Itsestään sisäänkelautuva markiisi, kokemuksia?

TOIVONEN KAIJA 28.06.2013 13:41

Eli eilen se sitten tapahtui Iskelmä-festareilla. Trombi iski! http://kaijapasila.blogspot.fi

Vakuutus korvaa. Hyvä! Me mietittiin, että kannattako maksaa väliä ja hankkia tuulella itsestään sisäänkelautuva markiisi? Onko kellään kokemuksia sen toiminnasta? Reagoiko se pieniinkin tuulen puuskiin? Siis liiankin herkästi? Ehtiikö se reagoida, kun tulee isompi härdelli?

Eilinen trombi tuli niin nopsaan, että just kerkisin ottaa kuvat ja sitten tulikin kiire pelastaa oma nahka. Ehkä sen kuvaamisen olisi voinut jättää väliin ja purkaa katoksen... Oltaisiinko me pystytty roikkumalla pelastamaan katos ja auto vaurioilta??? Nyt kyllä tuntuu siltä, että pääasia on, että itse ollaan kunnossa, mutta auton saamat iskut ketuttaa aika lujaa :(

JOKINIEMI PETRI 28.06.2013 14:28

Pakko kysyä oliko markiisissa olenkaan tuuliliinoja

HAAPANEN TIMO 28.06.2013 15:11

Aika pöllytys siellä on ollut. Muutama vuosi sitten olimme samantapaisessa, mutta kerkesin kelaamaan markiisin kun kaikki muutkin alkoivat touhuamaan.

https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/MoselinMutkissa?authkey=Gv1sRgCMLf2aiK2p-PYQ#5497034675266648338

@timppa

AHOLA ESA 28.06.2013 15:11

Eipä ole liinoista apua jos tulee. Henkinen tuki enemmänkin ;)

JANHONEN MATTI 28.06.2013 16:20

Trombi on aina trompi ja siinä ei välttämättä auta mikään, jos on luokkaa "Kyynämöinen".

Mutta on niistä liinoista sentään jotain apua jos maa-ankkurit on pitävät ja liinat oikean suuntaisesti kiinni. Kaposenkin kuormaliinan vetolujuus on sentään 300 kg. Ja kun niitä on kaksi niin se tekee jo 600 kg. Ja jos heittää pitkän liinan markiisin suuntaisesti markiisin päälle ja ankkuroi sen kunnolla maahan (liinan liika kireys venyttää kangasta) niin ylimenevä liina estää markiisikankaan lepattamisen tuulessa niin auttaa kummasti.

Maa-ankkurit on sitten asia erikseen. Harjateräksestä tehdyt riittävän pitkät ankkuritapit on vaikea lyödä maahan mutta ei ne kovin helpposti myöskään irtoa vaikka maa kastuisikin. Nämä pellistä taivutellut rihkamatapit ja rautalankatikut on kovalla tuulella yhtä tyhjän kanssa ja vallankin jos maa kastuessaan pehmenee.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.6.2013 klo 16:33:45 Mitä tuohon itsestään kelautuvaan markiisiin tulee niin, ei ole minun juttu se.

Tekniikka ja sitä myötä hintaa tulee lisää ja kuitenkin sen toiminta jää sen varaan toimiiko sisäänkelauksen käynnistävä anturi ja kuinka herkästi toimii. Ja osaako se laske markiisin toista päätä kun oikein jumalattomasti sataa mutta ei juurikaan tuule, jotta vesipussia ei pääse syntymään.

Ja mitäs se osaa tehdä ennen sisäänkelausta markiisiin kiinnittävälle aurinkosuojalle, etukatoksen seinille, tuuliaudalle ja mitä virityksiä niitä nyt kullakin on. Ja jos siinä tuulessa jotain lentelee niin siinä ne silloin lähtee tuuleen mukaan niin pöydät kun tuolitkin + muu tilpehöörit mitä ulkona nyt sattuu olemaan.

TOIVONEN KAIJA 28.06.2013 16:30

Kolmella liinalla oli kiinni. Keskelleei saatu liinaa, kun maa oli kivikovaa!

NYYSSÖNEN KAJ 29.06.2013 13:17

Silvesissä olisi autot pitänyt ankkuroida ja hyvin tukevasti vaikka ei se välttämättä olis auttanut.

https://www.google.fi/search?q=tornado+silves+2012&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=grLOUeDoNqa84AS0joDoAg&ved=0CD0QsAQ&biw=1366&bih=622

Vaihtoehto itsestään sisäänkelaantuvalle on seurata säätiedotuksia eikä jätä markiisia ulos jos poistuu pitemmälle autosta.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.06.2013 14:31

Niinpä, pikkunen pikainen trombi pyyhkäisi Himoksessa, ennusmerkit olivat kuitenkin jo pitkään näkyvissä, sysimusta pilvi lähestyi verkkaisesti ja tuuli ilmoitteli tulostaan. Kaikki irtotavara ja markiisi ehdittiin evakuoida.

Kuusi kylähullua kulkuria roikkui markiisinsa reunassa ja saivat sen pelastetuksi, Otto-koiran isännältä terkut Nyyssösen Kajlle.

Himos osoitti taas väkevyytensä Suomen parhaana iskelmäfestarina, esiintyjien taso parasta mahdollista, tunnelma leppoisa ja ystävällinen, ja itselleni yllätykseksi, Kaija Koo veti unohtumattoman setin, rautanen mamma ja varsinkin ne lauluosuudet vain sähköpianon säestyksellä, mahtavaa.

KOISTINEN TOIVO 30.06.2013 15:38

Kyselin aula karavaanilta siittä sähömarkiisista, sanoi olevan jonniimoinen sähkösyöppö, kun se on 230v moottorilla, ja siinä tulee asennuksessa invertteri. Mutta ei siittä tuulivahtimarkiisista osannut muuta kun että ei suosittele, vaan kehottaa itte vahtimaan, koskapa ei kovin nopea ole, niin kerkiääkö. Mutta sanoi, ei ole kokemusta, millaisessa tuulessa kelautuu. Toinen asia, kun on ilman jalkoja, niin pitää seinän kestää yksin sen paino, Miten se reagoi tyyneen rankkasateeseen. Veivattavaa suositteli, ja isäntää tuulivahiksi. Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.