Etutelttojen vertailu

KORHONEN JUSSI 05.05.2013 21:11

Yritin etsiä vanhoista Caravan lehdistä etutelttojen vertailua. En kuitenkaan löytänyt. Onkohan sellaista?

Eri lähteistä verkossa löytyy ristiriitaista tietoa Isabellan telttakankaista. Toisaalta puhutaan läpivärjätystä akryylistä ja toisaalta pinnoitetusta polyesteristä. Välissä vilahtelee IsaLite, Isacryl ja 195-295g/m2 jne. Myyjät sitten heittävät summittain omat mielipiteensä sekaan...

Sanokaas kokemukseen perustuen että jos haluan pitkäikäisen matkateltan, mutta käyttö on luokkaa 10-15 vrk/kesä, pitääkö olla 300g läpivärjätty akryyli kuten Svenska Tältillä vai riittääkö 195g pinnoitettu polyesteri kuten ilmeisesti Isabellan Ventura tuoteperheessä on? Haalistuuko Ventura nopeammin, vaatiiko kyllästämistä useammin vai miten nämä eroavat käytännössä?

Onko Isabellan teräs ja lasikuituputkissa tai svenska tältin alumiiniputkissa kestävyyseroja. Vääntyykö alumiini helpommin tai voiko lasikuituputki katketa em. käyttömäärillä?

Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat Svenska Tältin Diplomat ja Ventura Pasific. Onko näistä myönteisiä tai kielteisiä kokemuksia jaettavaksi?

Jussi

KOISTE TIMO 13.05.2013 21:12

Ventura teltan suurin etu on tuo putkiston liitokset verrattuna Svenskaan. Omaa kokemusta 4 kesältä Venturan kesäteltasta ja myyty viimekesänä edelleen käyttöön. Kestää nuo kankaat Svenska teltoissakin, mutta nuo putkiliitokset ainakin muutaman vuoden vanhoissa on mielestäni huonot. Nyt meillä Svenskan StandBy.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.