11kg:n sivuventtiili kaasupullot

Raine Soutolahti 08.11.2016 09:41

Jotkut varmasti jo asiaan törmänneetkin mutta tiedoksi muillekin kaasun käyttäjille ja nimenomaan niille jotka käyttävät 11kg:n sivuventtiili pulloja. Älkää ihmetelkö jos ette saa säädintä sopimaan kaasupulloon. Liikkeellä nimittäin pulloja joissa tuo pulloventtiilin säätimen karan reikä on 0,1-0,2mm pienempi kuin pitäisi eli ilman väkivaltaa säädintä et saa pulloon kiinni. Käytännössä tarkoittaa että joku kaasua myyvistä yhtiöistä on mennyt siitä mistä aita matalin ja tilannut ulkomailta pulloja joissa tuo pienempi reikä on. Kukaan noista yhtiöistä ei sitä myönnä ja kun pullot kiertää niin ongelma leviää pakosta kaikille kaasun toimittajille.
Itselle käynyt nyt jo tuo kaksi kertaa ettei säädintä saa kiinni pulloon ja lopulta tuon asian laita selvisi ja tietysti ongelma sälytettiin kilpailijoiden piikkiin, kuinkas muuten. Ylimääräistä hommaahan tuo teettää kun kelkotaan täysiä pulloja edes taas eikä kukaan ota vastuuta.

Pekka Pöntinen 08.11.2016 10:00

Eikös tällainen turvallisuuteen vaikuttava tekijä pitäisi kuulua viranomaisvalvonnan (TUKES) tehtäviin, eikä yksittäisten kuluttajien vahdittavaksi?

Raine Soutolahti 08.11.2016 10:20

niin pitäisi lotossakin voittaa mutta kun ei vaan.
Kyllähän Tukesin pitäisi saada selvitettyä kenen kaasun jakelijan toimesta noita virheellisellä venttiilillä varustettuja pulloja on tilattu. Yksi jakelija kertoi että ongelma vaan vanhemmissa autoissa/vaunuissa ja toinen kertoi että vain törmätty uudemmissa ja todennäköisesti kilpailija tilannut noita pulloja joissa tuota vikaa

Toivo Koistinen 08.11.2016 17:44

Huono juttu tuommonen.
Minulla kävi moka. Ostin syssyllä, kun pullo tyhjeni uuden, enkä ulkokorkin sisään kattonut.
Kun nyt kesällä toinen tyhjeni, ja vaihdoin sen sitten.
Kas se muovi sinetti olikin jo avattu. Oli vähän mieli, jotta oliko se pullovähän kevyempi, vai oliko voima kasvanu hauiksessa.
No kuitenkin se pullo oli kotona niin kauan, ettei asialle ollut mitä tehhä, että se siittä.
Oppii vanhakin, kun vain muistaisi mitä.
Toivopoika

Matti Asikainen 09.11.2016 17:53

Olen viime vuosina vahingosta viisastuneena pulloa ostaessani aina avauttanut myyjällä sinetin ja tarkastanut kierteen ja tiivisteen kunnon. On sitten pakkasyönä pulloa vaihtaessa helpompaa toimia, kun tietää, että kierre on kunnossa ja tiiviste tallella eikä tarvitse tapella sinetin kanssa. Nyt tarvinnee varmaan ostohetkellä vielä kokeeksi sovittaa paineenalenninta paikalleen, jos reikä pullossa voi olla liian pieni.

Raine Soutolahti 09.11.2016 21:02

Kyllähän tuo asia olisi Tukesin heiniä, siitä ei pääse mihinkään. Alkaa olla suhteellisen pöljää hommaa että joutuisi kuljettamaan vielä povitaskussa ylimääräistä säädintä jolla saisi varmistettua että pullon venttiili sopii säätimeen. Se ei mene oikein meikäläisen jakeluun kun Tukesin pitäisi valvoa myös noita täyttölaitoksia niin miten yleensä on mahdollista että noita "epäkurantteja" pulloja on kierrossa ja vielä täytetään. Eipä tarvinnut hirveästi selvittää että niitä löytyy jo kaikilta toimittajilta, valitettavasti. Eikä se tieto että pullon saa käydä vaihtamassa uuteen, yöllä paljon lämmitä kun et saa säädintä mahtumaan ostamaasi pulloon, joka vielä ainut ja vaunu/auto menee pakkasen puolelle. Nähtäväksi jää mitä Tukes asialle tekee, vai tekeekö mitään. Karavaanarit lienevät kait sieltä suurimmasta päästä jotka varsinkin talvi aikaan noita KV-pulloja käyttää. Vai onko nuo kaasuyhtiöt liian suuria sillekin instanssille.

Toivo Koistinen 10.11.2016 07:44

Kaippa pitää kun ostaa kaasupullon,, ottaa mauseri taskuun, ja mitata se kierreosan koko
Tärkeintä, että aloittaja tuon toi julki, että me muut tiedämme asian.
Siittä iso kiitos aloittajalle.
( Rouva päällikkö ison kiitoksen antaa, koska tietää mikä meteli yöllä kello 1,37 pullon vaihdossa syntyy, jos se ei onnnistu )
Panettelua minä sanon, koska minä en hermostu vähällä, kyläläisten pahoja puheita kaikki tyynni.
Kylmä voi koetella, koska peltipurkissa lousku on avattava isolle, jotta kaasupullon saa vaihtaa, mutta tyynesti, ja onneksi vebasto lämmittää kuitenkin.
Voisiko liitto ottaa asiaa omakseen, ja vaikka kysellä instansseilta asiaa, se on nimitttäin tärkeä, jos noita huonoja on paljon liikkeellä.
Toivopoika

Kari Kinnunen 10.11.2016 16:21

Kävipä kerran keskellä yötä pakkasella pullonvaihdon yhteydessä että pullosta ei tullutkaan kaasua. Sen jälkeen olen aina ostohetkellä aukaissut venttiilin ja tusauttanut vähän kaasua ulos. Nykyään myyjä katsoo vähän aikaa kun revin muovisuojan pois ja päästän kaasua ulos. Kannattaa tehdä se tässä vaiheessa ainakin talvella, ettei tule yllätystä yöllä. Kai nyt sitten täytyy vielä lisäksi sovittaa adapteriin, jospa se sopii pulloon!

Raine Soutolahti 10.11.2016 16:37

Laitoin s-postia myös tuonne kauppiaalle josta noita epäkurantteja pulloja olen hakenut ja kyllähän nuo vaivan tuosta edes takas pullojen kelkkomisesta hyvittää. Samoin olivat miettineet miten jatkossa toimivat.Kauppias lupasi järkätä myyjille säätimet millä kokeilevat tuon venttiilin ennen kuin antavat pullon asiakkaalleen.Heitäkin kuulema sapettaa kun asiakas joutuu tuomaan täyden pullon takaisin.Se on kyllä fiksu toiminta malli,silloinhan ainakin jää tuo pettymys yöllä pois kun säädin käy pulloon ja lämmitys jatkuu.Yleensähän tuo nimenomaan loppuu yöllä,kalsaripullo,isot pojat vaan kertoneet.Minä mistään mitään tiedä,koitan vaan olla sen näköinen ja joskus se jopa menny läpin, tosin harvemmin.

Pekka Pöntinen 10.11.2016 18:31

Voishan sitä ottaa grillin kaasuletkun mukaan seuraavalle pullonvaihtoreissulle? Ei paina paljoa. Toki se ei itse ongelmaa korjaa. Sopimattomat pullot täytyy saada pois liikenteestä! Ei ole asiakkaan velvollisuus kikkailla ja mittailla yhteensopivuuksia!! Kysymys on kaasulaitteista ja olen ymmärtänyt, että niiden kanssa ei pelleillä eikä tehdä mitään virityksiä! Haloo Leirintä- ja turvatoimikunta! Onhan se vielä olemassa? Saisko Markku Vänskältä kommentteja?

Anteeks, jos tuli liikaa huuto- ja kysymysmerkkejä

Antti Kuuluvainen 11.11.2016 02:12

Verovuoden anno domini 2015/16 talvikausipaikalla , KUUSI (6) kuukautta , eikä mennyt pulloakaan kaasua , asun vakituiseen 24/7 autossa , ei ollut yöllisiä kaasulla läträämisiä ... ... ... suosittelen !!! ???

Reijo Silokoski 11.11.2016 08:23

Ongelma ei taida olla kuitenkaan kovin yleinen. Kysyin asiaa pullojen huoltoliikkeestä, joka huoltaa muutaman kymmenen tuhatta pulloa vuodessa. Heille ei ole tullut tällaista ongelmaa eteen. Ovat pari kertaa kuulleet lähinnä tällaisen huhun, mutta viallista venttiiliä tai pulloa ei ole heille toimitettu. Ovat kiinnostuneita asiasta ja haluaisivat saada tällaisen pullon tutkittavaksi ja myös sen säätimen, joka siihen ei sovi. Kyseessä on Vakka-Kaasu Oy Uusikaupunki puh. 0400534150. Ottakaa sinne yhteyttä, jos bongaatte tällaisen pullon.

Raine Soutolahti 11.11.2016 12:42

Kenen pulloja he huoltavat? Käsittääkseni noita KV-säätimiäkään ei ole kuin yhden kokoisella karalla varustettuna eli pitäisi mennä jokaiseen pulloon joka on kierreventtiilillä varustettuna.Jälleenmyyjä jonka kanssa asiasta keskusteltiin kertoi että kun tämä 2 viikkoa sitten heille tuli ilmi että jos möivät 13 pulloa niin 12 tuli takaisin nimenomaan tuon takia.Kyllä se silloin on melko yleistä,ainakin minusta ottaen huomioon minkä verran kyseisellä kaasuntoimittajalla Hämeessä on jälleenmyyjiä.

Reijo Silokoski 11.11.2016 14:24

Kyseinen liike eli Vakka-Kaasu Oy huoltaa useimpien Suomen täyttölaitosten kaasupulloja. En tiedä, minkä täyttölaitoksen pulloja Hämeessä myydään ja mistä kuorensa hankkivat. Innogaas toimittaa meidän kaasumme, yli 1000 pulloa vuodessa, ja meiltäkään ei ole löytynyt viallisia pulloja.

Raine Soutolahti 13.11.2016 10:24

Soittelin tuonne Vakka-kaasulle ja selvisi että etteivät hekään kun pullo tulee huoltoon varmistele millään lailla tuota venttiilin reiän kokoa vaan "oletuksena" heilläkin että se on aina vakio. Eli onkohan nyt niin että noilla huolto liikkeillä jotka pulloja huoltavat onkin hyllyssä noita venttiilejä jotka ovat väärän kokoisella reiällä varustettuja?
Mielenkiintoista asiassa onkin se että, miten on mahdollista että nämä täyttölaitokset voivat yleensä täyttää noita pulloja joissa epäkurantti venttiili? Tukes tulee tietojeni mukaan nyt selvittämään tuon venttiili homman mistä noita venttiilejä on pulloihin tullut ja täyttölaitosten osalta sen miten niiden täyttö on onnistunut vaikka venttiilit ja niiden se reikä väärän kokoinen. Asioilla kun on tapana selvitä, tavalla tai toisella.

Pekka Pöntinen 13.11.2016 11:01

Kiitos Raine, kun olet ollut aktiivinen asiassa! Näin ne asiat etenevät, kun joku tosissaan tarttuu toimeen. Toivottavasti tämä saadaan pian pois päiväjärjestyksestä TUKES:in tartuttua asiaan.

Heikki Remes 14.11.2016 21:50

Muutama vuosi sitten lohireissulla loppui yöllä alumiinipullosta kaasu, tuli kylmä ja uutta AGA:n alumiinipulloa ei saanut kiinni edellä mainitusta samaisesta syystä. Kyllä siinä meni jonkin aikaa raplatessa ja kiroillessa, ennenkuin oli uskottava, ettei sovi. Aamupuurot ja kahvit keiteltiin viluissaan Trangialla. No, Karigasniemessä ei ollut AGA:n alumiinipulloja saatavissa, kun ei ollut tullut uutta toimitusta aikoihin. Piti ostaa kuoren kanssa teräspullo, jotta reissussa pystyttiin olemaan. Menihän tuossa eestaas ajellessa puoli päivää kalastusaikaa ja kalalupaa hukkaan.

Tein valituksen AGA:lle jälleenmyyjän kautta ja vaadin myös korvausta. Ei ole vastattu tähän päivään mennessä. Jälleenmyyjä oli saanut jotain viestiä ettei pitäisi olla ko. pulloja liikeellä. Erilaisella liitännällä olevat pullot on kuulemma tarkoitettu koneisiin, jotka käyvät kaasulla.
Olenpa muistanut seikkailun ja tarkistanut liitännät ennen pidemmille reissuille lähtöä.
Ei näin pitäisi päästä tapahtumaan, että kuluttajille tulee väärillä liittimillä pulloja. Päällepäin ei eroa huomaa ja ei liene ole mitenkään pulloon tai venttiiliin merkittykään.

Raine Soutolahti 15.11.2016 07:00

Tiedän parikin tapausta jossa kesätyöntekijä antanut asiakkaalle pullon vaihdossa tilalle moottorikaasupullon, sellaisen punaisella kauluksella merkityn. Sen kun asentaa esim. grilliin tai lämmittimeen muuttuu se kerralla liekinheittimeksi. Moottorikaasupullosta kun kaasu tulee ulos nestemäisenä johtuen nimenomaan venttiilin jatkona olevasta putkesta pullon sisällä. Siksi noissa moottorikaasulla toimivissa laitteissa pullokin sijoitettu vaakatasoon mitä ei missään nimessä pidä taas tehdä ns. normaali kaasupullolla. Samoin kun kuljetatte sivuventtiilipulloja täytenä tai tyhjänä niin pitäkää se muovisuojus siinä venttiilin päällä. Meiltä kävi aikoinaan kaveri hakemassa pulloja ilman noita suojia ja pullo oli päässyt peräkontissa pyörähtämään sillä seurauksena että venttiili oli osunut kontin reunaan ja venttiili auennut, onneksi ei ollut tupakka miehiä. Oli tosin hajua ihmetellyt mutta sisukkaasti ajoi perille asti.

Markku Hämäläinen 15.11.2016 15:19

Olen antanut itseni ymmärtää moottorikaasupulloissa olevan toisenkätisen kierteen kuin kettiökaasupulloissa.
Olenko väärässä?

Timo Haapanen 15.11.2016 15:51

Kyllä tällä kertaa olet väärässä. Kierre on aivan sama kuin normaalipullossakin, vasenkätinen.

@timppa

Raine Soutolahti 15.11.2016 16:01

kyllä näin on saman kätiset ovat molemmissa. Ainut ero värityksen ( punainen kaulus) lisäksi on itse venttiilissä, moottorikaasupullosta puuttuu se tiivisterengas venttiilin reiän ympäriltä kun se on siinä liitäntä letkussa joka pulloon ruuvataan. Kotitalouspullossa tiivisterengas on kiinni itse venttiilissä ei säätimessä.

Markku Hämäläinen 15.11.2016 19:05

Ok
Olin siis väärin informoitu.

Antti Kuuluvainen 19.11.2016 11:51

-Naapurin vaunukunta ihmetteli Turussa mistä heillä vuotaa kaasua kun oli kaasun tiiveys mitattu ja pullo oli juuri vaihdettu ja silti kaasua tulvi ulkoilmaan ... aikansa karavaanien viisain äijäkunta tutki ... ja vika löytyi KV-pullon lähdön kierteen juuren murtumasta eli se kierre- tynkä mihin vaunun/auton letku liitetään siitä pössytteli kaasua ... sitä ei huomaa tiiveysmittauksessa eikä kun letku on irti ja pullo tietysti suljettu ...
-Toinen tapaus ... olin huoltamolla Turussa vaihtamassa täyttä pulloa ... vieressä iso kuorma-auto josta lastattiin pulloja huoltamon kaasukaappeihin kun kaverilta putosi 11 kg pullo 2,5 metristä suoraan asfalttiin ... ei siinä pullon muovikupu paljon suojele venttiiliä ja ne pulloon tulevat hiushalkeamat ... ai ai jaiii ... ??????????
-Suosittelisin kaikille karavaanareille 24/7 samanlaista asbestiumbihaalaria kuin on esim. F1-kuskeilla ... !
-Ja vielä ... millä oikeudella ängetään V A L V O M A T O N ulkoroihu etenkin yöksi melkein toiseen vaunuun/autoon kiinni ... ... siis kaikki ei tajua että ulkoroihu on elävä tuli ... Haikarissa paloi vaunu , paloi etuteltta , paloi pariskunta jossa vaimo kuoli , tietääkseni valvomattomaan ulkoroihuun ... ... !!!
-PIDÄ LÄHIMPÄÄN KARAVAANARIIN TURVAVÄLI ... MINIMISSÄÄN YKSITOISTA METRIÄ (11 m)

Toivo Koistinen 19.11.2016 12:03

Kattella puskaparkki, jossa ei muita karavaaneja ole, niin tohtii nukkumaan mennä.
Kaasuttomat vehkeet taitaisi olla ne turvalliset, ja pasin kuorien sisällä.
Toivopoika

Kari Luoto 31.12.2016 16:26

Nonni, nyt osui omalle kohdalle pienireikäinen kaasupullo Lohjan Kodin Tavaratalon kaasukaapista. Pullo vaihtoon ja seuraava oli taas normaali. Myyjä sanoi, että 7 vuotta on kaasua myyty ja tämä on eka tällainen tapaus. Johon minä, että 13 vuotta olen näitä pulloja matkailuautoon asennellut ja tämä oli eka tällainen tapaus.

Martti Valtonen 29.01.2017 11:47

Onpahan minullekin osunut alumiinipullo, ehkä 5-7 vuotta sitten johon ei säädin mennyt. Palautin heti ja vaihdettiin. Myyjän kanssa ihmeteltiin ja yksittäistapauksena pidettiin. Tämän ketjun luettuani asia pääsee uuteen valoon vaikka ihmettelenkin olisiko silloin jo ollut eri kokoisia liikkeellä.

Antti Rantanen 15.05.2017 13:49

Tämä viestiketju alkaa olla vähän samanlainen kuin taannoin "narkoosikaasunukutukset": kaverin kaveri oli Esson baarissa kuullut...
Jos tosiaan on vääränlaisilla kierteillä olevia pulloja, on aivan vastuutonta jättää ilmoittamatta Tukesille asiasta.

Juhani Backman 20.05.2017 22:25
Antti Rantanen

Tämä viestiketju alkaa olla vähän samanlainen kuin taannoin "narkoosikaasunukutukset": kaverin kaveri oli Esson baarissa kuullut...
Jos tosiaan on vääränlaisilla kierteillä olevia pulloja, on aivan vastuutonta jättää ilmoittamatta Tukesille asiasta.

Tosi on!⚒

Seppo Lokasaari 30.05.2017 18:47

Tästä on muutama viikko kun osui tuollainen pullo kohdalleni ja vein takaisin kauppaan, jossa naismyyjä oli ihan pihalla, että mitä tarkoitan. Kyllä sen näkee silmälläkin sen eron keskireijässä, mutta pitäiskö sorvauttaa juuri oikean kokoinen tappi auton hansikaslokeroon, jolla voi testata, onko pullo OK? nyt kun hain uuden pullon, niin revein auki muovit päältä ja varmistin oikeillisuuden.

Hannu Jylhä 30.05.2017 21:06

En tiedä noista kaverin kavereista enkä Esson baareista, mutta minulle sattui tuollainen lyhytreikäinen teräspullo. Äkkiseltään sitä ei huomaa kun kierrettäkin meni jonkin verran, mutta ei mennyt niin syvälle, että olisi tiivistyspinnat ottaneet vastaan. Pullon kun aukaisi niin alkoi pirunmoinen suhina. Kaikki näytti kuitenkin olevan kunnossa. Aikani asia hämmästeltyäni ja toiseen pulloon verratessa huomasin, että venttiilissä oleva poraus oli liian lyhyt. paineenalennin ei päässyt pohjaan saakka vaan tiivistyspinnat jäivät hieman auki. Onneksi tämä sattui omalla pihalla, eikä pakkasessa tunturissa keskellä yötä.

Erkki Mäkinen 06.08.2017 18:08

Ei ole ongelma vielä poistunut. Itse ostin 11kg:n pullon Tokmannilta, jossa oli Woikosken musta korkki (viikko sitten). Näyttää siltä ettei pullojen täytöliittimessä ole tätä reikään menevää osaa, jolloin mitään reijän koon tarkistusta ei tapahdu. Tässä olisi TUKESILE töitä. Luulin että näin kesällä selviäis kahdella pullolla, mutta ei näköjään. Ostopaikkaan on 400km ja lähimpään kaasun myyntipaikkaan 50-100km. Saas nähdä kiinnostaako korvata kustannuksia. Onneksi talvikausipaikalla kaasun myynti 50m päässä ja käytössäni kolme pulloa. Pitäähän se tarkistus nyt sitten ottaa käyttöön ja sorvata sopiva testitappi, kun asia ei kaasuntoimittajia kiinnosta.

Jorma Tapaninen 07.08.2017 17:00

Meillä kävi kesäkuun alussa samanlainen juttu Rovaniemi-Ranua välillä. Jäätiin yöksi P-paikalle .No kaasuhan loppuu aina aamu 3-4 välissä.Menin pulloa vaihtamaan, paineensäädin ei mahtunu reikäänsä.Voi sitä vitutuksen määrää!!! Oli kylmä yö.Ajeltiin aamulla Ranualle,vaihdoin sen tyhjän pullon huoltiksella,päästiin laittamaan aamuruokaa. Olin ostanut sen pienireikäisen Lahden Puuilosta,kovan tappelun kanssa sain vaihdettua käypään pulloon. Nyt pidän mukanani 7 mm poranterää,mittaan heti ostaessani reiän. jorma..

Reijo Vallius 07.08.2017 17:50

Kesäkuun alussa minäkin ostin Lahden Puuilosta pullon ja viime viikolla seolis pitänyt laittaa tyhjenneen tilalle ja eipä mahtunu reikään. Onneksi oli päivä ja juuri tulossa Joutsaan josta APC:ltä tyhjän tilalle täysi. Ei kerinny pakasteet sulaa. En ole vielä käyny Puuilossa palauttamassa vai poraiskohan vaan reikää isommaksi.

Kaj Nyyssönen 08.08.2017 08:45

Palauta pullo TUKES:lle silloin voi tapahtua jotain. Onneksi minulla on ainoastaan tuo Kosan venttiili käytössä autossa, grillissä ja mökillä.

Antti Eskola 04.09.2017 18:38

Kaasuvalituksia lukiessa ihmettelen salailua. Jos otsaa on, niin laittakaa ostopaikka valituksiinne. nimimerkki "jälleenmyyjä jo viime vuosituhannelta" ps. tässäkin pätee sanonta, markalla saa markan tavaran.

Raine Soutolahti 04.09.2017 19:46

Eipä taida auttaa asiassa ostopaikan ilmoittaminen kun tilanne se että joku muutamasta liikkeestä joka noita pulloja huoltaa ja koeponnistaa noille kaasufirmoille on tilannut epäkurantteja venttiileitä.Siitä ovat jo levinneet kaikkien nestekaasua täyttävien yhtiöiden pulloihin.Tukesille asiasta on ilmoitettu mutta kuten arvata saattaa voi lopputulos olla sama kun hankeen kusisi,uusi lumi peittää sen.Ovat kuitenkin nuo yhtiöt sen verran isoja.Mikäli olisi kysymys jostain pienestä firmasta susi rajan takana olisi homma stopattu jo aikaa sitten,aivan varmasti ja luvat olisivat katkolla.Ostopaikallahan,eli sieltä mistä pullo vaihdettu ei sinänsä ole mitään tekemistä tuon virheen kanssa,he ovat vaan ottaneet kyseisen yhtiön pullot myyntiin josta saavat provikat ja valitettavasti noita tuntuu löytyvän nyt yhdeltä jos toiseltakin kaasufirmalta.Kaasun täyttö ja pullojen huolto on luvanvaraista touhua jota Tukesin pitäisi valvoa, joten tuo sanonta markalla saa markan tavaran ei kyllä pidä tässä kohtaa millään lailla paikkaansa.Se että joku myy pullon täytön markalla ja toinen 20:llä ei pitäisi vaikuttaa millään tavoin siihen että toinen saa pullon johon säädintä ei saa kiinni,molemmissa pitäisi olla täsmälleen samanlaiset venttiilit.Ainut mitä itse olen tehnyt kun tuollainen pullo silloin tällöin näkyy tulevan vastaan on ,että olen kiikuttanut sen myyjäliikkeeseen takaisin ja VAATINUT ylimmääräisistä ajoista ja kuluista hyvityksen.Tähän asti ovat sen korvanneet,yleensä ilmaisena pullon vaihtona mutta minullapa ei tulekkaan satoja kilometrejä ajoja sen takia.Valitettavasti jolle kulle tulee.Mutta kaikille hyvää syksyn jatkoa ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Hannu Koski-Tuuri 20.11.2021 07:36

Moi kaikille.
Tänään kello 5:00 aamulla kaasu loppu ja uutta pulloa tilalle , mutta eipäs onnistunutkaan !!! Paineensäätäjä ei mennytkään paikalleen reikä venttiilissä liian pieni !!!
Eli onko mikään taho tähän asiaan puuttunut vieläkään ,että näitä pulloja myyddään edelleen. Tämän ketjun keskustelukin on aloitettu jo vuonna 2016 . Aikas ison yhtiön muoviplommi oli venttiilin päällä ei olis uskonut ,että vielä näin monen vuoden jälkeen tätä ongelmaa on edelleen.
Eli Tukes ei ole vieläkään tehnyt asialle mitään ??? Tai kenelle tämä asia sitten kuuluukaan, onko jollain tietoa asiasta ?

Hannu Koski-Tuuri 20.11.2021 07:59

Moi
Jaa tämä pullo olikin sitten joku moottorikaasulla toimivissa laitteissa oleva pullo ?? Tässä kietjussa aikaisemmin kerrottua " Ainut ero värityksen ( punainen kaulus) lisäksi on itse venttiilissä, moottorikaasupullosta puuttuu se tiivisterengas venttiilin reiän ympäriltä kun se on siinä liitäntä letkussa joka pulloon ruuvataan. "

Tässä minun pullossa oli tiivisterengas venttiilin reiän ympärillä ja mikä tuo punainen kaulus on missä se kaulus sijaitsee ?

K-raudasta AGA :n plommilla varustetun pullon ostin. Eikö siellä osattu kokemattomalle oikeaa pulloa sitten myydä.

Jari Kortesalmi 20.11.2021 11:01

TAKAISINVETO

Takaisinveto koskee ainoastaan 11.10-17.10.2021 myytyjä kierreventtiilisiä 11kg ja33kg teräspulloja joiden kyljessä on 2036-leima. Eli venttiilissä turvallisuusriski,ei ollut mainintaa minkälainen.


Jos pullossa on 2036 jälkeen merkintä UN1965 pulloa ei tarvitse palauttaa.
muokattu: 20.11.2021 11:26
Hannu Koski-Tuuri 20.11.2021 12:36

Tämä taitaa olla eriasia . Minun kyseisessä pullossa oli leima 2035 ja UN1965 leima.

Hannu Koski-Tuuri 20.11.2021 14:34

Joo nyt löysin moottorikaasupullosta kuvan ,missä punainen kaulus . Minun pullossani ei tuollaista kaulusta ole , vaan väärä kierreventtiili minun paineensäätimeen.
No maanantaina K-rautaan vaihtamaan. No nyt tuli 100 km turhanpäivästä ajoa ,täytyy olla tarkempi ensi kerralla ja katsoa pulloa ostaessa että reikä on sopiva.
Outoa .että näitä pulloja vielä liikenteessä., kun ongelmaa öllut jo 2016 kirjoitustenkin perusteella.

https://www.linde-gas.fi/fi/images/AGA_Datablad_Propane_FI_low2_tcm634-445011.pdf

Pasi Sormunen 22.11.2021 08:30

Ei vielä tullut otettua käyttöön, mutta näköjään leimat on juuri sellaset, että täytyy käydä vaihtamassa.

Jännä etten ole törmännyt yhdessäkään kaasunmyyntipistessä takaisinvetoilmoitukseen, luulis että johonkin kassan viereen olis edes lappuja näkösälle laitettu. Tosin saattaahan se jäädä huomaamattakin .

Liitetiedostot

kaasupullo.jpg
Väinö Lehtinen 27.11.2021 09:37

Lempäälän Ideaparkin vieressä oleva Tokmanni kassa ei suostunut myymään kaasua viime viikolla kertoi etteivät poistamiseksi myy.


Toistaiseksi.
muokattu: 27.11.2021 09:38
Jari Kortesalmi 28.11.2021 21:56

Samoin Kaarinan tokmannissa ei myyneet ollenkaan kierrevenntiilisiä pulloja,puuilossa taas oli tarkastaja käynyt ja vienyt väärät pullot pois,ja kaasun myynti pelas.

Matti Friman 18.08.2022 06:49

Jepjep. 18.6 ostin Kausalan ABC:ltä pullon. Yritin illalla ottaa käyttöön, mutta e mee paikalleen. Pullon venttiilin reikä liika pieni. Edelleen siis kiertää näitä pulloja. Onneksi oli lämmin yö.

Kaj Nyyssönen 22.08.2022 14:53

Onneksi ymmärsin tilata autoni suoraan päältä painettavilla venttiileillä. Ettei tarvitse "leikkiä" noilla sivuventtiili pulloilla joihin liittyy kaikenlaista ongelmaa.
Päältäpainettavassa minulla on letkunrikkoventtiili mallia 30 mB ja jos päältäpainettava venttiili irtoa pollosta niin pullo sulkee kaasuntulon automaattisesti.
Minun auton pääkäyttö alueet ovat Espanja ja Portugal jossa on käytössä vain päältäpainettava.

Reijo Koski 24.08.2022 18:30
Jari Kortesalmi

TAKAISINVETO

Takaisinveto koskee ainoastaan 11.10-17.10.2021 myytyjä kierreventtiilisiä 11kg ja33kg teräspulloja joiden kyljessä on 2036-leima. Eli venttiilissä turvallisuusriski,ei ollut mainintaa minkälainen.

Vaikka vastaankin vanhaan viestiin, niin vastaan silti. Jokaisessa nestekaasupullossa on tuo UN1965 -merkintä, koska se on nestekaasun ADR numero, ja se pitää ADR määräysten mukaan olla pakkauksessa.

Timo Haapanen 24.08.2022 19:16

Pilkunviilausta mutta homma menee toisinpäin. On olemassa YK eli UN numerot ja nestekaasussa se on UN1965 ja se on oltava pakkauksissa näkyvissa myös varastoinnissa ja sen avulla pakkaus ohjataan ADR-kuljetukseen.

Aine voi olla vaarallista muuallakin kuin kuljetuksissa.

https://www.chemwatch.net/fi/blog/everything-you-need-to-know-about-un-numbers/

Se 2036 on pullon seuraava koeponnistusvuosi 2021 ponnistetulle pullolle. Koeponnistusmerkintää edeltää pullon taarapaino siinä pullon kyljessä.

@timppa

Reijo Koski 25.08.2022 07:23
Timo Haapanen

Pilkunviilausta mutta homma menee toisinpäin. On olemassa YK eli UN numerot ja nestekaasussa se on UN1965 ja se on oltava pakkauksissa näkyvissa myös varastoinnissa ja sen avulla pakkaus ohjataan ADR-kuljetukseen.

Aine voi olla vaarallista muuallakin kuin kuljetuksissa.

https://www.chemwatch.net/fi/blog/everything-you-need-to-know-about-un-numbers/

Se 2036 on pullon seuraava koeponnistusvuosi 2021 ponnistetulle pullolle. Koeponnistusmerkintää edeltää pullon taarapaino siinä pullon kyljessä.

@timppa

Kyllä, se on YK numero, minun ajatus katko kun ajattelin ADR:ää samaan aikaan kun kirjoitin.

Aine katsoteen vaaralliseksi paikasta riippumatta (varastointi, kuljetus, käyttö), jos se on luokiteltu vaaralliseksi aineeksi ja sille on annettu YK numero. Vaarallisen aineen luokituksen tekee yleensä lähettäjä / pakkaaja, joka myös merkitsee pakkauksen määräysten mukaisesti.

Kuka tahansa voi Traficomin VAK haku -palvelusta tarkastaa mistä aineesta on kysymys, syöttämällä YK numeron hakuun. Säiliö-, kontti- ja irtotavarakuljetuksissa aineen numero näkyy kuljetusajoneuvossa tai kontissa olevassa oranssissa kilvessä alarivillä olevana numerona.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.