Olof Bussmanista Vuoden karavaanari ja Rutusakista Vuoden yhdistys

Olof Bussmanista Vuoden karavaanari ja Rutusakista Vuoden yhdistys

11.1.2019

SF-Caravan ry on nimennyt inkoolaisen Olof Bussmanin Vuoden karavaanariksi 2018, ja SF-Caravan Rutusakki ry:n Vuoden yhdistykseksi 2018. Valinnat julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa perjantaina 11. tammikuuta 2019.

Olof Bussman, 68, on pitkän linjan karavaanari, joka on erityisesti ansioitunut caramban eli matkailuvaunun taitoajon kilpailijana, valmentajana, tuomarina ja kilpailujen organisaattorina. Ajotaitotoiminta ja sen kehittäminen SF-Caravanissa on pitkälti henkilöitynyt Olof Bussmaniin niin valtakunnallisesti kuin pohjoismaisestikin.

Olof Bussman on toiminut SF-Caravanin leirintä- ja turvatoimikunnan sekä asiantuntijaryhmän jäsenenä vuodesta 2002 alkaen. Hän toimii myös oman jäsenyhdistyksensä, SF-Caravan Väst-Nylandin puheenjohtajana. Siviiliammatiltaan Bussman toimii rakennusalan yrittäjänä.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Olof on esimerkki luottamustehtäväänsä intohimoisesti sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa vapaa-aikansa ja osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi. Olof Bussman on pedantti ajotaitotoiminnan kehittäjä, liikenneturvallisuuden edistäjä ja rauhallinen, aktivoiva kouluttaja. Hänen pitkäjänteinen ja tuloksellinen työnsä karavaanareiden hyväksi ansaitsee tulla palkituksi "Vuoden karavaanari"-tittelillä.

Vuoden yhdistys 2018 - SF-Caravan Rutusakki ry

SF-Caravan Rutusakki on alun perin perustettu kerhomuotoisena vuonna 1982, ihmisten yhteistyömuotona sellaisten karavaanareiden välille, joita yhdisti sydäntalven viettäminen etelässä; lähinnä Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa. Kerhosta tuli yhdistys 15.8.2015. Yhdistyksen jäsenmäärä on 631 (31.12.2018).

Yhdistyksen merkitys on ollut ennen kaikkea etelässä talvehtivien neuvonta esimerkiksi matkareittien ja talvehtimiseen sopivien leirintäalueiden valinnassa, turvallisuudessa, vakuutuksissa, terveydenhuollossa, matkailuajoneuvon nestekaasun hankinnassa ja monissa käytännön asioissa. Yhdistys järjestää kokoontumisia jäsenilleen sekä talven aikana etelässä että kesäisin koti-Suomessa, Hartolassa sijaitsevalla Koskenniemen leirintäalueella.

SF-Caravanin liittohallitus arvostaa yhdistyksen tuloksellista yhteistyö- ja talkootyöhenkeä. Erityisen kiitoksen Rutusakille SF-Caravan antaa jäsentiedotuksesta internetin ja sosiaalisen median kautta sekä yhteisöllisyydestä. Yhdistyksen edustama elämänläheinen huumori näkyy mm. omalaatuisina tapoina kuten uusien jäsenten kutsumisena "noviiseiksi" tai yhdistyksen hallituksen nimittämistä "Koplaksi".

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii keravalainen Harri Vesanto.