevät! Suunnilleen yhtä typerää jos minä alkaisin moittia että jos vaunu ei ole kape niin paska vaunu silloin se on! Tottahan tämä tietysti onkin. Tällaiset jutut kuuluvat tosiaan paremminkin sinne lankkusaitille, siellä saa huutaa mielensä mukaan jokainen, ja kyllä siellä huudetaankin. Katkerat ja kateelliset siellä purkavat ahistustaan, kaikesta. Joo joo, tiedän että 'on sovittu' ettei täällä räävitä sitä kakkosnelostarhaa, mutta kun nyt tuli kohdalle ..., siis lopetetaan koko tämä tällainen juttu, jaskan pauhanta!

Ps. Millä kompetenssilla ja legitimiteetillä meistä kukaan on havillinen arvioimaan mikä on 'kamalaa' ja mikä 'hienoa'? :-(

Pps. Katsokaa viimeisen Caravan-lehden sivulta 151 erään Kääkän habitusta (edessä) ja arvioikaa sitä, onko se 'kultturelli' ja 'hienostunut' olemus? Jopa edesmennyt Äitini joutui käyttämään liki koko 'äidinrakkautensa' myöntäessään jotain vastaavaa, lapsosestaan, pienoisestaan. ;-)) Siis kauneus ON katsojan silmässä!

HALMEENMÄKI JUHANI 10.09.2007 22:30

Hui kauhea, kun esitettiin mielipiteitä ettei kaikki pidä pitkäaikaisten kausipaikkojen alueista! Keskustelua on se, että joku perustelee miksi rakentaa mansikkapaikka ja toinen miksi liikkuu. Ja tuodaan esille millainen joku alue on luonteeltaan, jotta satunnainen matkailijakin tietää jo etukäteen. Itse olen kokeillut niin kausipaikkaa kuin reissaamista, ja mielestäni molemmille on aikansa ja paikkansa. Mutta niiden yhdistäminen (siis kaksi erilaista kulttuuria) on pirun vaikeaa monelle alueelle!

TOIVONEN MARTTI 10.09.2007 22:32

Maailmalla liikkuessa tottuu näkemään paljonkin pysyvää mökkeilyä leirintäalueilla. Jos homma on tehty fiksusti niin on tavallaan kaksi osaa: toinen satunnaisille matkailijoille ja toinen pysyville 'mökkiläisille'.

Viime syksynä Ranskan läpi ajaessa kiinnitti huomiota että tosi usein tuli vastaan kuorma-auto hinaten tehdastekoista siirtokelpoista mökkiä. Matkailuvaunuksi ei sellaista voi nimittää. Sitten jollain leirintäalueella tuli oikein tarkemmin tutustuttua pysyvään mökkikylään jossa siistit istutukset ja hoidetut nurmikot kertoi että siinä oli tyypillinen suomalaisen kesämökin vastine. Ja mikä ettei, alue on vartioitu ja palveluakin saa. Omaha Beachin tienoilta ainakin jäi mieleen Bernieres-sur-Merin camping jossa isompi osa alueesta näytti olevan pysyvästi paikalleen jääneille varattu. Tilaa löytyi kuitenkin kävijöillekin, kesällä tilanne voi tietty olla toinen.

Niin että rauhoitu JÚSSI vaan, ei Joukon tarvi miteskään erityisesti ruveta Lempivaaraa puolustamaan! mot

MOUHU JUSSI 11.09.2007 08:25

Liimatainen!Miksi ei Lempivaaraa saa arvostella?Onhan täällä kovinkin sanankääntein joskus arvosteltu eri leiripaikkoja.Mulla on tästä asiasta oma mielipide.Koska tämä on Vartiaisen "pyhää"aluetta ja hän myös kuuluu näihin kääkköihin,niin eihän sitä sovi arvostella.Yritetään vaan kaikilla keinoin päästä tästä keskustelusta eroon.Näin tälläerää.T;JUSSI

LIIMATAINEN HANNU 11.09.2007 08:28

Joo kyllä, mielipiteitä voi ja saa esittää, jokainen, mutta kun sitten rymistellään laidoilla/laitoja niin minäkin esitin oman mielipiteeni mielipiteistä, ja laidoilla rymistellen. Että silleen. ;-) Siks' toisekseen, enpä ole nähnyt kenenkään, edes mansikkaviljelijöiden kovasti arvostelevan liikkuvia vaanareita, 'leben und lassen Lassenkin leben'! Luulisin, toivoisin! ;-)

Mutta eihän nämä nyt niin vakavia asioita ole, saahan sitä keskustella, jo vain! Ja kun itse olen sellainen neliskanttinen ängyrä, niin 'antakee anteeks ja armoo'!?

LIIMATAINEN HANNU 11.09.2007 08:33

No lue Jussi tuo minun edellinen. Ja kaikkea saa arvostella, mutta tyyli ratkaisee miten siihen arvosteluun suhtaudutaan. Ja periaatteenahan meillä Kääkillä on että "kerro meille mikä Sinulle on pyhää, niin me teemme pilkkaa siitä", eli myös 'pyhiä' Kääkkiä saa/voi arvostella. Mutta turhaa sitten kitistä jos ja kun tulee 'palautetta' siitä arvostelusta! Silleesti. Näihin tunnelmiin, näihin näkymiin, pysykää kanavalla! KJON! ;-)

MOUHU JUSSI 11.09.2007 09:13

Jep.Jarrutellaan huikkasen.Näin komiana aamuna pitäis olla tuolla mehtän puolella.Mutta kun on toi okia käs paketissa niin joutaa kurittamaan näitä näppylöitäkin.T:JUSSI

HUOVINEN SIRPA 11.09.2007 09:25

Juuri näin Jussi! Terv.Esko

ANTTILA MARKKU 11.09.2007 11:27

Jatkoa edellisiin kirjoituksiin.Ei kausipaikassa pitäisi olla mitään moitittavaa.Moitittavaa syntyy kun pohditaan millainen ilme alueella syntyy kaikista erilaisista rakennelmista.Siihenkään ei pitäisi mennä että luotaisiin jokin malli miltä kausipaikan rakennelmien pitää näyttää.Ollaan tilanteessa jossa äijäjoukko kulkee klo.22.00 alueella ja vaatii leiriytyjiä sisäälle ja hiljaisuutta.Siis minähän en naapureita häiritse!!!!Kummallisesti joka aluella sitten kuitenkin ilman sitä kontrollia meluisia asujia ilmenee.Ketähän ne sitten lienevätkin.Kaikki eivät koe, 2h+kk perässä raahaamista pitkin suomea ilman mitään erikoista syytä,mielekkäänä.Minä hankkisin mahdollisimman varustellun vaunun joka pysäköidään melko pysyvästi riittävien palveluiden lähelle.

VARTIAINEN JOUKO G 11.09.2007 11:28

Ai että tämmönen tapaus tää Mouhun Jussin hellimän avausaiheen ympärille kehkeytynyt jutustelu. En vaan tätä muilta touhuiltani aiemmin hokannut, mutta toisaalta, eipä ollut tarviskaan - siis hokata aiemmin. On täällä miin kauniita ajatuksia ja monien arvostamieni vakikirjoittajien - eikä yksin Kääkkäveljien ajatuksin - esitettyjä monimuotoisuuden kannatusajatuksia. Siitähän tuolla Lempivaarassa nimenomaisesti on kyse - monimuotoisuuden esillepanosta ja hyväksymisestä. Toisekseen - se on osottautunut erääksi alueen vetonaulaksi ja nähtävyydeksi.

Viimeviikonloppuna esitellessäni tuota meidän puutarhaparatiisiamme Matkailuautoilijoiden puheenjohtajalle, kohtasi siinä sulassa sovussa kaksi karavaanariaatteen äärilaidan edustajaa; Myllymäen Raimo viimeisen päälle hinolla matkailuautollaan ja vielä aktiiviliikkujana ja minä jo entisenä teidentukkona ja naurispenkinharventajana. Eli kuten tässäkin ketjussa todettu - "Aika aikaa kutakin". Harmi etten ole vielä ehtinyt paneutumaan kuluneen kesän puutarhaleirimme dikikuva-albumin luontiin, mutta paikattakoon puutetta tällä toissakesän (2006) kuvatarjonnalla.

http://www.cig.canon-europe.com/ph/AEG/RequestViewAlbum.do?i=CpmbKx0TLC

Varmaan moni myöntää ettei tuollaisesta paratiisista ole mitenkään suurta vimmaa ja intohimoja enää teidentukoksi. Myllymäen Raimolle kyllä vihjailin, että jos se vimma vielä iskee, niin tiedä vaikka matakailuautolla silloin liikkuisimme mekin, mutta mitä ilmeisimmi vaukrapelillä. Eli - miksipä sitä lehmää ostamaan kun maitoa saa litran purkeissakin ;)

PALIN MATTI 11.09.2007 12:51

No mitä se meän Hannes nyt on alakanu mouhuammaan täälä? Eikai herran jestas täälä oo kukkaan "mollinu" kenenkään rakennelmia sen enempää Lempparisa, ku muualakkaan. Jos joku ihimettellee semmosta rakentamista, ni ei kai se oo mittään mollaamista. Saa kai ite kukanenki esittää oman mielipitteensä ja supjektiivisen näkemyksensä alueen tyylistä ja hengestä.

Ja pittää tosiaan muistaa seki, että se Lemppari on yksityinen kaupallinen paikka, joka ellää markkinatallouen säänöilä. Varmasti on omistaja asiat kuutioinu parhain päin. Ja met asiakkaat olema onnellisia, toiset asuessaan ja viljellessään sitä Lempparia, toiset taas vaan vieraillessaan siellä. KJON kans!

MOUHU JUSSI 11.09.2007 12:54

Lupasin tossa aikaisemmin jotta jarruja päälle.Mutta tohon Joukon kirjoitukseen sen verran jotta lueppas kirjoitukseni 10.9.2007 klo 15:04:01.Se hoksaamisesta.Tältä erää minun kohdalta tähän keskusteluun PISTE.T:JUSSI

TUOMI JYRKI S 11.09.2007 16:59

Onhan niitä kausipaikkoja muuallakin kuin Lempivaarassa kukkapenkkeineen sekä piha-aitoineen ja myös SFC-alueilla. Niistä etutelttarakennelmista en tiedä muuta kuin kuvista + Lempivaarassa käyneenä. Siistejä pihoja oli. Minäkin aloin tänä kesänä kausipaikkalaiseksi, jos se tarkoittaa, että vetelen vaunua hyvin harvoin tai en lainkaan. Saas nähdä. Hirmuisen olen rakennelman tehnyt; etuteltan lattia on oikein puurakenteinen. Pihassa on tikkataulun taustalevy. Luonnon kukkaa kasvaa ja ruohoa, järveen nelisen metriä. Ja rauhallisuus. Se minulle riittää. Olenko nyt sitten enää karavaanarikaan?

ROSLÖF PEKKA MAURITS 03.10.2007 02:39

Terve vaan vaari

Anteeksi, häivyttiin, tuli soitto nyt pekasta tuli vaari etuajassa .tytön ristimä nimeksi tuli MEA GATHERINA vielä me tavataan ja kinastellaan oluista ja makkaroista Hyvää syksyöä sulle ja puolisolle HOPPI KOPPI

VARTIAINEN JOUKO G 03.10.2007 11:04

No kattoppas vaan tuoretta vaaria - onneks olkoon. Ja toinnii, poiketkaahan enskesänä paremmalla ajalla niin pistetään vanhojen aikoja muistellen maailman asiat kohalleen. Jotta hyvää syksynjatkoa sinullekin ja kattilakunnallesi samoin.

KUIKKA ARI 03.10.2007 11:34

Pitäskös Lempivaaran kausipaikka-alueella kieltää vaunut/autot kokonaan. Siirtolapuutarhaalueltahan tuo näyttää niin mökit vain tilalle ja neliön porkkanapenkki pakolliseksi.Tv. Ari

HUOVINEN SIRPA 03.10.2007 12:16

Eikös siellä niitä mökkejä oo jo valmiina ja porkkanapenkkejäkin... Terv.Esko

RAUTIAINEN KARI 03.10.2007 19:29

On päivänselvää, että alueet joutuvat jatkossa kilpailemaan erikoistumisillaan. Tulee ihan varmasti teemapaikkoja enemmän kuin nyt on. Onhan nytkin jo paikkoja joissa asim kalamiehet kokoontuu. Jos sinne osuu eikä kalastuksesta välitä niin johan on paikka, ukot vaan puhuu vieheistään ja iltasin haisee paistettu kala jokapaikassa ja aamuyöstä ne päristelee veneillään verkoille jne.

Jos kakaroitten kiljuntaa haluaa kuulla niin ei kun teemapuiston parkkiin vaan.

Jos tykkää moottorinpärinästä niin ei kun Mika Salo sirkuitille sitten...

Ja jos yrittäjä haluaa jatkuvuutta puuhalleen niin porkkanapenkit sitoo asiakkaan kivasti paikalle. Ja hyvä niin.

KUJANPÄÄ MARKKU J 04.10.2007 09:40

No on siellä niitäkin, mutta on myös tosi siistejä. Mun mielestä Lempparissa - niinkuin monella muullakin alueella - näkyy kokonaisuuden suunnittelun puute. On se näköistä kun vierekkäin on lauta- ja telttakatos. Yksi rakentaa pikku pläntin jokaisen neliösentin niin, että siellä ei ole enää tilaa kävellä, toinen arvostaa luonnonmukaisuutta. Mikäs siinä, mutta aluesuunnittelulla erilaiset näkemykset saataisiin harmoonisempaan tasapainoon.

RAUTIAINEN KARI 04.10.2007 15:16

Tarkottaaks Kujis että sais olla vaan ykskerroksisia ja ilman omaa uima-allasta. Ei saatana, oma lintutorni on oltava. Ei se muuten mitään vaativaa eräretkeilyä ole. Eipäs ruveta rajottelemaan.

KUJANPÄÄ MARKKU J 04.10.2007 15:38

Eikun uima-altaallisille monikerrosvaunuille tietenkin omat alueensa kaikin mahdollisin liitännöin ja pekiaali sööviksineen. Muut yli sadan tonnin keksinnöt porrastetusti vähän alemmas. Kaikki kusenpolttamat ropposet mettän reunaan ja silleesti. Viherpipertäjille piperrysalue ja vielä kaikille alueille omat kapakkansa, että köyhät saavat rauhassa vetästä nakkinsa ja kaapeporukka viileet vinonsa. Liimiksenkään ei tartte rahvaan kanssa seurustella.

KUIKKA ARI 04.10.2007 17:34

Tolla http://gallery.kylahullutkulkurit.fi/displayimage.php?album=lastupby&cat=0&pos=14&uid=40 varmaan pääsee sitten sinne pekiaali söövikseen. Tv. Ari

KUJANPÄÄ MARKKU J 04.10.2007 17:52

No tolla varmaan ja torvisoiton säestyksellä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.