Kiuruvedellä 2024 järjestettävät Pohjoismaiset Karavaanipäivät herättää kiinnostusta

Kiuruvedellä 2024 järjestettävät Pohjoismaiset Karavaanipäivät herättää kiinnostusta

10.3.2023

Ylä-Savossa 2024 järjestettävät Pohjoismaiset Karavaanipäivät (Nordisk Camping Träff) esiteltiin SF-Caravan ry:n pohjoismaisille sisarjärjestöille. Matkailuajoneuvoharrastajia kokoava tapahtuma järjestetään vuonna 2024 Kiuruvedellä 7.–11. heinäkuuta, jonka jälkeen, 11.–14. heinäkuuta, juhlitaan SF-Caravan ry:n 60-vuotisjuhlavuoden päätapahtumaa samaisessa paikassa Kuorevirran alueella Kiuruvedellä. Pohjoismaiset Karavaanipäivät järjestetään yhteistyössä SF-Caravan ry:n, Kiuruveden kaupungin, Wallen Hovi Oy:n ja SF-Caravan Ylä-Savo ry:n kesken.

Kiuruvesi tapahtumapaikkana herätti kiinnostusta SF-Caravan ry:n ruotsalaisen, norjalaisen ja tanskalaisen sisarjärjestön keskuudessa. Luomu-Suomen pääkaupunkinakin tunnettu kaupunki koettiin uutena ja kiinnostavana kohteena. Tärkeänä koettiin myös juurille paluu, jolla viitattiin paluuseen maaseudulle ja luonnonläheisyyteen. Kiuruvesi tunnetaankin suomalaisen maaseudun sydämenä. Pohjoismaisille Karavaanipäiville on suunnitteilla ainutlaatuista ja monipuolista ohjelmaa, kuten puunistutusta, viinitilakierros ja vierailu maatilalle. Myös yläsavolainen ruokakulttuuri näkyy osana tapahtuman ohjelmaa.

Kesällä 2024 järjestettävään tapahtumaan odotetaan kotimaisten osallistujien lisäksi vierailijoita erityisesti muista Pohjoismaista, mutta myös laajemmalti Euroopasta ja ympäri maailmaa. Kansainvälisen leirintämatkailujärjestö F.I.C.C:n jäsenjärjestöille tapahtumaa markkinoidaan nimellä Nordic Rally. Tapahtumaan ilmoittautuminen alkaa alkuvuodesta 2024.

SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen käyttäjien valtakunnallinen liitto. SF-Caravan ry:n jäseninä on 80 yhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on n. 66 000.  Pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa on tehty yhteistyötä yli viisikymmentä vuotta. Myös muu kansainvälinen yhteistyö kuuluu perinteisiin.
 

Lisätietoja: 

Olli Rusi, SF-Caravan ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 522 895, olli.rusi@karavaanarit.fi
Antti Niskanen, SF-Caravan Ylä-Savo ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 298 768, anttiniskanen58@gmail.com
Timo Marjoniemi, Wallen Hovi Oy:n toimitusjohtaja, puh. 010 340 7731, timo.marjoniemi@iskelmaviikko.fi
Juha-Pekka Rusanen, Kiuruveden kaupunginjohtaja, puh. 050 355 5393, juha-pekka.rusanen@kiuruvesi.fi