Garmin vs. Tom-Tom

SIIRONEN SEPPO 02.08.2013 19:30

Navin päivittäminen uuteen on ollut mielessä. Malli voisi olla vaikkapa 2455 LMT. Vanha Garmin toimii kyllä, mutta minua harmittaa siinä tuo sen ominaisuus, että se haluaa välttämättä näyttää sen tien nimen jota ajetaan mutta ei tienumeroa silloin kun ei ole navigointi päällä. Jos vaikka tulisi joku hätätilanne "ajat Turuntie" ei ihan heti auta sijainnin määritykseen kun niitä Turunteitä löytyy varmaan jokaisesta Turunkin ympäristökunnasta ja kaupungista. Tom-Tom kai näyttää myös tienumerot jos oikein asian muistan. Eli uudemman Garminin käyttäjiltä kysyisinkin, onko tuo ominaisuus edelleen samanlainen kuin tuossa vanhassa? Eli useimmiten näkyy tienimi mutta ei numeroa, nimeämättömät tiet kyllä näkyy pelkällä numerolla sitten.

SUOMI SEPPO 02.08.2013 19:43

En oikein ymmärtänyt mitä tarkoitit " tulisi joku hätätilanne". Jos tarkoitit sitä että pitäisi osata nopeasti selittää esim. hätäkeskukseen missä olet niin tompassa on nappi "Missä olen" Tämä kertoo mm. koordinaatteina tarkan asemasi. En ole puolueeton koska olen käyttänyt tomppaa toistakymmentä vuotta ja en ainakaan vielä ole vaihtamassa merkkiä. Katselussa Tomtom start 60 ikuisilla päivityksillä. 189€ on mielestäni lähellä oikeaa hinta/ominaisuudet. @seppo

JYLHÄ HANNU 02.08.2013 20:17

Molemmissa omat hyvät puolensa ja käyttäjät pitävän omiaan parhaana. Mun garminissa saa saa koordenaatit helpoiten tökkäämällä itseä eli sitä auton kuvaa. Antaa suoraan näytölle. Kumpaakin olen käyttänyt, mutta garminista tykkään enemmän mm siksi, että kiinnitys on parempi. Tompassa se rinkula kiinnitys on onneton. Akun kesto on toinen. Olen parhaimmillani ajanut ilman latausta keravalta ouluun lataamatta garminia välillä. Tämä koskee toki vain niitä malleja joita minä olen käyttänyt. Ei ole uusimmista kokemusta. Varmaan haulla löytyy montakin vanhempaa keskustelua.

HooJii

HÄMÄLÄINEN MARKKU 03.08.2013 23:41

Tuo kiinitys on yksi valintaperuste. Itsellä on toinen Tomppa menossa ja kummassakin on ollut aktiivitelakka ts, johtojen kanssa ei tarvitse räplätä. Johdot ovat kiinni telakassa johon navi napsautetaan kiinni ja irroitus tapahtuu nappia painamalla. Telakka johtoineen on aina autossa paikoillaan. Kun kiinnitys ja irroitus on helppo tulee navia käytettyä hands free laitteena jo lyhyilläkin matkoilla. Tomtom näyttää halutut POI pisteet myös näytöllä, ominaisuutta en saanut Garminissa esille. Tällöin voi esim. etukäteen katsoa leirintäalueen sijainnin ja soittaa sinne jos on tallentanut puhelin numeron POI pisteen mukana. Samoin POI pisteiden lataus on Tomtomissa helpompaa, Pidän myös Tomtomin käyttöä yksikertaisempana, Missä olen painike kertoo myös katu/tie sijainnin, koordinaattien lisäksi Tomtomilla voi suunnitella reitin myös muusta pisteestä kuin missä se itse on (toimii ainakin GO 950 mallissa) vaikka välimatkojen tarkistusta varten jota ominaisuutta en Garminista löytänyt.

Itse harkitsin jo siirtymistä Garminni jos Tomppa hajoaa, mutta kaverin laitetta päiviteltyäni olen tullut toisiin aatoksiin.

HÄNNINEN JUKKA 04.08.2013 08:39

Hyvä juttu kun pohditte tuon niin valmiiksi, ettei tarvinnut muuta kuin tilata tuo markantalosta. Sillä erotuksella että valitsin pienemmän näytönkoon, jolloin laitteen nimikin on eri; TomTom Via 135 ja hinta kotiintuotuna 155 euroja. Muuten näyttää olevan samat perusominaisuudet. Nykytomppa X saa toimia kakkosnavina vanhoine karttoineen.

Sitten kysymys; mitenkäs vanhasta laitteesta saa sinne tallennetut tiedot tuohon uuteen ?

SUOMI SEPPO 04.08.2013 13:13

En osaa vastata tuohon kysymykseesi koska en itsekään niitä saanut siirrettyä. Jos vanha tomppasi käytti "Home" nettiohjelmaa niin uusi käyttää "My Tomtom" ohjelmaa. Sen kanssa päreet paloi monta kertaa. En vieläkään tajua sitä. @seppo

TOIVONEN MARTTI 04.08.2013 20:32

Noin periaatteessa se voisi käydä niin että otetaan navista tiedot tietokoneelle tekemällä niistä varmuuskopio. Sitten kaivellaan varmuuskopiota ja jos se muodostuu selvästi kansioista ja niissä olevasta datasta valitaan ne kansiot jotka sisältävät toivotut tiedot ja kopioidaan ne naville.

Jos varmuuskopion on tehnyt eri ohjelma kuin mitä uusi navi käyttää otetaan uudella ohjelmalla uudesta navista varmuuskopio ja katsotaan millaisen kansiorakenteen se tekee. Jos uuden varmuuskopion kansiorakenteesta löytyy paikat jotka vastaavat vanhaa varmuuskopiota siirretään datat vanhasta rakenteesta uuden varmuuskopion vastaaviin paikkoihin.

Sitten ristitään kädet, lausutaan lyhyt hiljainen rukous ja yritetään palauttaa uuteen naviin uudella ohjelmalla tehty (ja siis vanhoilla tiedoilla täydennetty) varmuuskopio.

Noin se siis voisi periaatteessa ja yleisellä tasolla mennä. Miten sitten erimerkkiset navit eri versioissaan pakkaavat dataa, nimeävät kansioita jne on ihan herrassa. Voi olla ettei mikään edellä olevasta ole sovellettavissa. Voi olla että jos tuota soveltaa menee kaikki ns. poskelleen. Mutta utelias voi aina kokeilla, tehdä varmuuskopiosta tarpeellisen toisen kopion jonka voi tarvittaessa palauttaa, turvautua tehdasasetusten palautukseen jne.

Kokenut kaikki tietää ja kurja kaikki kokee. mot

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.08.2013 19:10

Tuolta löytyy ohjeet kuinka MyTomtom ohjelmaa käyttviin Tomtomeihin saa ladattua POI paikat http://fi.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/13891

Kun "vanhan" Tompan liittää tietokoneeseen se näkyy kuten USB muisti. Vanhassa navigaattorissa POI paikat ovat siinä hakemistossa jossa käytettävä kartta on esim Europe. POI tiedot ovat .ov2 ja .bmp päätteiset tiedostot. Ne voi kopioida omallle kovalevylle josta ne on siirrettävissä uuteen naviin. Reitit ovat .itn hakemistossa, mutta en tiedä kuinka ne saa uuteen naviin.

Tomtomille voi myös soittaa suomeksi Maanantaista - Perjantaihin: 11:00 - 18:00 p. 0303 9038

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.