Alueita, joissa hyvät kalavedet?

Jyrki Malkki 05.11.2017 19:28

Kertokaas, hyviä kohteita ja kokemuksia alueista joissa hyvät puitteet pilkkihommiin,
Ja toki kalastuspuuhiin myös sulanveden aikaan.

Toivo Koistinen 06.11.2017 06:05

Kokemusta ei ole, mutta toisen käden tietona Kalajärven sfc alueella harrastelevat.
Kuturannan lestijärvessä on kalaa.
Oulujärvellä Manamansalon leirialueilla, varsinkin metsähallituksen leirialue. Siellä on loistavat kalamahdollisuudet. Oulujärvessä on julmia haukia, ja muuta kalaa järvi täynä, ettei meinaa vesi mahtua sekaan.
Manamansalon saaressa on lampia muistelen 70 tai jottain. Niissä osassa mettähallitus istuttaa pyyntikalaa, ja vaellusmaina ne kankaaat ovat tosi hienoja, ja helppolulkuisia. Siinä minulla on omaa kokemusta lujasti
Ryynäsen niemellä Tervolassa on kemijoen rannalla kalastus mahdollisuus, ja kalaa kemijoessa on. Aukioloaikoja en muista, mutta leiri on hyvä
Lokan, ja Portipahtaan tekoaltaat ovat hyviä pilkkivesiä pohjoisessa, ja myös Sodankylän pohjoispuolella Kurittukosken allas. Leirejä ei taida olla siellä.
Tuossa jottain aluksi
Toivopoika

Martti Pulkki 06.11.2017 17:31

Hakalanranta Sääksmäki Valkeakoski. Vanajanselkä aukeaa eteläänpäin. Kaikkea kalaa saatavilla.

Oiva Suokko 06.11.2017 19:49

Kalajärvi on hyvä kalastusalue, saa myös kuhaa.

Toivo Koistinen 07.11.2017 06:10

Minkäköhän lainen kala se kuha lie, kun en ole koskaan maistannu. Onko yhtähyvä, kun hauki öljyssä paistettuna.
Toivopoika

Harri Halinen 07.11.2017 15:18

Kuha on kalakeiton maukkain kala vaan paljon pieniä piikkeja.
Muistanet Mannerheimin suosikki-kuhan, ei hassumpi sekään, mutta uuni- ja paistokaloja on maukkaampiakin. Täällä etelässä olen viimeksi syönyt seabassia ja paistettuja sardiinejä kaloista.

Toivo Koistinen 07.11.2017 16:23

Kekkonen oli kalamies. Paitsi hänen piti saada suurin kala. hän souteli yksiksen paljon kalastellen asunollaan kesäisin.
Hänen herkkuaan oli kalan pää, pyrstö, ja evät.
Toivopoika

Jyrki Malkki 08.11.2017 16:47

Juu, kiitoksia vinkeistä. Nuo kun kaikki käy läpi, niin siinähän sitä.
Kyllä vain on Kuha mainio ruokakala.

Raimo Hytönen 10.11.2017 01:12

Tervon Äyskoski tulee ensinnä mieleen. Uudehko alue, jossa mahdollisuus kalastaa itse koskesta, tai sitten alueen lohilammikosta, josta aloittelijakin saa helpommin saalIsta. Tosin paras kalastus- (ja lomakausi on jo ohi, ja kalaan menevät enää tosiharrastajat.

Pohjoisempaa tulee mieleen Inari ja Karigasniemen Tenorinne, jotka myös sijaitsevat kalavesien äärellä, mutta kokemuksesta tiedän, että saalis voi olla niissä lujassa ja Tenolla myös kallista.

Muitakin on, joista saa lisätietoa leirintäalueoppaasta tai googlettamalla.

Kalapaikkoja kyllä löytyy, mutta läheskään kaikkien lähellä ei ole leirintäalueita - mutta voihan sitä olla pysäköintialueellakin. Yleensä ottaen hyviä kalapaikkoja (=saa kunnon saalista) on Suomessa vähän ja vielä vähemmän leirintäalueiden läheisyydessä.


Makuasioista ei kannata kiistellä - lähestulkoon kaikista kaloista saa maukasta ruokaa, jos osaa oikean käsittely- ja valmistustaidon. Omasta mielestäni iso ahven pesee kyllä kuhan mennen, tullen ja palatessa. Ja lappilaisten jänkäkoiraksi kutsuma hauki on yllättävän hyvä savukala - täysin vertailukelpoinen ahvenen kanssa. Pienenä vihjeenä kerrottakoon, että vähänkin kookkaampi hauki kannattaa savustaa halkaistuna (kuten kaikki muutkin isommat kalat).
muokattu: 10.11.2017 01:24
Mika Pitkänen 20.11.2017 15:38
Martti Pulkki

Hakalanranta Sääksmäki Valkeakoski. Vanajanselkä aukeaa eteläänpäin. Kaikkea kalaa saatavilla.

Täältä toinen "ääni" Hakalanrannalle ja Vanajanselälle. Pilkkivetenä on monipuolinen; ahventa, kuhaa, madetta jne. Madepilkkiin yksi lähitienoon parhaista paikoista löytyy pienen jaloittelun päästä alueen rannasta. Pullalohiakin harvakseltaan tarttuu pyydyksiin kun kalastuskunta niitä välillä selälle päästää. Hakalanrannasta ei halutessaan tarvitse yksin lähteä jäälle vaan ainakin viikonloppuisin kavereita yleensä mukaansa saa.

Markku Tuominen 20.11.2017 21:30

Mikäli meri myös eteläisessä Suomessa saa kunnon jääpeitteen, on muistutettava, että mm. Rairanta Uudessakaupungissa on kalaisan lahden rannalla ja pilkkisaalis varsinkin kevättalvella voi olla komea.
Kevätkesällä on silakan litkaus saalisvarmaa ja syksymmällä jigikalastusta kannattaa kokeilla. Alueella on muutama soutuvene lainattavissa, joilla pääsee vesille, jos omaa ei ole mukana. Haukivettähän koko Lautvesi ja lähialue on vuodenjasta riippumatta.


Tarkoitin vuodenajasta riippumatta!!
muokattu: 20.11.2017 21:32
Seppo Lokasaari 24.11.2017 19:04

Kalastusta harrastaneena muutama vuosikymmen, sekä kilpaillen, että nykyisin enemmän huvikseen, niin kaksi paikkaa tulle heti mieleen, joissa kannatta käydä:
Lestijärvi ja siellä Kuturannan SFC alueelle, jossa todella hyvät palvelut ja järvi ihan vieressä -> suurta ahventa, sekä pilkillä, että kesällä ongella ja virvelillä.
Kylmäluoman retkeilyalue on toinen kaunis paikka, jossa pääsee auton tai vaunu n kanssa ihan järven rantaan ja tämähän on istutusvesi, johon tehdään istutuksia niin, että on jopa mahdollista saada kalaa.

Jukka Pietilä 25.11.2017 05:48

Seppo, onko kokemusta Yli-Lestin Valkeisesta ? Kylmäluoman kalastusalueista samaa mieltä kanssasi.

@Jukka

Seppo Lokasaari 27.11.2017 21:24

Kävin siellä paljon siihen aikaan kun se oli vielä metsähallituksen hoidossa, jolloin siellä ainakin oli kalaa kesä t talvet saatavissa, sekä siikaa, kirjoa, että vähin taimentakin.
Nythän se on yksityisen hoidossa ja olen tämän uuden toimijan aikana käynyt vain muutaman kerran, enkä ole ilman kalaa jäänyt nytkään.
Paikkahan on kaunis ja puhdasvetinen, mutta jotkut asiat vähän ihmetyttää esim. jos on vaikka avajaiset ja kaikki veneet on varattuna, niin oman veneen tuonnista pitää maksaa sama hinta kuin vuokraveneestä? ainakin aika lähelle sama jos oikein muistan.
Isokoirajärvi ja siellä kirjolohilammet ovat myös käymisen arvoiset paikat, esim. Kaunislammella on hyvä parkkipaikka ja pääsee vaunun tai asuntoauton kanssa ihan rantaan ja siellä on kota, puuliiteri ja vessa ihan vieressä

Jukka Rajamäki 29.11.2017 09:24

Kuhmossa perhosteluun ja virvelöintiin Lentua hyvä paikka. Pieni, rauhallinen alue, ystävällinen isäntäväki ja purolle pääsee suoraan vaunualueelta. Sain sieltä elämäni ensimmäiset istukas taimenet perhovehkeillä (Honey Puh). Metsähallituksen Karhunkainalo myös harkinnan arvoinen alue. Lämpimät sosiaalitilat ja sauna lämpiää joka päivä kuten Kylmäluomassakin.

Raimo Eskelinen 17.01.2018 22:03

Rantasalmella SFC Kuus-hukkala, kolkonjärven rannalla. Isoja ahvenia ja joskus saa taimenenkin. Kolkon järvi on erittäin kirkasvetinen ja melko syvä. Viime vuonna järvellä oli SM pilkit.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.