Kasetti-ikkunan kehyksen irrotus ?

VALKILA SATU 23.05.2013 21:56

auto Adriatik ja takaikkunan pimennysverho ei kelaudu ylös eikä alas. Adrian huollossa soitettaessa neuvottiin avaamaan ja tarkistaan onko jousi pimpahtanut auki. Niinku rullaverhossa. Mutta miten saa sen kasetin auki? Vaikka on yritetty kellosepän ruuvimeisseleillä, niin ne suojatulpat ei aukea.

KOSKELA ERKKI 23.05.2013 22:30

Juuri viime viikolla säädin oman as.autoni kasettiverhoa. Ei tarvitse mitään avata, vaan vasemmalla yläkulmassa on verhon kireyden säätömahdollisuus, muovinen ruuvikanta. Ota tavallinen ruuvimeisseli ja paina säätönappia vähän sisäänpäin ja kierrä myötäpäivään jolloin verhon jousi kiristyy. Varmista , että säätäjä palautuu lukitushahloon ja sitten vasta ruuvimeisseli pois. Älä kuitenkaan kiristä liikaa. Riittää kun verho nousee ylös asti ja vielä yksi kierros. Kehyksen irrottamisen yhteydessä laukeaisi se jousikin, koska se lukitushahlo on siinä kehyksessä.

Vähän monimutkaisesti kerrottu, mutta kun ei ole kuvia, mistä näyttäisin.

En osaa kyllä sanoa, onko sinulla saman valmistajan kasettiverho. Minulla Dethleffs. Kuvia ei ole liittää mukaan, koska auto on toisella tontilla.

VALKILA SATU 23.05.2013 23:04

Kävin kattomassa ikkunaa. Kaikki 16 peitenastaa oli samanlaisia ja ei ole koko kehyksessä mitään mihin ruuvimeisselin sais laitettua. Liekö sitten eri autoissa erilaiset kasetit. :(

PALM PEKKA 24.05.2013 08:34

Soliferissa -06 jouduin ottamaan koko kehyksen irti ja korjasin samalla molemmat eli pimennys ja hyrrysverhot. ITE

VALKILA SATU 24.05.2013 14:08

Niin miten se irrotetaan? Sitä tietoa tässä kaivataan.

PALM PEKKA 24.05.2013 15:13

Ne valkoiset muoviläpyskät puukonkärjellä varovasti pois ja talteen. Niiden alla on ruuvit jotka menee ulkopuoleiseen karmiin joten varo ettei ulkopuoli putoa joa tiivisteaine on kovettunut. Hyvä olis samalla vaihtaa ne ulkopuolen tiivistemassat jo neeivät enää ole kunnossa. Itsellä ei tarvinut. Kehys pöydälle ja varovasti kiinnitysruuvit auki ja kiertämällä kiristetään. Harmi kun en ottanut kuvaan kun se oli tuossa pöydällä. ITE

HARJULAMPI JUKKA 24.05.2013 15:17

Suojanupit irtoavat esim. terävällä puukonkärjellä kampeamalla, jälkiä saattaa toki tulla. Kehys irti ja pöydölle, löytyy rullaverhojen akselit, jotka kiinni ruuvilla eikä purkaannu itsekseen. CRC tai vastaavaa ainetta tipoittain akseleihin ja verhojen edestakaista liikettä. Auttoi meillä, ikkunat merkiltään SEITZ tai jotain sinnepäin.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.5.2013 klo 15:18:57 Pekka oli sepustusta tehdessäni kerennyt samat neuvot antamaan.

Tero Hakonen 18.04.2022 11:44

Onko tietoa missä asennossa rullaverho pitää olla säätöä tehdessä?
Entä onko ohjetta mitä tehdä kun säätäjä -ruuvi ei palaudu lukitushahloon, vaan jää pohjaan ja heti kun meisselin irroittaa niin säätö räpsähtää taas nollille?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.