UFOn lyhyt elämä

TALHOLA MATTI 05.12.2012 11:34

Puolitoistavuotta lyhyt se oli.TRIAX UFO 120 antenni lopetti signaalin antamisen
kerrasta poikki,lautasen ledin palaessa.Maahantuojalta jyrkkä ei takuuvaateeseen. Avatessani lautasen havaitsin sen sisältä aivan märäksi,myös piirilevy. Kuivatin lautasen avattuna ja totesin sen jälleen toimivan,mutta vain pari tuntia. Märkyyteen on selvä syy,lautastahan ei ole edes yritetty tiivistää. Maahantuojan mukaan "koskaan ennen ei tällaista vikaa ole ollut",kertookohan lyhyt takuu muuta?

HAUTANIEMI ERKKI 05.12.2012 12:05

Kokeile, kuivata hyvin puhdista jos on hapettumia. Tämän jälkeen sumuta elokroniikalle valmistettua suojalakkaa. Tämä auttaa monessa kosteus ongelmassa. Olen käyttänyt tätä vuosien ajan uusiin liitoksiin autossa ja vaunussa. Tämä estää myös liittimen hapettumisen.

HYTÖNEN RAIMO 05.12.2012 14:43

Olisikohan Sinulle myyty väärä antennimalli (tai sitten asennuksessa/valmistuksessa on tapahtunut virhe.

Itsellä ollut Ufo liki kymmenen vuotta ei ole kertaakaan häiriköinyt. Mallissa tosin taikasana Marine, ja asennus tehty viimeisen päälle (kun itse tekee, niin aina pakkaa priimaa tulemaan).

HALINEN HARRI 05.12.2012 15:50

Marine malli maksoi vain muutaman euron enemmän. Sellainen oli edellisessä autossa toimien virheettömästi. Kun auto vaihtui halusin oman antennin uuteen. Eivät ryhtyneet irroittamaan vaan laittoivat uuden (ei Marine -malli). Se uusikin on toiminut pari vuotta, mutta esim. rakenne tuntuu paljon huterammalta. Lisäksi on alkuperäismalli Ufon kopioita jotka näyttävät alkuperäisiltä mutta ovat "kevytkopioita". Alkuperäinen on siis Triax Ufo.

AHONEN KAI 06.12.2012 18:22

Minulla ollut laivassa ja autossa nuo Marine-antennit 6v, hyviä ovat.

TALHOLA MATTI 07.12.2012 11:31

Tähän keskusteluun osallistuneilla on erilaisia näkemyksiä vian syistä,mikään niistä ei sovi tähän,eli ei piraatti,ei asennusvirhe eikä sopimaton malli. Tuntuu olevan käsitys että Marine malli on erilainen antenni,näinhän ei ole vaan tämä sama tuote sopii veneeseen,matkailuajoneuvoon ym. Vian aiheutti ehkä piirilevyllä ollut vesi ja/tai kuollut pitkäjalkainen hämähäkki, joka seisoi piirilevyllä kuin jaloistaan kiinni juotettuna.Näin ajatellen syynä on lautasen huono tiiveys,vastoin pakkauslaatikon mainostekstiä.Joka tapauksessa puolitoistavuotta ei ole antennin normaali käyttöikä,maahantuojan mielestä ilmeisesti on.

RIIHELÄ ESA 07.12.2012 14:41

"Vian aiheutti ehkä piirilevyllä ollut vesi ja/tai kuollut pitkäjalkainen hämähäkki"

Ei se sitten ihan tiivisteen puuttumisesta ollut kiinni, hämis kyllä vaatii kunnon reijän päästäkseen sisään.

Aina noita ulkona käytettäviä laitteita ei edes yritetä tehdä kotelon osalta täysin vesitiiviiksi, koska siinä helposti kuitenkin epäonnistutaan. Sen sijaan sallitaan, että vettä voi joku tippa päästä sisään, mutta huolehditaan siitä, että se valuu kotelon pohjalle ja sieltä pois eikä pääse vahingoittamaan elektroniikkaa.

ESKOLA PENTTI 07.12.2012 15:16

Itsellä on käytössä po. antenni, ehkä vuodesta 2005 lähtien. Sijaitsee kulkimen katolla, alttiina sateelle, tuulelle, lumelle jäälle jne. Ei ole ollut ongelmia.

Valmistajan sivulla kerrottaan antennin olevan "sääsuojattu", sille ei ole ilmoitettu minkäänlaista virallista suojausluokkaa!

Jos olet mielestäsi tullut huijatuksia, niin ota yhteys kuluttajaneuvojaan ja katso tilanne loppuun saakka.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.12.2012 klo 15:19:41 Jäi vielä sanomatta, että "sääsuojaus" ei tarkoita sitä, että laite kestää pesun painesuihkulla! Saatikka painepesurilla.

LAURONEN TAPANI 07.12.2012 16:04

Riihelän Esan kanssa olen samoilla linjoilla, liian tiiviistä tulee kyllä ongelmia, veden pitää päästä valumaan pois, itsellä on Honkkarin 12.5€:n antenni ja sekään yllätys, yllätys ;)) ei ole täysin tiivis, sieltä pääsee vesi pois, alhaalla on reiät. On toiminut hyvin, olen tarkkaillut mihin kuntoon menee, vielä ei ole hapettumia ym., oli tarkoitus laittaa suojalakka kytkentälevyyn, mutta on jäänyt tekemättä, pitää tehdä sitten kun tulee ongelmia.

HAAPANEN TIMO 08.12.2012 12:41

Marine malli ON erilainen: http://www.triax.fi/AntennaSystems/Aerials/Marine.aspx

"Marine antennit on käsitelty aineella mikä takaa hyvän suojan korroosiota vastaan useaksi vuodeksi. Saatavissa kiinnikkeillä purje- sekä moottoriveneisiin".

@timppa

RIIHELÄ ESA 08.12.2012 14:40

On siinä marine-mallissa sekin ero, että on ympärisäteilevä, kun nuo karavaanimallit ovat lievästi (180 astetta) suuntaavia. Veneissä kun antennia ei aina ole helppo käännellä, kuten autoissa. Suuntaava on parempi, jos sen pystyy suuntaamaan oikein, koska vaimentaa takaa tulevia heijastuksia.

Suolavesi myös syövyttää veneissä. Siinä taida mitkään pintakäsittelyt auttaa, metalliosat pitäisi olla ruostumattomia. Eihän ne kyllä lupaakaan suojaa, kuin "useaksi vuodeksi".

HAAPANEN TIMO 08.12.2012 16:06

Tavallisen 100/120- mallin horisonttaalinen avauskulma 360°

http://www.triax.fi/upload/891.020a_ufo100-120_digital[screen]_fin.pdf

@timppa

POIKULAINEN ESA 08.12.2012 18:19

Olin asentamassa ufox anteenia vaunuun joten täytyykin vetää lakka piirilevyyn valmiiksi ja veden poisto reikä myös. Oletteko asentanut liimamassalla anteenin kattoon kiinni? Itse ajattelin asentaa jakorasian päälle liimamassalla jos jalka jostain syystä katkeaa tai saa kipeää niin helppo vaihtaa uusi kansi rasiaan. Samalla saa kaikki piuhat saman rasian kautta sisälle. Kyl käyp kalliix.

RIIHELÄ ESA 08.12.2012 18:29

Ilmeisesti niitä ufoja sitten löytyy vaikka kuinka paljon. Siinä edellisen linkkisi sivulla kahden matkailumallin kulma annettiin 180 ja marinemallin 360 asteeksi. Mutta suuntaava siis on huonoissa olosuhteissa vähän parempi. Tästä syystä antennivahvistimella varustettu harava hakkaa kaikkin nämä pallukat heikossa kentässä.

AHONEN KAI 08.12.2012 18:58

Niissä harava- yagi antenneissa on se huono puoli, kun vetäisee matalalla olevien puun oksien läpi muuttuu antennin ominaisuudet kelvottomiksi kertaryminällä.

Ne haravansa ylösjättäneet liikkelle lähdettyään on kanssa huiman näköisiä osumistaan milloin mihinkin.

Siksi Triax

TALHOLA MATTI 09.12.2012 12:12

Varmaankin huono ajatus E.P.Liimasin oman UFOni lyhyimmällä jalalla alumiini- pintaiseen kattoon ja useimmissa paikoissa ei löytynyt yhtään kanavaa. Laitettuani antennin mastoon siten että ala-asennossakin kattoon on väliä vajaa parikymmentä senttiä,rupesi näkymään ihan tyydyttävästi.Pieni tehostus on vielä tarjolla antennin nostolla,sen sijaan kääntelyllä ei ole merkitystä.Laitoin myös hälytyssummerin varoittamaan mahdollisesta antennin ylösunohduksesta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.