Hanna Jokisesta Vuoden karavaanari ja Kainuun yhdistyksestä Vuoden yhdistys 2020

Hanna Jokisesta Vuoden karavaanari ja Kainuun yhdistyksestä Vuoden yhdistys 2020

25.9.2021

SF-Caravan ry on nimennyt porilaisen Hanna Jokisen Vuoden karavaanariksi 2020. Vuoden yhdistykseksi valittiin SF-Caravan Kainuu ry. Valinnat julkistettiin SF-Caravan ry:n liittokokouksessa Turussa lauantaina 25. syyskuuta 2021.

Hanna Jokinen, 44, on tehnyt pitkän järjestöuran SF-Caravan ry:n liittohallituksessa. Hän on ollut hallituksen jäsen vuodesta 2011 alkaen ja edelleen. Jokisen erityisalueita ovat olleet järjestökoulutuksen ja tiedotuksen kehittäminen. Hänen johdollaan on toteutettu jäsenyhdistysten luottamushenkilöitten koulutusta lähikoulutuksena, yhdistyskursseina ja webinaareina. Erityisesti korona-aikana parin viime vuoden aikana toteutetussa järjestön digiloikassa Jokinen on ollut keskeinen toimija.

Hanna Jokinen on toiminut yhdistystasolla aktiivina mm. SF-Caravan Kanta-Häme ry:n toiminnassa. Hallitusuransa aikana hän on liikkunut laajasti koko valtakunnassa mm. kouluttajana ja kokousten vetäjänä. Porissa vuonna 2014 järjestetyssä maailmanlaajuisessa leirintämatkailijoiden kokoontumisessa, F.I.C.C. Rallyssa, Hanna Jokinen vastasi tapahtuman ohjelmien organisoinnista. Lisäksi Jokinen oli mukana Kokemäellä 2017 ja Kuopiossa 2021 järjestettyjen Pohjoismaisten Karavaanipäivien järjestelyissä

Hanna Jokinen tunnetaan aktiivisena ja yhteistyötä rakentavana henkilönä, joka toimii ”ruohonjuuritasolla” ihmisläheisesti ja yhteistä hyvää edustaen. Liittohallituksen työskentelyyn Jokinen tuo käytännön kokemusta ja viestejä ”kentältä”. Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Hanna Jokinen on esimerkki luottamustehtäväänsä sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa vapaa-aikansa ja osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi. Hanna Jokisen ansiot järjestökoulutuksen uudistajana, yhteistyö SF-Caravanin jäsenyhdistysten kanssa ja pitkäaikainen tuloksellinen työ karavaanareitten hyväksi ansaitsevat tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.

Hanna Jokinen toimii palveluneuvojana Winnova Oy:ssä Porissa.

Hanna Jokinen sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. ministeri Pertti Paasio, enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.

SF-Caravan Kainuu ry on perustettu 3.4.1973. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden 2020 lopussa on 840. Yhdistyksen toimialueena on Kajaani ympäristöineen. Yhteensä SF-Caravan ry:ssä on 79 jäsenyhdistystä, joiden yhteenlaskettu henkilöjäsenmäärä on 64 591.

SF-Caravan Kainuu ry toimii pääsääntöisesti Sotkamon Vuokatissa sijaitsevalla Kattivankkuri-leirintäalueella ja sen ympäristössä. Kattivankkuri on suosittu leirintäalue sekä kesä- että talviaikaan monipuolisten luonto- ja liikunta-aktiviteettiensa sekä alueen henkilökunnan mutkattoman ja iloisen palveluhengen vuoksi. Alue on ainoa SF-Caravan leirintäalue, jonka välittömästä läheisyydestä lähtee hiihtohissi! Yhdistys tekee laajaa yhteistyötä käytännössä kaikkien Vuokatin matkailukeskuksessa toimivien matkailuyritysten kesken. Yhdistyksen nettisivulta löytyy hyvät tiedot kaikista Vuokatin kohteista ja palveluista, mikä helpottaa merkittävästi matkailijan tiedonsaantia ja aktiviteettien suunnittelua. Hyvä tiedotus lisää Kattivankkurin ja koko seutukunnan vetovoimaa.

Yhdistys järjestää jäsenistölleen tapahtumia ja koulutusta. Yhdistyksen erikoisuus on, että se hyväksyy jäsenikseen vain Kainuun talousalueella asuvia karavaanareita. Siitä huolimatta yhdistyksen toimintaa leimaa ulospäin suuntautuneisuus, yhteistyöhenki, aktiivinen vuorovaikutus lähialueella toimivien yhdistysten ja hyvä yhteistyö SF-Caravan ry:n kanssa. Yhdistys kehittää osaamistaan osallistumalla aktiivisesti myös liiton koulutuksiin ja tapahtumiin.

Yhdistys on pystynyt saamaan erityisesti nuoria karavaanareita jäsenikseen ja mukaan aktiivitoimintaan. Yhdistys on myös työllistänyt nuoria kesätöihin Kattivankkuriin.

SF-Caravan ry:n liittohallitus arvostaa yhdistyksen yhteistyö- ja talkootyöhenkeä, vireyttä ja uusiutumista. Erityisen kiitoksen Kainuun yhdistykselle SF-Caravan antaa tuloksekkaasta yhteistyöstä ja verkostoitumisesta oman alueensa matkailuyritysten kanssa. Yhdistys edustaa toimialueensa karavaanareita näyttävästi ja sopivan ylpeästi kotiseutunsa vahvuuksia esille tuoden.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Mika Heikkinen ja sihteerinä Erja Hallamaa.

Lisätietoja:

Vuoden karavaanari
Hanna Jokinen
puh. 046 526 2887

SF-Caravan Kainuu ry                  
Puheenjohtaja Mika Heikkinen                  
puh. 0400 807 002

SF-Caravan ry
Toiminnanjohtaja Timo Piilonen                
puh. 050 592 6561