Garmin Nuvi 2595/ Autoroute käyttö?

KYLMÄNEN PAAVO 01.04.2013 18:21

Koetanpa vielä omana otsikkona jos se tuottais paremmin tulosta. Kiitokset aiempiin kysymyksiini vastanneille. Aloitin nyt 7-vuoden paussin jälkeen taas karavaanarina ja ostin Markantalosta Garmin Nuvi 2595LMT:n, ja paikallisen puhelinyhtiön myymälästä uuden läppärin ja Autoroute 2013 ohjelman. Nyt olen perehtynyt hieman näihin, ja olen todennut niiden olevan varsin kivoja leluja, mutta kysyisin muiden kokeneempien neuvoja. 1. Sain reitilleni näkymään jäljen, mutta siitä en pystynyt näkemään lenkkini pituutta kodista kotiin. Se on kai kyllä mahdollista, jos menee ajotietokonenäyttöön ja nollaa jommankumman A. tai B. trippimittarin lähtiessä lenkille. A. Saako matkan etenemisen näkymään suoraan näyttöön? B. Fleece puseron sivutaskussa eikä kaulalla roikkuvassa verkkopussissa se ei saa singaalia, vai onko niin että aina kun näyttö sammuu laite lopettaa tallentamisen? 2. Voiko Garmin toimia ajo-opastajana ja samanaikaisesti myös signaalin antajana läppärissä olevalle Autoroute ohjelmalle, josta näkee laajemman kartan ja kulloisenkin aseman? 3. Miten läppäri silloin liitetään kun Garminissa on vain yksi mini-USB-liitäntä, johon tulee virran syöttö, ja lisäksi toinen, mikä nyt sitten onkaan vasemmassa päädyssä oleva kai muistikortin liitäntä pistukka? Missään ohjeessa en ole nähnyt siitä mainintaa. 4. Minun Autoroute ohjelmassa ei tullut mukana mitään GPS-tikkua, mutta hintakin oli vain 280 ekua. Toisaalta kävisikö minun n. 20 vuotta vanha Garmin 12 sensoriksi Auto Routeen, jos Nuvi 2595 ei käy? Se vaatisi johdon jossa on normaali tietsikka-USB-liitin toisessa päässä ja toisessa pyöreä NMEA-liitin vanhaa Garmin gps12 varten? 5. En ole saanut bluetooth yhteyttä aikaan puhelimiin. Meidän molempien tavallisissa puhelimissa on bluetooth, mutta en saanut paritusta toimimaan, toinen on Nokia RM 604 malli 7230, ja toinen on Samsung GT-S5610. Missä lie vika? 6. A. Onko ostotuoreessa Nuvi 2595:ssä valmiina kaikki viimeisimmät kartat ja sakkokamerat (toimiiko ne heti ilman muuta) ? Itse menin nettiin tein rekisteröinnin ja se suostui päivittämään kartat uusiksi, se tosin kesti yli 7 tuntia. B. Mitä karttoja se tarvii lisää Eurroopan kierrolla? En saa esim. Pariisin kaupunkikarttaa lainkaan esiin laitteesta niinkuin Google Maps:sta saa. C. On jossain puhuttu Google-karttojen latauksesta. Milloin niitä tarvitaan? Miten ne ladataan? D. Miten Stellplatsit ladataan? E. Olin jossain näkevinäni, että laitteessani on käytössä n. 7 G-tavua ja vapaana n. 2, - kestääkö sinne edes paljon lisää ladata?

HAAPANEN TIMO 01.04.2013 19:25

Juuri kuvaamallasi tavalla näet reitin pituuden, ja sen pitäisi näkyä koko ajan ellei signaali katkea. Katkeaa helposti jos laite kääntyy ylösalaisin.

Mun käsittääkseni ei voi toimia.

Toiseen tulee virta ajessa, ja toisesta liitetään tietsikkaan. Jos on muistikorttipaikka, se on kortin kokoinen parisenttinen aukko.

A. Laitteissa on karttatakuu ts. voit ladata viimeisen ellei koneessa sitä ole. Kamerat toimii heti, ja kertomasi karttojen latausaika kuulostaa normaalilta.

6.B. Et tarvitse mitään. Pariisin löydät kirjoittamalla sen kaupunkihakuun.

6.D. Tuosta linkistä Bord Atlas: http://www.bordatlas.de/overlays.php Ohje: https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/BordAtlaksenLatausGarminiin?authkey=Gv1sRgCOKdq6ap1eTBaw#

6.E. Mun käsittääkseni sulla on 8 Gigaa joista käytössä on 4. Kaikki mahtuu kyllä.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 1.4.2013 klo 20:25:36 Mulla tulikin ajatusvirhe kohtaan 3. Virtahan menee sinne kiinnitysjalkaan. En osaakkaan äkkiseltään sanoa mikä se pitkulainen reikä on.

TURUNEN HEIMO 23.04.2013 18:48

4 Auroroute 280€?

IPATTI VEIKKO 24.04.2013 12:00

Jos tuo Autoroute 2013 hinta oli tuo 280 eeroa. Kajaanissa sen sai 45 eerolla. Mitä kaikkea tuolla hinnalla tuli mukaan.???????.

KYLMÄNEN PAAVO 24.04.2013 23:36

Anteeksi. Tietenkin siihen tuli vahingossa ylimääräinen nolla. Piti olla 28 euroa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.