Caravan alueiden aukioloajat syksyllä

Merja Parviainen 18.09.2017 17:01

Taas kerran olemme parin viikon ruskaretkellä Itä- ja Pohjois-Suomessa. Ja taas kerran ihmettelen näitä leirintäalueita, jotka antavat epäluotettavaa tietoa Caravan Leirintäopasta varten. On alueita, jotka eivät ole ollenkaan auki, vaikka pitäisi ja alueita, jotka ovat omatoimialueita, vaikka sitä ei ole ilmoitettu. Omatoimialue sinänsä on ihan ok, mutta miksi hinnat ovat korkeammat kuin kesällä, jolloin palveluja sentään saa? Merkinnät palveluista ovat mitä sattuu tai niitä hinnoitellaan ihan hatusta. Olemme jättäneet käteistä omatoimialueella saamatta kuittia, se oli kyllä tyhmästi meiltä, saahan sitä ehdottaa, mutta ei tarvitse suostua. Onko jotain foorumia, mihin näistä voisi asiallisesti ilmoittaa vai onko vain järkevintä soittaa alueelle ja tarkistaa kaikki tiedot ennen sinne menemistä. Nytkin olisi ollut pyykin tarve, mutta pesukonemerkintä on ihan " outoa, että on siellä".. ja sähkö saattaa maksaa kympin/vrk, vaikka esim Sallaisissa, jossa sähkö mitataan ja veloitetaan sen mukaan, meidän vuorokauden kulutus oli 67 senttiä. Matkailu on mukavaa, mutta hiukan tällaiset jutut sitä iloa himmentävät.

Sauli Husso 18.09.2017 19:56

Kolmenkymmenen karavaanivuoden kokemuksella voin sanoa, että olen tasan samaa mieltä. Vain yhdistysten alueella voi odottaa, että tiedot pitävät paikkansa. Mitä pohjoisemmaksi mennään, niin sitä kalliimmaksi majoittuminen muuttuu ja paikat ovet monessakin paikassa heikosti hoidettuja. Jos yleensä ovat hoidettu. Monessa paikassa valmistumisen jälkeen ei ole tehty kovinkaan kummoisia huolto- ja korjaustoimenpiteitä vaan alue rapistuu pikkuhiljaa. Tämä on tietenkin kustannuskysymys yrittäjälle mutta yleensä huoltaminen on edullisempaa kuin korjaaminen. Myös tuo ilman kuittia tapahtuva myynti näyttää vain yleistyvän vaikka se lienee jollakin tavalla verottajan taholta sanktioitu. Arvonlisäverossakin on monenlaista prosenttia jotka näyttävät menevän suloisesti sekaisin noissa yrityksissä jotka kuitin antavat.

Sirpa Eskelinen 19.09.2017 17:53

Merja Parviainen ja Sauli Husso

Olen kanssanne ihan samaa mieltä.
Oletan, että meitä ihmisiä on monenlaisia, mm. järjestäynyneitä, järjestäytymättömiä ja meitä tavallisia.
Kukapa tavalliselta kysyy, kuka hänen asioitansa ajaa, jos ei ihminen ihan itse.

sirpa

Oiva Suokko 20.09.2017 22:06

Ei kyllä ole tiedot oikein yhdistyksienkään alueiden tiedoissa. Esim. Ryynäsenniemen tiedoissa on isäntäpäivystys elokuun loppuun mutta ei sitä että alue suljetaan senjälkeen kokonaan talvikaudeksi ja ei toimi omatoimialueena. Alueella oli kyllä vaunuja ja autoja, olivat ehkä talvisäilytyksessä. Tiedon sulkemisesta sain soittamalla isännän puh.numeroon joka oli näkyvästi vastaanoton seinällä. No mitäpä tuosta, matkailu avartaa ja taas tuli samalla kertaa kaksi käyntiä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.