WC-kasetin puhdistus

Timo Haapanen 09.06.2019 11:11

Jokavuotinen kasetin puhdistus on suoritettu. Homma tapahtuu siten että läppämekanismi irroitetaan kiertämällä sitä vajaa neljänneskierros vastapäivään. Mekanimi mahtuu ämpäriin likoamaan WC-puhdistusaineeseen.
Tämä toimii hyvin.
https://www.wc-duck.fi/

Raaka neste, ei vettä. Kasettiin sisälle pruutataan reilusti ainetta. Annetaan vaikuttaa päivä, harjataan tiskiharjalla ja uusitaan neste. Neste neutralisoituu kasetin kalkkijäämistä ja käsittely pitää uusia useana päivänä. Itseltä nestettä meni melkein koko pullo. Harjaamiseen käytin yhteensä ehkä puolisen tuntia 4-5 päivän aikana.

Painepesuri viimeistelee lopputuloksen, pehmenneet jäämät irtoavat helposti ja lopputulos on kuvan mukainen.

@timppa

Liitetiedostot

puhdas_kasetti.jpg
Ari Kuusisto 09.06.2019 14:50

Olen käyttänyt Thetford merkin omia tuotteita kun niissä mainitaan että ovat muoveille ja kumitiivisteille hellävaraisia.Kun tällä pesee(Thetford Bathroom Cleaner 500 ml yleispuhdistusaine muovipinnoille), vesi helmeilee muovipinnoilla kuten hyvin vahattu auto.
Samoin huuhteluvedessä aina siihen tarkoitettu Aqua rinse plus ,samankaltainen aine kun Bathroom Cleaner.
Miten kaakelipytty Duck mahtaa vaikuttaa muoveihin ja kumiin ilmeisesti ei päässyt pesussa.
Kiinteistöhuoltaja ammattilainen viisasteli mulle että pesuaineen määrän lisääminen jopa huonontaa pesutulosta.
Matkailuauton ikkunoitakaan ei pestä millään kovilla aineilla rinnastan operaation muovinkäsittelyssä vähän niinkun tähän. Oma mielipide tietysti.

Timo Haapanen 09.06.2019 15:22

Tässä kalkinpoistossa tai virtsakiven, tälläinenkin termi on, tarvitaan pH arvoltaan lähes happoa vastaava aine.

Voihan sitä yrittää yleipuhdistusaineilla mutta eivät ne tensidiaineet tehoa. Tuolla happamalla aineella tapahtuu kemiallinen reaktio, sen haistaa ja helposti huomaa milloin aine on neutralisoitunut.

http://siivousaineet.com/ph

''Happo on aine joka laskee liuoksen pH:n alle seitsemän. Happoja käytetään siivousaineissa liuottamaan saostumia kuten kalkki- ja ruostesaostumia sekä virtsakiveä ja kalkkisaippuaa. Happojen voimakkuus vaihtelee; heikkoja happoja ovat esim. sitruunahappo ja etikkahappo, vahvoja happoja ovat esim. suolahappo ja fosforihappo.''

Jos haluaa kasettinsa puhtaaksi ei monia keinoja ole. Kyllä jäi kasetti ehjäksi.

Thedfordin oman kasetinpuhdistusaineen pH on 4-4,3. Samaa tavaraa kuin mun käyttämäni mutta tuplahintaista
http://www.partinfo.co.uk/files/30312AK%20Thetford%20Cassette%20Tank%20Cleaner%201Ltr.pdf

@timppa


Kolminkertainen hinta. Thedfordilla 9,90 vastaan ankkageelin 2,79
muokattu: 9.6.2019 15:26
Ari Kuusisto 09.06.2019 18:05

Eli laitat ankkaa vain säiliöön et muille pinnoille en ole Thetfordin noin tujua käyttänyt säiliöönkään,mutta ilmeisesti hapan käy muovisäiliölle ?
Kärkkäinen myi muuten jopa eurolla ankkaa tarjouksessaan.

Timo Haapanen 09.06.2019 19:46

Sisälle kasettiin, ei muualle. Läppämekansimi ämpäriin ja tavaraa päälle.

Thetfordin oman aineen ohjeessa kehoitetaan pesun jälkeen sivelemään tai suihkuttamaan silikonia huulitiivisteen pinnoille.

@timppa

Veijo Viini 11.07.2019 16:33

Tässä oma kokemus parhaasta....desi tuota säiliöön ja vettä täyteen....välillä ravistellut ja vuorokauden päästä tyhjennys....lähtee kaikki mahdollinen ja hajut myös....perustuu kai joten eläviin olioihin....en tiedä mutta tehokas
Solbio nimeltään...

Liitetiedostot

20190711_152847.jpg
Timo Haapanen 14.07.2019 15:19

Mun käsittääkseni siellä on sitruunahappo kalkkiin puremassa.

https://getsolbio.com/ons-product/

@timppa


Natuurlijk citroenzuur
muokattu: 14.7.2019 15:19
Heimo Turunen 14.07.2019 15:34

Kuinkahan pitkän ajan vaatti että säiliö on puhdistuksen tarpeessa. Meillä sellaista ei ole ilmennyt useamman vuoden aikana. Säiliö on puhdas ja muovi kiiltää, olen sulkumekanismin käynyt vuosittan läpi. Tiivisteen voiteluun on Thetfordin voiteluspray joka vaikuttaa ainoalta oikealta verraten muihin silikonivoiteluaineisiin. Säiliöön on tiputettu erimerkkisiä tabletteja ja huuhdeltu riittävästi sekä tuotokset tyhjennetty varsin usein. Talousvesi Oulun seudulla on pääosin pehmeää ja reissun lähtiessä vesi tankataan siellä. Olisikohan se syynä. Reisulla vetä lisätään tarpeen mukaan sillä veden roudaus on aika turhaa.

Timo Haapanen 14.07.2019 18:08

Kyllä mulla tulee vuodessa sellaiseksi että on kiva putsata kunnolla. Joka päivä tyhjennetään mutta läheskään aina ei saa huuhdeltua. Ruskeaa kalkkia ilmestyy pohjalle ja sisäkulmiin.

On siinä sekin että kaksi ihmistä tekee sinne kaikki tarpeensa yli 100 kertaa vuodessa. Yleisiä vessoja emme käytä lainkaan. Sieltä omasta vessasta mun jokainen reissupäiväni alkaa istuen ja lehtiä lukien.

Pieni hommahan tuo on ja kasetti on kuin puhdistuksen jälkeen kuin juuri kaupasta tuotu.

@timppa

Veijo Viini 15.07.2019 08:53

No niimpä näkyy :) Timo ihan oikeassa...en tiedä mistä mulle jäännyt päähän toi oma käsitys....
Tuo kyllä hyvä aine,ei kylläkään kaikista halvin mutta kaikkihan maksaa....
tähän tutustuin kun vanhaan säiliöön pesuista ja muista huolimatta jäi se "oma" hajunsa j ostin uuden säiliön ja sitten tällä putsasin vanhan niin uusi olikin turha ostos....kantapään kautta........

Sulevi Kallio 23.07.2019 11:06

Varmaa pesuhommiin joutuu, ku tultiin Anetjärvelle Aneen loman alueelle ja tääl ei oo tyhyjennys mahdollisuutta, enkä oo vihtiny vielä vessan lyttyyn kaataa. Tavara on nyt "seissy" kasetisa kohta kaks päivää n.+25astee lämpötilassa. Jospa tällä unohuksella muisti vähä paranisi. :) :)

Timo Haapanen 23.07.2019 17:17

Näppärästi sen vessaankin tyhjentää vallankin jos on toinen vetämässä vessan oikeaan aikaan. Putki sinne syvälle vaan ja veto saman tien.

@timppa

Seppo Suomi 23.07.2019 17:45

Kyllähän sen vesiklosettiin helposti tyhjentää. Jos on vain puucee niin pikkasen arveluttaa.
@seppo


Putsasin kasettimme ko. tavalla (ankalla). Taitaa olla meillä vanhempi malli koska reikä kannessa oli pienempi ja hankalampi jynssätä mekaanisesti. Kymmenen vuoden kertymät kasetissa joten ei se puhtaaksi lähtenyt. Ei se haittaa menoa, tulihan ainakin kokeiltua. @seppo
muokattu: 4.8.2019 19:51
Esko Antikainen 22.03.2020 14:54

Jo vuonna 2014 olin kirjoittanut tällaisen:

Sama WC-kasetti on ollut käytössä 10 vuotta. Huolimatta Thetfordin oman aineen (Thetford Cassette Tank Cleaner) ahkerasta käytöstä kasetin sisäpinnoille oli tullut ruskea kova kerros. Kirjoitin Thetfordille, mitä pitäisi tehdä sen pois saamiseksi. Kehottivat uusimaan käsittelyn. Olin tehnyt sen jo, mutta tuloksetta. Kirjoitin uudelleen ja kysyin lisäohjeita. En saanut mitään vastausta. Olin vuosi sitten hankkinut ja käyttänyt toista (saksalaista) tähän tarkoitukseen myytyä ainetta. Ilman vaikutusta.

Rupesin etsimään intenetistä. Löysin kolme saksalaista nestettä, joiden nimike on Urinsteinentferer = virtsakiven poistaja. Yksi valmistaja sanoi, että varmasti poistaa virtsakiven (normaalista WC:stä). Olin lukenut, että aineen pitä olla todella hapanta, jotta se toimisi. Löysin Transmeri Oy:n valmistaman aineen 'Plano hapan' (ph 2). Hankin ja käytin ensin laimennettuna ja sitten laimentamattomana. Liuotti virtsakiveä jonkin verran, mutta ei poistanut. Transmerin asiantuntija sanoi tuntevansa ongelman ja suositteli kilpailevaa tuotetta, Kiilto Cleanin ainetta 'Kiilto Kalk'. Löysin ainetta espoolaisesta siivousalan tukkuliikkeestä CC-Tukku Oy. Ph 1, siis melkoista happoa.

Ostin 2 yhden litran pulloa, à 11,- €. Kaadoin laimentamattomana litran tankkiin. Vaikutus alkoi heti. Kääntelin tankkia 6 tunnin välein eri asentoihin. Ehdottomasti suojakäsineet ja silmälasit suojana. Tänään huuhtelin tankin ainakin viiteen kertaan, ja se on sisältä aivan puhdas! Mikä helpotus! Mutta varovainen pitää olla, ettei saa hapanta ainetta iholle eikä silmiin. Jos sitä jää kaakelin saumoihin, saumat murenevat. Teinkin työstä osan ulkona. Käyttöohjeessa sanotaan, että soveltuu teräspinnoille ja saniteettiposliineihin. Ei jättänyt mitään jälkiä kasetin pintoihin.

Tässä tietoja. Oletan, että jollain muullakin on samanlainen ongelma:

https://www.puhtoshop.fi/saniteettipesuaineet/3657-kiilto-kalk-1-ltr-saostumienpoistoaine.html?gclid=Cj0KCQjwmdzzBRC7ARIsANdqRRkiRRLyR4aaLtf5oE3WyZcfxi13VlmF1fxvOZIRF10I3_khlCvTrZwaAnVTEALw_wcB

Timo Haapanen 22.03.2020 15:07

Noin se menee kuten Esko kertoo.

Nyt on maahan tullut uusi tavara joka pitää puhdistetun säiliön puhtaana, Covid 19 on tehonnut ainakin meillä.

@timppa

Seppo Suomi 22.03.2020 17:25

Kestikö tiivisteet KiiltoKalkin vai olitko irrottanut kaikki osat irti mitkä helpolla lähti?
@seppo

Esko Antikainen 24.03.2020 19:52

En ollut irrottanut mitään ja kaikki toimi vielä monta vuotta. Sitten siirryin uudempaan autoon, joten en tiedä enempää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.