Soneran nettitikku.

HAAPANEN TIMO 19.11.2012 18:09

Saunalahden tikusta menee vuodenvaihteessa sopimus umpeen ja hain Soneran 4G tikun kokeeksi. Komeasti tuntuu ainakin nyt pelittävän, neljä gee alueella en ole.

http://www.speedtest.net/result/2317967348.png

Reilu kymppi kuussa, mutta rajoitus on 20Gt/kk. Saa nähdä riittääkö, mittailen tässä muutaman päivän. Ensivaikutelma on hyvä.

@timppa

LAURONEN TAPANI 19.11.2012 18:43

Minunkin pitäisi ehkä hankkia nopeampi tikku, nykyinen on jurakaudelta. Miten tuo rajoitus toimii, jos gigatavut tulee täyteen, niin pyöritelläänkö loppukuu sitten vain peukaloita, vai maksetaanko ylimenevistä kovempi hinta?

BACKMAN JUHANI 19.11.2012 19:01

mulla ollut sonran tikku 3g aluella toimmi kun toimii viimeisn kuun aikana on pätkinyt eli oluut kadoksissa vähän väliä eli ollut yhteys poikki viimeksi tänään noin5 tuntia soitin ja sanoivat että linkissä joku komponetti sökö lupas poka hyvittää 1 kuun tikku laskun että sillä lailla

HAAPANEN TIMO 19.11.2012 19:23

Ostaa lisäpaketti tai nopeus putoaa 64 kbit/s, siitä ei tule mitään, eikä ostamisestakaan. Ellei riitä vien tikun pois, selviää kyllä muutamassa päivassä.

Noin kahdeksansataa saisi päivässä mennä, nyt on kulunut n.180 ja videoita on katseltu ym. Tällä palstalla niitä ei saa loppumaan millään.

Toimivuushan on täysin paikkakkohtainen, jopa metrien tarkkuudella. Mulla Saunalahti (Elisa ) pätki toisinaan, mutta kyllä silläkin hyvin pärjäsi. Kehitystä on kuitenkin näköjään tapahtunut huimasti kahden Saunalahti-vuoden aikana.

Tuon perhanan sarvijaakon joudun uuden ostamaan. A-Link WNAP 11n reititin onkin vain 3-G tikuille. Pitää talossa WLAN- verkko olla.

@timppa

KOISTINEN TOIVO 19.11.2012 19:26

Minäpoika se rymistelen kolomen keen tikulla. On ollut mullakin nettiyhteys jo yli vuuen. Mitenkähän sitä selevisi ensimmäiset kuuskymmentä vuotta iliman, kamalaa. No se on pelannut vaihtelevasti, jos on paljon puhelin liikennettä niin hidastelee, ei kuulemma maston tehot riitä. En tiedä miksei voi lisätä tehoja mastoon. Niin soneran tikku yli menevat kigatavut menee kaks g verkossa. Vielä on riittänyt tavut. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 19.11.2012 19:41

Ei mullakaan täällä mailla neljästä geestä ole hajuakaan. Tikku vaan on sellainen ja jospa joskus reissulla osuisi kohdalle.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 20.11.2012 00:22

Mulla on ollut muutaman kuukauden DNA:n WLAN 4G mokkula. Nopsa kuin kuin Boltti, ja hyvin pelittää. Ei aina tosin löydy sitä 4 G:tä mutta muuten ei moittimista. Olisko ollut enempi tai vähempi alle 20 e/kk, vaan wlan ja toimii ja on silti nopea 3G ainakin. Suosittelen. Täytyy vielä ottaa selvää, onko se lukittu vain DNA-simiin, josko vois luikauttaa siihen paikallisen Vodafonen prepaid simkortin. Täällä Portugalissa Vodafonen 4G wlan mokkulan saa 70 euron kertamaksulla. Harkittava sekin, jos DNAni on lukittu omalle simille.

ANTTILA MARKKU 20.11.2012 11:44

Minulla on huawel reititin ja soneran 3G sim.Pätkii päivittäin,saattaa olla noin tunnin ilman yhteyttä.Masto melkein näkyy ikkunasta ja sonerakauppias vakuuttaa että yhteyksissä löytyy.Heitti ilmeisesti jotain sanoakseen että saat uuden siksi aikaa kun vanha on tarkastettavana.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.11.2012 klo 11:45:27 Mulla on läppäri ja pöytäkone sen reitittimen perässä.

HAAPANEN TIMO 20.11.2012 18:32

Voisin myydä oman reitittimeni pois: http://store.a-link.com/fi/WNAP.html

Käyttöohjeet, myyntipakkaus, kaikki mitä mukana tuli on tallella. Antaa hyvän verkon koko taloon ja pihalle jonkun matkaa. Olisiko parikymppiä +postikulut. Yksityisviestit ovat sallittuja.

@timppa

ALASMAA MATTI 28.11.2012 12:59

DNA on julkaissut myyntiin uuden 4G LTE ja 4G DC verkkoja täysin tukevan WLAN mokkulan. 10 laitteen jako WLAN verkkoon. Laite on SIM lukitsematon, Murolaisten toimesta testattu eri verkoissa http://murobbs.plaza.fi/internet-tietoturva-ja-muu-tietoliikenne/872093-dna-4g-lte-wlan-mokkula-sierra-wireless-aircard-762s.html

HAAPANEN TIMO 28.11.2012 20:08

En halua moittia tuota laitetta, koska en sitä yhtään tunne. Mitä etua sillä saavutetaan tavalliseen reitittimeen nähden? Ostin tähän uuteen tikkuun Janssenin 3/4 g vehkeen 79€. Pelittää niin pirusti ja kyllä tähän kymmenen kaveria sopii, hidastuu tietty kuten tuo toinenkin.

Tiedoksi niille jotka ovat Soneran tarjouksesta kiinnostuneita, tuntuu riittävän 20Gb ainakin mulle hyvin, vajaa 1 on mennyt reilussa viikossa.

@timppa

JANHONEN MATTI 29.11.2012 10:35

Kävin eilen Soneran liikkeessä ja taisi olla sekä ensimmäinen että viimeinen kerta sitä lajia. Minulla on ADSL-laajakaista lankaverkkoliittymä, josta meni modemi rikki. Kun liittymäsopimus päättyy muutenkin 2.5.2013 niin ajattelin vaihtaa sen ADSL-liittymän mobiiliin, joka meillä pelaa ïhan riittävällä nopeudella. Vaan eipä onnistunut se vanhan sopimuksen irtisanonminen. Soneran virkailija ei ottanut ADSL liittymän irtisanomista vastaan vaan ilmoitti, että se on tehtävä puhelimella Soneran palvelupuhelimeen maalis-huhtikuun vaihteessa v. 2013 HENKILÖKOHTAISESTI. Soneran tiskillä sitä ei voinut tehdä vaikka olin paikalla HENKILÖKOHTAISESTI? Huom! Nyt ei ollut kyse loppukauden maksuista vaan itse asiasta.

Kun ilmoitin, että eihän sinne palvelumeroon pääse kun sattumalta niin minulle kerrottiin, että voittehan te tulla tänne liikkeeseen (edestakainen matkaa 72 km) ja soittaa heidän puhelimellaan sen liittymän irtisanomissoiton.

Luonnollisesti tästä seurasi se, että Soneran kanssa mobiililiittymäsopimusta ei tullut tehtyä. Haloo! Mihin tästä tekniikan ihmemaasta on kadonnut maalaisjärki.

KASTARINEN HANNU 29.11.2012 11:38

Minulle ilmoitettiin vuosi sitten KYMP:ltä, että Soneran nostaessa verkkomaksujaan, heidänkin täytyy, koska KYMP käytttää alueellamme Soneran verkkoa, mikä on meillä ainoa toimiva verkko. Otin hiukan asioista selvää ja hankinkin DNA:n mokkulan, mikä on pelittänyt hyvin ja sillä voi käyttää jopa kahdeksaa konetta. Ja hintakin putosi. Minusta tämä oli hyvä valinta. Sitä paitsi samaa mokkulaa käytämme matkailuautolla liikuessamme sekä ulko-että kotimaassa kulkiessamme. T. Hannu K

JANHONEN MATTI 29.11.2012 12:03

Tuohon minäkin Hannu pyrin. Hinnan halpenemiseen ja käytettävyyden (mobiili) parantamiseen. Tässä meillä on onneksi se tilanne, että kolmelta eri operaattorilta saa saman nopeuden jotakuinkin samaan hintaan ja ehdoin.

Kokeilin eilen tuota Lumia 920 ja sehän toimii kun ajatus. Jotain sellaista sen pitää tulevaisuudessa olla. Ehkä sitten vuoden päästä kun hinnan suolapitoisuus laskee ja lastentaudit on korjattu.

Puhelin, netti, s-posti, kamera, navi samassa laitteessa vaikka tiedänkin, että pitkälle integroiduissa laitteissa on omat ongelmansa ja puutteensa pitkälle vain tiettyyn tehtävään kehitettyyn laitteeseen verrattuna. Vaikkapa se, että jos jotain laitteen ominaisuutta pitää korjata on kaíkki muutkin ominaisuudet on korjaamolla.

HAAPANEN TIMO 29.11.2012 18:24

Miten se käyttää kahdeksaa konetta Hannu? Ja millä hinnalla? Kysyin jo tuolla ylempanä samaa asiaa kun en ymmärrä mitä eroa sillä on reitittimeen nähden.

Olisit Matti ottanut vaan, ei nämä kiukuttelemalla opi. Minä olen nöyrtynyt jo ajat ja alan tälläisiin paikkoihin kiltisti soittelemaan heti ysiltä kun ovat heränneet, silloin ei ole ruuhkaa.

Mun Saunalahden irtisanominen kävi helposti netissä Oma Saunalahti-sivulla, vastauskin tuli seuraavana päivänä.

Saa nähdä tuleeko Soneran palvelun kanssa toimeen.

@timppa

NOUSIAINEN ASKO 04.12.2012 22:48

Tuota Soneran Nettitikkua minäkin ajattelin jatkossa. Mutta nyt on kuitenkin @ 450 laajakaista uudistunut ja toimii edelleen ,tosin sitä hoitaa kokonaan Datame oy ja on vuoden sopimus Soneran kanssa. Uusi päätelaite on monipuolisempi ja siihen kai käynee myös 3g ja jatkossa 4g . Siis jos haluaa niin voi vuoden jälkeen muuttaa sopimuksen Datamelle.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.12.2012 klo 12:00:14 @450 lanjaton lajakaista on ainoa mikä toimii täällä harvaan asutulla alueella kun Sonera keräsi piuhat pois jo ajat sitten ja valokuitua ei kannata odottaa ja maksaakin tuhansissa euroissa ainakin .......

VÄLIAHDE JUSSI 05.12.2012 09:41

Mikä se käyttö hinta sille oikein on ? Mullakin noita pyörii jaloissa ei ne varmaan oo 2Gigan vehkeitä joku, vain sano että,erittäin kaliita käyttää ja en ole käyttänyt niitä koskaaan siitä syystä Enkä myöskään siitä syystä perehtynyt niihin.

KASTARINEN HANNU 05.12.2012 09:54

Timolle DNA-mokkulasta: Näin mulle DNA-kaupasta kerrottiin, että se käyttää jopa kahdeksaa konetta samaan aikaan. Meillä kotona on käytössä kaksi pöytäkonetta ja koneet toimii sujuvammin kuin käyttäjänsä eli hyvin yhteyksiensä puolesta ja nopeuttakin riittää. Jos muistan oikein mokkula on MFS60. Lititymän kuukausimaksu on13,90 ja DNA-huoleton kuukausimaksu 3 euroa eli yhteensä 16,90. Meniköhän tämä nyt mainoksen puolelle? T. Hannu K

HAAPANEN TIMO 05.12.2012 17:07

Tulee ne Jussi kalliiksi jos niitä jaloissa pyörii.

No sitten se toimii juuri samoin kuin tavallinen reititin. Ostin Gigantista tuon: http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/reitittimet-ja-verkkolaitteet/JENAL3G/jensen-air-link-3g-reititin Jostain syystä se oli kaupassa 79 ja netissä 99. Ostin kaupasta.

Mulla maksaa netti 11.90 ja tikun vuokra 2 euroa kuukaudessa. Jos jaan reitittimen 24 kuukaudeksi tulee paketin hinnaksi 16,30/ kk.

Sydeemit siis suunnilleen samat niin hinnaltaan kuin käytettävyydeltäänkin.

@timppa

KÄRKI KAARLO 07.12.2012 07:08

meilläkin on ollu pari vuotta dna mf 60 mokkula. hyvin on toiminut kolme kannettavaa uhta aikaa, nopeus tietty vähän tippuu. yhdellä koneella 10mg. on kokeiltu ajaessa taajamien kohdalla 3g ja ulkopuolelle 2 g, hinta on 13.90, lyhyellä nokian datakaapelilla latautuu reissussa ja akku kestää muutaman tunnin.-kk-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.