Silvertex verkko vesisäiliöön

NURMI JANI 24.05.2013 18:41

Jossain viestiketjussa mainittiin, mutta onko jollakin omakohtaisia kokemuksia kyseisen tuotteen käytöstä? Tuleeko veteen jokin sivumaku?

Lähdössä Etelä-Eurooppaan juhannuksena ja Micropurista tuli veteen sellainen maku, että ei sopinut meidän suihin. Ja emme halua olla käyttämättä mitään, vaikka varmaan monessa paikassa voisikin. Kotimaassa emme käytä mitään veden seassa.

Sponsoroimaton linkki tuotteeseen: http://tinyurl.com/qgg97xm

ESKOLA PENTTI 24.05.2013 19:27

Tuon kalvon toimintahan perustuu samaan aineeseen, kuin Micropurinkin, eli hopeaionien vaikutukseen??

http://www.vapaa-aika.com/vesi-wc/veden-suodatus-sailytys/silvertex-r-jarjestelma-sailyttaa-veden-ja-antaa-pitkan-aikavalin-suojan-vesijarjestelmaanne.html

http://www.vapaa-aika.com/micropur-juomaveden-sailontapulve.html

NURMI JANI 24.05.2013 19:42

Hyvä pointti. Nyt tuli itsekin luettua noita vähän tarkemmin. Meillä laitettiin itseasiassa Micropur Fortea, jossa maku on ilmeinen. Mutta siellähän mainitaan kloori. Eli fiksumpi olisi jo siitä hiffannut, että makua saattaa olla.

Eli käytimme tätä http://tinyurl.com/nve76mp

Ja sen kuvauksessa olevaan "ilman maun muutosta" en voi kyllä yhtyä.

JANHONEN MATTI 24.05.2013 20:36

Itse en koskaan ole vesitankkiin laittanut kotimaassa kun ulkomaillakaan muuta kun kraanavettä. Kahvinkeittovettä olen joskus ostanut kun siltä on tuntunut mutta muuten on menty sillä mitä kraanasta tulee. Viimeisen kymmenen vuoden aikana, kraanavededen laatu on merkittävästi parantunut Euroopassa.

HAAPANEN TIMO 25.05.2013 09:41

Millaiseen sisäiseen käyttöön sitä vettä käytetään. Sapuskanteossahan se keitetään. Kahvi on jo vähän niin ja näin.

Pelkältään en lyhyillä ripulittomilla lomillani sitä käytä lainkaan. Yksi tankkaus epämääräisestä paikasta riittää tekemään vedestä kelvotonta sen reissun osalta.

@timppa

VALTONEN MARTTI 25.05.2013 10:26

Hyvä konsti pienemmissä vesisäiliöissä veden "iän" jatkamiseen on heitellä sinne päivittäin jääpaloja, niitä mitä jotkut laittaa viskipaukkuihin......

KANTOLA TIMO 25.05.2013 10:48

Mikrobiologia on siitä jännää, ettemme kovin helposti pysty näkemään tai haistamaan, minkälaista ja missämäärin bakteerikasvustoa säilyttämässämme vedessä on. Olen tähän asti pitänyt tapana päästää loppuvedet lyhyenkin reissun jälkeen maahan ja täyttänyt säiliöt taas uudelle reissulle lähdettäessä.

Hymerissä on vesisäiliön tyhjennys vaan aiempia autoja hankalammin tehty, että päätin hankkia säiliöön silvertexin. Ripulia on turha ottaa reissunpäällä ja hanavettä on mukava käyttää ihan samoin kuin kotonakin.

HAAPANEN TIMO 25.05.2013 11:15

Vaimo on elintarvikealan laborantti. Näytettä ottamatta hän osaa kuvailla millainen kuhina siinä vedessä on.

Mun mielestäni juomavettä on turha kierrättää sen pytyn kautta, pulloista sitä on melko helppo käyttää.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.05.2013 11:37

Me on käytetty yli 20 vuotta micopur tabletteja joissa ei ole kooria. Mitään makumuutoksia vedessä emme ole havainneet. Myöskään mitään limakasvua emme ole havainneet ko. ainetta käytettäessä. Klooria en mielelläni juomaveteen lisäsi, korkeintaan uima-altaaseen.

Mitään vatsavaivoja emme ole saaneet vaikka meillä on vedet koko kesän säiliössä, mitä nyt välillä lisätään ja samalla lisätään säilöntäainetta veden lisäyksen mukaisesti.

Säiliö puhdistetaan keväällä sitruunahapolla ennen käyttöönottoa.

Micropur http://www.vapaa-aika.com/micropur-mt-10-40-kpl-juomavede.html

Nyt meillä on käytössä Aqua Clean joka on vastaava aine ja jota löysin Hymer Centeristä http://www.frankana.de/Water-|-Gas/Cleaning-and-Care/Water-preparation/Aqua-Clean-water-sterilizer-25232-EN-FRA;jsessionid=EC526E1CCF8E31F6A768863E0CBCF79A

JANHONEN MATTI 25.05.2013 11:44

Timo kertoi taas sen oleellisen. Juomavettä tarvitaan varsin vähän.

Olkoonkin, että leirialueilla putkesta tankattava vesi on sitä samaan mitä käytetään vaikkapa astianpesupaikalla.

Itse asiassa suurin vaara ei ole mielestäni siinä vedessä vaan siinä miten käsitellään veden täyttäletkua. Siinä hygienia on monien karavaanarien kohdalla ihan kadoksissa.

HAAPANEN TIMO 25.05.2013 11:52

Jos tankkauspaikka on vähänkin epämääräinen, esim. kempsantyhjennys vieressä, niin tankatessa otan tiskiainetta kouraan, pesen letkunpään sisältäkin niin pitkälle kun ylettyy.

Tankkiin lasken veden niin ettei letku kosketa auton lainkaan vaan pitelen sitä viiden sentin päässä aukosta.

Ulostebakteereiden kanssa ei ole leikkimistä.

@timppa

NURMI JANI 25.05.2013 12:10

Samoin me haluamme käyttää hanavettä kuten kotonakin. Ja kyllä sitä yli 30 lämmöissä alkaa 4 henkeä jo janoonkin kittaamaan aika paljon.

Kun yhdistää sen, että haluamme myös juoda hanavettä ja nuo kokemukset kloorittomasta Micropurista, taitaa mennä Silvertex tilaukseen. Lisäksi vaimolla on suolistoa kudottu uusiksi sen verran ettemme ota riskejä tässä asiassa.

Hyvä pointti ottaa esille nuo letkut. Minä pyöräytän aina desinfioivalla puhdistusliinalla letkun ennen käyttöä. Ja samoin "sormisyvyydeltä" sisäpuoleltakin.

AHOLA JARI 25.05.2013 21:43

Mulla on ollut autossa 150 L pytyssä jo kohta 6 vuotta tämä "valohoito";

http://www.kaha.fi/category.php?cid=446

Ajastimella pelaa sykleissä ajonaikana kun tein logiikan :) Ei ole muita tarvinnut etelä-Euroopan reissuilla..

Kannattaa tosiaan välillä tyhjentää tankki jämistä; mm. humusta ja hiekkaa saattaa kertyä - pari kertaa olen tenhyt 4 vkon aikana.. Ja ihan totta tuokin, että mieluummin juo helteellä kylmää vettä jääkaapista kuin +30 lämpöistä tankkivettä ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 25.5.2013 klo 21:46:39 Tuorevesitankkausletkuun semmoinen kommentti, että liki aina käytän omaa letkua "talon" letkun sijaan - on puhdas..

AHJOS TIMO 25.05.2013 22:02

Jari Ahola kirjoitti: "Tuorevesitankkausletkuun semmoinen kommentti, että liki aina käytän omaa letkua "talon" letkun sijaan - on puhdas."

Voisitko kertoa tarkemmin, irroitatko ensin talon letkun vai laitatko omasi jotenkin sen jatkoksi? Kuinka paksua letkua käytät ja minkälaisia liittimiä?

AHOLA JARI 25.05.2013 22:15

Yleensä on lähtenyt ihan käsin (tai hanskakädessä) letkuliittimet.. kierrän sk 1/2"+3/4" pikaliitimeni tilalle. Joskus talon letku valmiiksi ihan pikaliittimellä.. pelkäävät varmaan, että pöllitään Harvoin vaatiisi työkaluja - ainakin etelässä jätän tankkauksen toiseen paikkaan sitten.. Vanhanajan hanasta, jossa suora/supistuva suuputki en viitsi edes yrittää ellei ole sopivasti 16mm.. omasta letkusta kiertää nopeasti muovisen pikaliittimen pois.

Puolasta ostin aikoinaan 16mm ~10€ (15m) puutarhaletkusetin, adatereineen päivineen + suljettava suora suihkusuutin. Menee sopivasti tuoreveden täyttöaukkoon.

JANHONEN MATTI 25.05.2013 22:58

Joskus Espanjan reissulla ostin tankkausliittimen, joka käy 1/2 letkuun ja jossa on lemmarilla kireistetävä kumipää jolla voi ottaa vettä vaikka astianpesupaikan juoksuputkesta, kahta eri kokoa kierrepää hanan ulkokierteelle ja normaali pikaliitinpää. Maksoi muutaman euron. Ihan ok. peli mitä nyt se kiristyslemmari on alle avuton mutta sen kun vaihtaa niin toimii. Oletan, että on myynnissä jo Suomessakin.

Sen havainnnon kevään matkalla tein, että uusina mukaan on tullut Slovenian ja Puolan karavaanarit. Ja osoittelematta ketään ja mitään niin juuri heillä nämä hygieniasiat näytti olevan vähän hakusessa. Toinen asia mikä oli hakusessa on parcelan piharauha. Ne oikoo muiden alueiden poikki vähät välittämättä alueiden rajoista. Ei hyvä. Telttailijoilla näytti olevan sama käytäntö, ihan kun camping-alueella olisi voimassa jokamiehenoikeudet.

NURMI JANI 18.10.2013 18:24

En ole Reise Mobilin asiamies. Mutta päätin jakaa saamani tarjouksen johon tartuin. Vuoden lehdet ja Silvertex verkko pelkän verkon hinnalla.

http://goo.gl/6g9aJN

Kokemuksia verkosta voi lukea blogistani. Tänä vuonna oli ensi kertaa meillä käytössä.

http://goo.gl/q3MSqv

KANTOLA TIMO 18.10.2013 18:56

Nyt on sen verran kokemusta, että verkko on hyvä. Eipä tule enää hanoista "hötöä" eli mitään biofilmiä, vaikka vesi olisi seisonut pitkään.

Mitään makua en ole havainnut.

Kesällä opin, että hopean ominaisuus bakteerien kasvun estäjänä ei ole uusi keksintö vaan sitä on käytetty jo keskiajalla, jolloin vesikannun pohjalla pidettiin hopeakolikoita.

VEIJOLA ESA 18.10.2013 19:04

Saaremaan Mändjalassa erehdyimme kesällä täyttämään tankin ja pari vesipulloa. Ens alkuun vesi näytti ihan kelvolliselta silmämääräisesti tarkasteltuna. Myöhemmin vesi pulloissa ja säiliössä muuttui harmaan rusehtavaksi, valmiiksi urean väriseksi. Eipä edes pesemiseen viitsinyt käyttää vaan ensimmäisessä paikassa vedet vaihdettiin. Kaikkea sitä saattaa saada hanasta. Suuhun pantava vesi on aina ollut ulkomailla ostopullosta. Säiliövettä, jos kirkaalta näyttää, käytetään korkeintaan hampaanpesuun. Ei ole hääviä sairastaa reisulla pskatautia..

Käyttäjän lisäys viestiin 18.10.2013 klo 19:07:12 ps. tietysti jos sisuskalut terästä ja suoli kuparia niin mikä ettei...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.