M-auton satelliitin kanavat

NEVALAINEN TIMO 13.05.2013 21:45

Onko kukaan löytänyt ratkaisua siihen, kun satelliitti ( SamySolar ) ei enää löydä Suomessakaan Suomikanavia + MTV Max jne canalin kortilla katseltavaksi. Canalin omat elokuvakanavat näkyvät. Olen koettanut säätää mikropäätä noin pari piirua vasempaan tms, jotta Thor 6 näkyisi. Ei ole auttanut. Mahtaako Laineen Raimolla olla sama ongelma. Terveisin TN

ENGLUND TOM 14.05.2013 07:48

Canal Digital lähettää nykyään kuulema ainostaan HD lähetyksiä että boksi pitäis vaihtaa!

NEVALAINEN TIMO 14.05.2013 08:20

Kiitos Tom kommentista. Hieman epäilen kuitenkin, olisiko siinä syy, kun minun aikoinaan Canalilta autooni hankkimani Combo viritin kuitenkin löytää ne canalin elokuvakanavat katseltavaksi ja nehän eivät kaikki ole HD-kanavia. Ko. kanavat tulevat Thor 5 satelliitilta ja ne kanavat, jotka eivät enää näy, ovat Thor 6 satelliitissa. Olisiko siinä syy, kun SamySolar peili on 65 cm ja Suomi yms. kanavien näkyminen on lakannut nyt vuoden vaihteessa, kun satelliittijärjestelyjä on tehty?

LAINE RAIMO 14.05.2013 17:18

Terve Timo! Kyllä minulla on aivan sama ongelma. SamySolarilla ei näy nykyään mitkään Suomi kanavat, koska siinä ei ole Mpeg-4 salausta. TenHaaftilta pitäisi tulla syksyllä uusi viritin, jolla kanavat taas näkyy. Heillä on jopa Canal Digitalin kortti käytettävissä tehtaalla, jotta laite osataan tehdä oikean laiseksi.

Olen ratkaissut ongelman väliaikaisesti niin, että otin mukaan canal Digitalin virittimen kotoa. Se toimii kuitenkin vain 230 V jännitteellä ja sitä tarvitaan paljon. Canal Digitalin viritin kortin kanssa tarvii kylläkin todella hyvän signaalin, koska ne Suomi kanavat lähettävä tranponderi on suunnattu pohjoismaihin.

Suomi-kanavat näkyvät SamySolarilla hyvin Budapestin korkeudella, mutta ei enää 200km etelämpänä??

Olen tulossa tänään Suomeen ja keskustelen mielelläni asiasta lisää puhelimessani 0440503665.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.5.2013 klo 17:22:19 Olen paluumatkalla Unkarista ja F1 ja Räikkösen kakkossija näkyi hienosti Puolassa.

ENGLUND TOM 14.05.2013 19:18

Tällainen vastaus tuli Ten Haaftilta huhtikuussa kun kyselin! Tomppa Hello Tom,

The olefin programs are no longer standard programs but MP4.

This cannot be the CI receiver. You need to have a new HDTV receiver Europe.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.5.2013 klo 19:23:19 Minulla on Canal Digitalin Suomipaketti!

HALINEN HARRI 15.05.2013 10:30

Tuo tänä vuonna tullut Canal Digitalin HD-viritinyhteys (mpeg-4) on helpompi saada suunnattua Thoriin kuin vanha. Edelleen ongelmana ovat tietenkin jopa vähäiset lehdettömät puun oksat jotka osuvat signaalin tielle.

NEVALAINEN TIMO 19.05.2013 08:36

Ensin lainaus sanastosta: DVB-S2 on DVB-S:n seuraajaksi kehitetty tiedonsiirtotapa, jossa siirtotienä käytetään satelliitteja ja satelliittivastaanottimia. DVB-S2 tuo jopa 30 prosenttia enemmän tiedonsiirtokapasiteettia vanhempaan DVB-S-standardiin verrattuna, joka yhdessä parantuneiden koodekeiden kanssa antaa paremmat mahdollisuudet teräväpiirto-ohjelmien lähettämiseen.

Eli nyt on tapahtunut niin, että Suomi-kanavat on siirretty lähetettäväksi Thor 6 satelliitin kautta DVBS2 tavalla ja vanhemmat virittimet, kuten Canalin combo toimii vain DVBS järjestelmässä eli siinä toimivat kuitenkin esim. liki kaikki Astran satelliittikanavat, mutteivät Suomi kanavat. Uudet Canalin virittimet löytävät kyllä DVBS2 ja DVBS tapaa käyttävät Thorin kanavat, mutta ne virittimet on transponderoitu siten, että niillä ei voi avata eli katsoa esim. Astra tai Hotbird satelliitteja. Näin tätä olen nyt pähkäillyt ja keinoksi ilmeisesti tulevaisuudessa tulee se, että pitänee ryhtyä kuljettamaan mukana kahta viritintä, jos tyytyy jo olemassa oleviin kolmeen virittimeen. Ei oikein haluta ryhtyä hankkimaan neljättä viritintä. Muuten se viimeisin Canalin White-box viritin on aika näppärä, ulkoisella kiintolevyllä löytyy tallennusmahdollisuus ja toimii 12 voltin virralla jne.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.5.2013 klo 08:43:25 White-box virittimessä on myös DVBT viritin eli se avaa maanpäälliset kanavat katsottavaksi, jos auto on varustettu vastaavalla eli tavallisella katolla olevalla antennijärjestelmällä.

SAARELA LEIF 22.05.2013 10:34

Helpoin tapa saada Canal Digitalin kanavat vanhalla satelliittiantennilla on hankkia uusi televisio, jossa on DVB-S2 ja MPEG 4 sekä CI+-salauksenpurkumoduulin paikka. Sellaisia saa esim. Saksasta edullisesti (249 e) postin kautta: http://www.conrad.de/ce/de/product/375356/Reflexion-LDD1965-schwarz-LED-TV-mit-eingebautem-DVD-Player-47-cm-19-Zoll-1366-x-768-1000-1-5-ms-analog-DVB-T

Sen satelliittisignaalin tuloliitäntä yhdistetään vanhan satelliittiantennin liitäntään jaottimella (tai kuten Oysterissa on, sen satelliittivastaanottimen lähtöliitäntään). Satelliitti (Thor) haetaan kuten ennenkin, mutta sen jälkeen vanha satelliittilaitteisto sammutetaan tai laitetaan ns. AV-tilaan, jolloin uusi sateliittivirittimellä varustettu televisio saa signaalinsa satelliittiantennista ja kanavat valitaan sillä. Toimii sekä SD- että HD-kanavilla kaikilla niillä palveluilla, joita on Canal Digitalilta ostanut. CD:n kortin lisäksi tarvitaan toki myös CI+-moduuli, joka liitetään televisioon.

LAINE RAIMO 22.05.2013 17:30

Kiitos Leif hyvästä vinkistä, että tenhaaftin satelliittivirittimestä pitää laittaa AV päälle. Mulla on nimittäin Tenhaaftin sat viritin jonka sat signaali out töpseliin olen liittänyt Canal Digitalin Combo virittimen. Sen virittimen olen kytkenyt televisioon HDMI- kaapelilla. Vanhassa virittimessä pitää olla virta päällä ja sen jälkeen pitää painaa tuota AV-nappulaa ja kaikki CanalDigitalin kuvat näkyy. Nyt näen vanhalla virittimellä kaikki Astran vapaat kanavat ja kun laitan Combon päälle näen myös Suomi-kanavat, kun valitsen televisiosta vain sisääntuloksi HDMIin. Myöskään telkkarissa ei tarvita mitään CI+ moduleita. Jos siinä muuten on tuo CI+ moduuli, niin Plustv:n kanavat eivät näy??

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.