Dometic jääkaappi ei toimi kaasulla

NYKÄNEN SEPPO 11.08.2013 14:04

Dometic-jääkaappi toimii hyvin verkko- sekä akkuviralla muttei kaasulla. Kaappia on käytetty vain muutama kerta. On ollut myös paikallisessa caravan-liikkeessä tarkastettavana mutta vaunu palautettiin takaisin ilmoituksella että hyvin pelittää. On nyt kokeiltu napsuttaa sytytysnappulaa jo ennenkuin painan kaasunsäätönappulan alas kaikissa mahdollisissa asennoissa. Ohjeen mukaan pitää olla maksimiasennossa. Muutaman kerran siinä pienessä ikkunassa joka on kaapin sisällä on alussa näkynyt keltainen liekin leimahdus ja sen jälkeen ei enää mitään silmin havaittavaa. Pitäisikö siitä pikku ikkunasta näkyä selvästi havaittavasti että siellä liekki palaa ?( Kaappi ei kylläkään jäähdy ) Kaasua on pullossa ja hanat ovat auki. En kehtaisi enää taas raahata vaunua huoltoon tarkastettavaksi kun kerran liikkeen mukaan kaappi toimii. Ei sitä kaappia kukaan muu kuin liike ole saannut kylläkään jäähtymään kaasulla. Elikkä mitäs neuvoisitte epätietoista ?

JANHONEN MATTI 11.08.2013 14:31

Ilmeisesti on Dometic AES-mallin kaappi.

Noita tavanomaisia vikoja eli suuttimen ja palopään likaisuutta tuskin on kun non noin vähän käytetty. AES-mallin erikoisuuksia on se, vaikka onkin automaatti ei anna vaihtaa kaasulle kun tietyn viivejan jälkeen. Viiveaika voi olla 15-20 min. Tämä ominaisuus on tehty turvallisuussyistä. Koitappa vielä tuota viiveaikaa ja kokeile toimiiko sitten.

Nämä Dometicin kaappeihin on sotkettu niin paljon elekronikkaa, että ihan hirvittää. Piirilevyjä on ainakin kolmessa paikassa ja on jos jonninsortin haistajaa maistajaa. Käytin omaakin kaappia viime viikolla "sepässä" ja verstaalla toimi mutta kotona ei. No nyt odotellaan sellasta osaa kun Thermocurrent adapter.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.8.2013 klo 15:18:41 Tässä muuten osoite josta löytyy mm. nuo Dometic-mallit hajoituskuvineen. Löytyy myös ne mallit jotka eivät enää ole tuotannossa.

Klikkaamalla avautuvalta sivulta kohtaa Dometic Caravan Refrigerators sen jälkeen avautuvalta sivulta kohtaa Please make you select Klikkaamalla väkästä voi hakea Dometic-mallit josta hajoituskuvia haet Hajoituskuvat tulee esiin klikkaamalla kohtaa View explodet diagrams

Sama koskee sivuilla olevia Dometicin tekemiä muita tuotteita kuten ikkunoita luukkuja, vessalaitteita jne.

http://www.leisureshopdirect.com/caravan/cooling/dometic_caravan_fridge_spare_parts.aspx

Merkitkää tiedoksi ja käyttäkää hyväksi.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 11.08.2013 15:18

Ei ole AES kaappi, siinä kun ei tarvitse napsutella mitään, vaan automatiikka hoitaa sytytyksen ja enrgialähteen valinnan. En tiedä onko muissa kaapeissa tuota viivettä joka on noissa AES kaapeissa 15min akkukäytön jälkeen. Syynä se ettei sytytä huoltoasemalla tankatessa.

JANHONEN MATTI 11.08.2013 15:27

Niinpä muuten onkin kun pitää painaa kaasunsäätönappulaa ja sytysnappulaa. AES:ssä noita vaiheita ei ole.

SUORTTI ANSSI 13.08.2013 08:54

Kyllä siellä ikkunassa pitää pieni sininen liekki näkyä. Kokemuksen perusteella kun kaappia sytytetään ensimmäistä kertaa kaasun päällelaiton jälkeen, niin kaasunappia saa painaa melko pitkään ja koko ajan napsutellaan sytytinnappia.

Kaasusäädin sille isolle liekille.

Niitä keltaisia välähdyksiä saattaa tulla muutama, ennenkuin liekki alkaa palamaan kunnolla.

Kun kaasu on kytkettynä, niin silloin yleensä syttyy ensimmäisellä.

AHJOS TIMO 13.08.2013 15:20

Missä se sellainen pieni ikkuna on, mistä liekki näkyy? Onko se kaikissa malleissa? En ole löytänyt omastani.

VALTONEN MARTTI 13.08.2013 15:43

80-luvulla oli Upon kaapeissa se tarkistusikkuna. Oli hyvä illalla aina katsoa paloiko liekki sinisenä, tiesi että ei tuota häkää. Sen jälkeen ei yhdessäkään vaunussani ole moista ollut. Positiivista jos on systeemi tehnyt paluuta.

SUORTTI ANSSI 13.08.2013 16:11

Meillä on vuoden vanha Dometic ja siinä on tarkastusikkuna. Tämä lienee paremmin varusteltu luxus-malli.

NYKÄNEN SEPPO 13.08.2013 19:18

Hei,

mukavasti tullut vastauksia ongelmaani. En millään nyt muista kaapin mallia. Täytyy sekin vielä tarkastaa kunhan menen vaunulle viikonloppuna. Sinistä liekkiä ei ainakaan näy eli kaasu ei ilmeisesti kuitenkaan jostain syystä syty. Pieniä sinisiä kipinöitä kuitenkin näkyy eli sytytyskipinää syntyy. Kaappi ei taida olla " luksusmalli " mutta 2012 vuosimallia kuitenkin. Jos ongelman ratkaisu kiinnostaa niin kerron kunhan se liekki jossain vaiheessa leimahtaa. Takuu on voimassa onneksi vielä ensi kevääseen saakka. Lisäkysymys olisi että pitäisikö sieltä kaapista kuulua jotain suhinaa kun kaasunappulaa painetaan sisään ? Voi mahdotonta jos kaikki tämä johtuukin siitä että kaapin tarkastanut huoltomies tarkasti väärän vaunun kaapin. Saman liikkeen huoltomiehen tarkastuksissa ja korjauksissa edellisessä viassa kun vaunun oikosulku jarruvalojohdoissa poltti vetoauton luistoneston ja jarruvalojen sulakkeen vaati kaksi käyntikertaa kun oli kuulemma kunnossa mutta vika vaan ilmestyi heti liikkeen portilla pois lähtiessä

SUORTTI ANSSI 13.08.2013 20:04

Ei suhise kaasu, kun nappulaa painaa. Virtaus on niin pientä ja se liekki on kaapin takana piilossa. Kaasunappia voi joutua painamaan melko pitkään silloin, kun kaasu on avattu ensimmäistä kertaa ennenkuin putket tyhjenevät ilmasta ja kaasu saavuttaa polttimon. Maltti on valttia. Muistaa vaan napsutella koko ajan, ettei palamatonta kaasua pääse polttimesta ulos. Mutta jos ei syty, niin silloin jostakin syystä kaasua ei vaan tule, koska näet kuitenkin sen kipinän.

HELIN JUHA 13.08.2013 22:09

Kaasun tulon polttimelle voi varmistaa ottamalla apumiehen mukaan. Itse pidät sitä pakkosyöttöä pohjassa vaikka 10 sekuntia ja samaan aikaan apumies kuuntelee ja haistelee jääkaapin tuuletusritilän läpi tuleeko kaasua. Meillä ainakin suhina on ihan selkeästi korvin kuultavaa eikä hajukaan jää epäselväksi. Jos kaasua tulee niin vika voi olla polttimessakin, joko kipinä ei ole kohdillaan tai kaasu ei tule oikeasta paikasta. Kesällä huolsin mökin jääkaappia kun se ei kylmennyt kunnolla, suuttimen takana oli normaalit ruostehileet ja lisäksi polttimesta tuli puhaltamalla hämähäkin raatoja ulos...

Käyttäjän lisäys viestiin 13.8.2013 klo 22:14:11 Lisätään nyt vielä sen verran turvaohjeita, että älä sitten vaan paina sitä kipinää ennen kuin apumies on siirtynyt vähän kauemmas. Ainakaan jos apurina sattuu olemaan vaimo :)

TAIMIO REINO 14.08.2013 10:56

Mulla oli myös vaikeuksia sytytyksen kanssa ja vein auton kaasuhuoltoon. Siellä oli piezon johdon eristeet hapertuneet ja kipinä tuli välillä polttimon ulkopuolelle. Laittoivat kutistesukkaa johtimen päälle ja sen jälkeen on pelittänyt ok.

HÄRKÖNEN MARI-SUSANNA 16.08.2013 13:49

no se on helppo tarkataa on kaappi päällä kaasulla vai ei ku menee ulos tuuletusritilän kohalle ja kokeilee kädellä jos puhaltaa lämmintäilmaa niin kaasu on syttynyt...eriasia sitten kylmeneekö.....joissain kaapeissa se tirkistysikkuna on niin että jos takaa tulee valoa niin vaikee nähä t.ari

KÄRKKÄINEN HANNU 16.08.2013 16:25

Oletko varma että pääventtiili (kaapissa) on auki? En epäile, mutta varmista.

NYKÄNEN SEPPO 07.09.2013 08:22

Nyt jääkaappi taas kylmenee kaasullakin eikä vaan kylmenevistä öistä johtuen : )

Elikkäs sitä sytytysnappullaa pitää todellakin naputtaa ihan tosissaan kymmenisen sekunttiakin. Ja se liekki siellä tarkaistusikkunassa on todella hankalasti havaittavissa mutta kun on oppinut nyt sen sinertävän kiilun huomaamaan niin kyllä se sielä hohtaa.

Tosinsanoen kaappi toimii kaasulla kunhan kaasun saa syttymään

VALTONEN MARTTI 07.09.2013 16:35

Lainaus:

"Elikkäs sitä sytytysnappullaa pitää todellakin naputtaa ihan tosissaan kymmenisen sekunttiakin."

Niin ja jos kaappi on ollut käyttämättä vaikkapa kuukausia ei kymmenen riitä mihinkään. Yleensä on ensin pidettävä hetki liesi palamassa jotta kaasua kulkeutuu edes siihen saakka ja sitten ehkä jopa minuutteja yritettävä jääkaappia. Riippuu miten kaasuputkistot missäkin vaunussa on sijoitettu.

Näin ainakin itellä on.

HAAPANEN TIMO 08.09.2013 18:29

Tuollainen patterilla toimiva sytytin toimii loistavasti. http://kauppa.vaunupalvelu.fi/product/579/dometic-pietso-sytytin-paristolla-jaakaappi/

Mulla on kaappi oven vieressä ja kipinan äänestä kuulee koska kaappi syttyy, ja pieni tussauskin kuuluu jos ulko-ovi on auki eikä hirveä meteli ulkona ole. Sytyttimen asennuksen jälkeen ei ole tarvinnut kaappiin kurkkia. Sopivuuus tietty pitää trkistaa, mutta aika useaan malliin tuo menee. Asennus alle puoli tuntia.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.