Navigaattoreista ja niiden ominaisuuksista

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.10.2012 15:37

Tuolla ulkomaan osastolla läksi keskustelu navigaattorin Ranskan kameratolpista pursuamaan yleiseen navi keskusteluun jota voitaneen jatkaa täällä.

Itsellä on kokemuksia lähinnä Tomtomin GO malleista. Oma laite on tällä hetkellä GO950T.

Sen enempää Tomppaa kehumatta kerron sen ominaisuuksia ja toivottavasti esim Timppa kertoo vastaavasti hänen Garminista. Joku muu voinee kertoa vaikka Tompan live versioista

Asiaan, Tompan GO950T versio:

Aktiivinen telakka jossa on TMC vastaanotin, ei johtojen kanssa syhräämistä. Voi liittää puhelimen blutoothilla langattomasti jolloin navi toimii handsfree laitteena. Hätätapauksessa apua toiminnolla laite kertoo sijainnin tai lähimmän sairaalan tai autokorjaamon. Voi ladata puhelimesta osoitekirjan (puhelinmuistio) käytettäväksi suoraan navilla Navi ei tue täydellisesti kaikkia Nokialaisia esim. tekstiviestit eivät toimi E75:n kanssa (6310 toimii) Lisätä helposti POI paikkoja (kiinnostavia kohteita) ilman erillistä ohjelmaa, ov2 päätteinen POI paikkatiedosto lisätään vain samaan tiedostoon käytetyn kartan kanssa ja samanniminen 22x22 pikselinen bmp kuva laitetaan samaan paikkaan. POI paikkojen haku ryhmän mukaan esim. SFC alueet, ABC asemat tai OTTO automaatit. Monen reittipisteen reittisuunnitelman teko on mahdollista laitteella tai käyttäen erillistä Tyre ohjelmaa. Voi tehdä pieniä karttakorjauksia, kuten tukkia teitä, muuttaa kääntymissääntöjä, lisätä liikenneympyrän Voi laskettaa vaihtoehtoisen reitin. Voi valita haluaako välttää hiekkateitä. Voi valta erilasista reittimalleista, tai käyttää oletuksena esim rajoitettua nopeutta vaikka 80km/h Huomioi tullitiet ja lautat Erilainen päivä- ja yönäyttö joiksi voi valita erilaisista pohjista Reitiltä poikkeaminen esim.. kauppaan tai kahville aiheuttaa ohjauksen takaisin reitille ja navigoinnin pysäyttäminen eli reitin tyhjennys on useamman painalluksen takana Kameratolppa hälytykseen voi valita myös äänettömän toiminnon. Laitteen voi laittaa hälyttämään kun valittu POI tyyppi on lähellä (esim ALKO :) )

Siinä alkuun

Käyttäjän lisäys viestiin 18.10.2012 klo 15:53:29 Jäi pois tuo kiihtyvyysanturi jonka perusteella navi laskee sijaintinsa vaikka sillä ei olisi satelliitti vastaanottoa esim. tunnelissa, tilanteen se sittää muuttamalla näytä musta-valkeaksi.

Karttanäyttö matkii paperikarttoja, tiet eivät ole pelkkiä viivoja, kuten taksien naveissa.

Laitteeseen on saatavissa ns. kolmannen osapuolen sovelluksia joista minulla on käytössa korkeusnäyttö.

Puutteeksi voisi laskea ettei TMC:n vastaanottotaakuutaa voi lukita vaan laite hakee kokoajan mikäli se menettää signaalin, tällöin pysäköintiluolasta tullessa laite hakee turhan kauan oikeaa taajuutta. Navigonissa on em mahdollisuus..

HAAPANEN TIMO 18.10.2012 17:33

Kyllähän tuo luettelo tutulta kuulostaa. Mieleen muistuu vielä mäkien nousu/laskuprosentit. Ehdottaa eri reittejä ruuhkissa. Kehumassa en ole, vaan ihmettelemässä.

Mitenkäs Markku, jos ajan parkkihalliin tms. niin miksi navi ei heittäydy tunnelinäyttöön? Eikä kaikissa tunneleissa. Ja pysyykö sun navisi sillä kiihtyvyysanturilla kartalla vaikka kuinka pitkään?

Muistelen lukeneeni navien ns. merkintälaskennasta jossa laite laskee sijainnin yhteyden katkettua, mutta tähän tarvitaan kiihtyvyysmittauksen lisäksi nopeustieto. Sotilasvehkeistä jossain oli juttua vuosia sitten.

@timppa

HALINEN HARRI 19.10.2012 16:48

Kyllä nuo ominaisuudet ovat tuttuja ja varmaan niitä löytyy lisääkin. Tunnelissa seuraamisesta en ole omassa Beckerissäni varma, mutta harvoinpa sieltä pääsee poikkeamaan muuallekaan.
Olen kyllä muutaman kerran tullut tunnelista jossa sen loppumisen jälkeen heti on erottava ko. tunnelitieltä. Onhan niitä lisäominaisuuksia mm. korkeus merenpinnasta (+/- 5 %) tuli mieleen. Ainakin minulle omassani olevat ominaisuudet riittävät, ehkä nopea/helppo vaihtoehtoreittinäyttö ja valinta parantaisi ainakin matkailussa käytettävyyttä. Tietenkin sen saa asettamalla välipaikan, mutta usein se vaatii avukseen paperikarttaa ja "lisätyötä". GPS on laite joka vaatii sen näytön ja puheopastuksen lisäksi käyttäjältä näköhavaintoja ja aivojen käyttöä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 19.10.2012 17:15

Tuosta tunnelissa navigoinnista mainitaan netissä yhtenä vaihtoehtona nopeuden jatkaminen samana kuin tunneliin ajaessa, ei navi käyttää "vanhentunutta" tietoa hyväkseen. Homma ei kuulema toimi, mikäli nopeus vaihtelee liiaksi ennen tunneliin ajoa.

Oma tomppa jatkoi Karnaisten tunnelissa jokseenkin oikealla nopeudella, hieman kuitenkin viivästyen ulostulosta. Parkkihalleista ei ole kokemusta kun tuolla meidän autolla ei oiken sovi mihinkään niistä, vaikka se on vain 2,7m korkea.

AALTIO ISMO 19.10.2012 17:36

AutoMapassa on likipitäen kaikki edellä luetellut ominaisuudet, sekä joitakin mainitsemattomia. Kaistaohjaus on erinomainen asia laajoissa useamman kaistan risteyksissä. Ajoneuvoprofiileita on mm. henkilöauto, pakettiauto, kuorma-auto ja rekka-auto. Reitin laskennassa voi käyttää optimaalista (itse aseteltu), helppoa, lyhyttä, nopeinta, maasto, kävely tai linnuntie laskentatapaa. Lisäksi voidaan laskea useita reittivaihtoehtoja. Tietokoneella käytettäessä reitin tekeminen tapahtuu osoitteilla, koordinaateilla, POI-pisteillä, suosikeilla tai hiirellä klikkaamalla. Reitin suunnittelu hiirellä on tosi kätevää - zuumaus rullalla, pisteet napsimalla, välipisteitä voi laittaa paljon, joten saat reitin kulkemaan sieltä mistä haluat.Automapassa on Navteqin kartat. AutoMapa toimii Win CE, Win Xp, Vista ja Win 7 käyttöjärjestelmissä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 19.10.2012 18:39

Kaistaohjaus lienee nykyään vakio kaikissa naveissa.

PC:llä voi toki suunnitella reitin Tyreohjelmalla Tomppaankin ja siirto käy sujuvasti

Meillä ei tule tietokone navina kysymykseenkään. Joku pikku tabletti voisi kenties käydä näppäilyetäsyydelle, mutta navit on suunniteltu kuljettajan käytettäväksi, mieten lie Automapa, puhuuko se suomea ja onko siihen saatavissa TMC?

Tuo minun Navigaattori (huom isolla N:llä) koskee PC:hen korkeintaan heittääkseen sen ikkunasta ulos.

Luksuskin navit ovat paljon halvempia kuin läppäri tai täppäri + ohjelma.

HALINEN HARRI 19.10.2012 21:02

Kirjotin pitkän tarinan mutta se meni lähettäessä bittien taivaaseen. Joten minulla tuo kaistaohjaus näkyy vain moottoriteillä isoissa risteyksissä "valokuvamaisena". Tätäkö tarkoitette, vai näyttääkö se esim kaupungin neljästä kaistasta kaksi kääntyvää?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 19.10.2012 21:06

" kaistaohjaus näkyy vain moottoriteillä isoissa risteyksissä "valokuvamaisena".

Eikä välttämättä niissäkään kaikissa, mutta useimmissa.

TURUNEN HEIMO 20.10.2012 09:36

Kaistaohjaus on todella erinomainen toiminto, sen avulla oli aivan vaivatonta ajaa mm Manchesterin matkallamme motareilla ja väylillä. Yhdensuuntaisia kaistoja oli todella paljon ja tieopasteiden runsaiden nimien takia lyhenteillä joiden merkitys ei aina selvinnyt. Navi sanoi mitä kaistaa ajaa ja lopullinen ohje ilmestyi liittymän lähellä kuvana. Navimme oli Navigon ja yhtään kertaa se ei pettänyt. Säädöt toki tulee olla kohdalla jottei olla sen kanssa eri mieltä ja niitä saisi olla kattavammin. Camper-ominaisuudet saisi kyllä lisämaksusta.

HALINEN HARRI 20.10.2012 11:19

No eipä se ominaisuus ole kehittynyt. Odottelen sitä että kun esim. ajaa vasemman puolisessa liikenteessä neljällä kaistalla kaupungissa njjn näyttäisi miten kaistat kääntyvät. Ei tulisi turhia kaistanvaihtoja "isolla" rohjolla liikkuessa.

HAAPANEN TIMO 20.10.2012 15:50

Garmin näyttää kaistan siten että se ohjaa seuraavaan kääntymiseen jo valmiiksi oikealle kaistalle. @timppa

HALINEN HARRI 20.10.2012 19:04

Timo Entäs jos kaksi kääntyy sinne, näkyykö se?

HAAPANEN TIMO 21.10.2012 09:23

Näkyy. Jos kolme menee oikealle ja sen jälkeen menee kaksi vasemmalle näkyy kaistat eri värillä niin että olet jo valmiiksi niillä kahdella.

@timppa

TURUNEN HEIMO 21.10.2012 10:14

Niin se juuri tekee, neuvoo oikean kaistan hyvissä ajoin ja hyvin on kerennyt vaihtaa kaistaa. Suurissa kaupungeissa ja motareilla on usein tosi monta kaistaa suuntaansa, tais enimmillään olla kuusi ja ilman navia ei varmaan olisi aina oikeaan osunut. Ei se vasemmanpuoleinen liikenne hankalaa ole. Tavalliset maantiet ovat aika kapeita ja usein reunuksilla varustettuja. Kun ohjaa vasemmalta voi sen tehdä tarkasti joilloin vastaatuleva ei niin aiheuta turhaa jännitystä.

HALINEN HARRI 21.10.2012 11:09

Se ominaisuus on hyvä. Täytyy penkoa onko päivityksellä saatavissa omaan koneeseeni. Olen ajanut Euroopan varureiden teillä, mutta se ympyrässä ajo varsinkin pimeällä ei ole ihan ilman skarppausta joka ympyrässä ok.

NIEMINEN RAIMO 21.10.2012 11:50

Eipä noita karttapäivityksiä juurikaan kannata ostaa ja netistä imuroiminen on vähän niin ja näin.Tossa kesällä myivät tätä Garminia vähän yli huntilla,tottakai ostin kun piti uusi kartta saada.Ketä kiinnostaa niin linkeistä voi tutustua laitteeseen jossa mm ominaisuus EcoRoute HD OBD2-liitäntään kytkettävä bluetooth lähetin joka toimii ajotietokoneena,voit tarkistaa vikakoodit ja nollata ne ym ym. Laitteen saloihin tästä: http://www.clasohlson.com/fi/Autonavigaattori,-Garmin-nüvi-2595-LMT/Pr384943000#review Näyttää hinta vähän pompsahtaneen sitten kesän,mutta haitanneeko tuo. Kyllä Garmin osaa,vai mitä Timppa?

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2012 klo 11:54:34 Päivitin viime yönä uusimman ilmaisen City Navigator Europe NTU 2013.2 Kesti ainakin kuusi tuntia.tiedostolla kokoa yli 3 gigaa. Nyt on taas uusi mappi ja eikun kohti tunneleita.

HAAPANEN TIMO 21.10.2012 13:54

Se päivitys on hidasta hommaa koska vanha kartta poistetaan kokonaan ja uusi tilalle. En ymmärrä miksei se voisi tehdä vain tarvittavat muutokset.

@timppa

SIHVOLA MARKUS 21.10.2012 22:14

Olen lueskellut ketjua naveista.Minua kiinnostaisi navi johon voisi liittää peruutuskameran.Löytyisikö hyviä ehdotuksia. Terv.m.sihvola

HAAPANEN TIMO 22.10.2012 18:47

Varmaankin niitä on paljonkin, mutta Garmin Dezl 560 on yksi sellainen. https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=275&pID=68620

Kameran johdon pistoke on navin telakassa ( ei tarvitse erikseen irroittaa) ja kun virta kytketään kameraan, muuttuu navin näyttö kameranäytöksi.

@timppa

ESKOLA PENTTI 05.11.2012 15:50

Voiskohan navista olla tuossa tunnelissa apua ....?

http://www.autobild.fi/artikkeli/27688/ala-vain-eksy-tai-putoa-%E2%80%93-tama-on-maailman-vaarallisin-tunneli/

TURUNEN HEIMO 05.11.2012 20:57

Tuo Dezl alkaa olla jo sellaisessa hinnassa että hieman lisää sijoittamalla saa audio/dvd-laitteen naviominaisuuksilla ja Bt:lla. Sellaiseen voi helposti lisätä peruutuskameran ja muita härpäkkeitä. Hdmi ja siitä letku telkaan niin voi katsella leffoja omista valikoimista.

TURUNEN HEIMO 05.11.2012 21:02

Miten monta KP-paikkaa Tomppaan voi laittaa. Navigoneissa on 1000 paika rajoitus eli jos laitan sen 500 leiritäaluetta niin etpä enää saa kaikkia levähdyspaikkoja enää mahtumaan. Lisäksi jää pois sf-alueet, kirpputorit, tehtaanmyymalät, peltipoliisit, pankkiautomaatit, lintutornit ja kovasti muita. En usko ainakaan parempien tomppien tuohon sortuvan. Halvoissa ollut tuhtien karttojen kanssa ongelmia?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.11.2012 13:28

En tiedä montako paikkaa siihen voi laittaa, mutta ei entisessä GO910 eikä nykyisessä GO950 laitteissa ole tullut rajoitusta vastaan. Olen lisännyt varmaan satoja ellen tuhansia paikkoja, miettimättä sopiiko ne sinne. Sen sijaan entisen duunin Tomtom One:ssa tuli paikkatyyppien määrärajoitus vastaan, mutta en muista montako erilaista POI tiedostoa siihen voi lisätä.

HAAPANEN TIMO 08.11.2012 17:53

Jos Heimo, ostat hyvän navin hinnalla audiolaitteen naviominaisuuksilla, palaat navin ominaisuuksissa kivikauteen.

@timppa

TURUNEN HEIMO 08.11.2012 20:29

Voitpa olla ihan oikeassakin, pieni jätkytys ollut se mitä päivittävä karttalevy esmes Volvoon maksaa. Niin kallista ironavia taida ollakkaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.11.2012 klo 20:30:19 Ihan unohtui, tutustumatta on vielä mitä audiovermeen päivitys maksanee.

TAPANINEN JORMA 10.11.2012 16:59

Enämpi tyhmempi kysymys.Oltiin 2-3-v sitten Tromssassa,ajelimma siellä vuoren sisässä.Mulla on tomppa One vuodelta -06. näytti kokoajan tiet ja kiertoliittymät siellä kiven sisässä. Normaalisti tavan tunneleissa hukkaa puoli-kilometrin matkalla singnaalin. Jorma..

Käyttäjän lisäys viestiin 11.11.2012 klo 20:23:54 Niin, tarkoitan sitä että onko niissä Tromssan kaupunkitunneleissa satelliittiantennit,vahvistimet tai joku muu systeemi.

PURSIHEIMO TOPI 18.11.2012 00:25

En löytänyt luettelostasi mainintaa kaukosäätimestä. Onko sellainen kaikissa navigaattoreissa. Vaimoni toimii meillä navigaattorin operaattorina ja hänen mukaansa tuo säädin on laitteen ehdoton hyvä puoli. Laitehan on yleensä tuulilasin alareunassa kaukana käyttäjästä. Meillä on TomTom GO 930 T.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.11.2012 11:08

En maininnut kaukosäädintä, kun se on meillä hyllyllä pölyyntymässä.

Kaukosäädin saattaa olla hyvä jos sitä käyttää joku muu kuin kuski, varsinkin integroidussa autoissa jos navi on kiinni tuulilasissa. Omani on käden ulottuvilla. Totesin navin käytön paljon helpommaksi suoraan näytöstä kuin kaukosäätimellä. Kaukosäädin ainakin Tomtomeissa on vain ns. yläpään laitteissa, muista en tiedä onko niissä sitä missään versioissa.

Meidän pariskunta on keskiverto suomalainen pariskunta mitä tulee elektroniikan käyttöön. Itse tienasin leipäni elektroniikan parissa ja vastaavasti vaimo ei koske niihin laitteisiin lainkaan, lukuun ottamatta TV:n kaukosääditä, eli siitä keskiarvo.

PURSIHEIMO TOPI 20.11.2012 01:50

Itse en ajon aikana kajoa navigaattoriin. Usein kesken matkaa teemme matkasuunnitelmaan muutoksia, jotka vaimo näppärästi tekee kaukosäätimellä. Minun mielestäni navigaattorin näpelöiminen ajon aikana on liikenneturvallisuutta vaarantava. Vastaa tekstiviestien kirjoittamista. Kerran ohitin rekkaa ohituskaistalla ja näin rekkakuskin jalat ratilla ohjaavan autoa ja samalla kirjoitteli tekstareita kännykällä.

AALTONEN JUKKA 20.11.2012 10:12

Ei tarvitse mitään erillistä navigaattoria kun on Lumia 800. Toimi viime kesänä Lontoossa ja Pariisissa kuin Gare de Lyon ja Melun välinen junan vessa (=suora putki radalle). Käyttö ilmainen puheopastuksellakin. Näin rekkakuskin konsolilla Tom Tomin ja Lumian vierekkäin. Kysyin kumpi on parempi. Vastasi että Lumia näistä kahdesta on se joka vie ihan perille asti. ps Melussa on hyvä leirintäalue josta nopeat suorat junayhteydet Pariisiin. On muuten kätevä kaupungilla kävellessäkin kun näkee kartalta kokoajan misää ollaan ja mennään.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.11.2012 10:32

Ei sitä navia tarvitsekaan ajon aikana räplätä. Riittä kun istahtaa kuskin penkille ja laittaa navigaattorin päälle ja tarvittaessa määränpään. Minun pitää käynnistettäessä vielä näpytellä salasana, kun olen sen ottanut käyttöön varkaita vastaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.11.2012 klo 10:35:15 Lumia saattaa osata tuolla maailmalla, mutta ainakin tuossa naapurustossa oleva katu siitä puuttuu, se löytyy Tomtomista. Minkä ikäiset kartat lienee ollut Tomtomissa rekkakuskilla.

HAAPANEN TIMO 20.11.2012 18:40

Mulle ei siviilissä kävisi lainkaan kun pitää jatkuvasti käyttää puhelintakin.

Navikoida ne puhelimet varmaan osaa, mutta entäs ne kaikki muut ominaisuudet mitä erillislaitteisiin suuri insinöörijoukko päätyökseen suunnittelee.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 20.11.2012 klo 20:36:11 Niin, tämän päivän retki kesti kymmenen tuntia, puheluita tuli 16kpl, soitettuja kuusi. Kilometrejä n.430. Navigointeja kaksi, kartan ja nopeuden tarkkaileminen koko ajan. Autosta ulkona ainakin kymmenen kertaa.
Yhdellä laitteella en pärjäisi.

@timppa

ANTTILA MARKKU 21.01.2013 12:09

Tekohengitetääs tätä juttua vielä vähän.Haaveilen hankkivani uuden navin täksi kevääksi.Olen vähän haeskellut paikkaa jossa olisi useampi navi näytillä ja vielä että asiansa osaava neuvoja olisi mukana.Tuota tompan hyötyajoneuvoja varten tehtyä vähän katsellut,mutta:kallis ja kuinkahan sen ohjelma ymmärtää ettei kyseessä välillä olekkaan yhdistelmä vaan rajoituksista vapaa henkilöauto?Eli päästää ajamaan kaupunkien keskustaan jonne kuorma-autolla ei saa ajaa.Tompalla ei taida olla muuta mallia jota vois asetuksissa määrittää yhdistelmäksi.

PULKKI MARTTI 21.01.2013 13:57

Ainakin Tompan co live 1005 naviin voi syöttää ajoneuvon tai ydistelmän koon, siis painon korkeuden ja pituuden. Vanhaan tomppaan verrattuna mukava kaveri.

HAAPANEN TIMO 21.01.2013 16:22

Garmin dēzl 560LT malliin saa kolmen auton mitat ja painot, siitä voi sitten valita millä ajeleekin.

@timppa

ANTTILA MARKKU 21.01.2013 18:59

Yritin verrata tuota Tompan 1005 ja ehdotettua garnin mallia.Näyttäs noin äkkiseltään garminissa olevan ominaisuuksia paljon Tomppaa enemmän.Esitteessä Tomppaan ei saa ohjelmoitua ajoneuvon mittoja,eikä se mittaa korkeutta.

PULKKI MARTTI 21.01.2013 19:27

Se ei ole silloin malli TomTom live camper&caravan. Siihen saa. En tieddä onko sitä kenellä muulla myynnissä kuin verkkokauppa.com.issa. Sieltä ostin laitteen loppukesästä. Silloin esim Gikantista sitä ei ollut saatavilla.

NIEMINEN RAIMO 21.01.2013 20:35

Onko Timppa tuossa Garminin mallissa dezl 560LT ääniohjaus aliurakoitu virolaishemmolle ? Mulla tossa 2595 LMT mallissa puhuu hoono soomi.Saahan siihen toki omatkin äänet, ken viitsii tehdä.Toinen asia mikä tossa 560 sessä on että ilmaisia karttapäivityksiä ei ole, vain tuo Lifetime Traffic. Muuten varmaan kelpo peli.

@rami

HAAPANEN TIMO 21.01.2013 21:53

Mulla on kaikissa Garmineissa jutellut sama nainen. Kaikki ovat olleet Garmin Suomen maahantuomia.

http://www.suomenyritykset.fi/Garmin%20Suomi%20Oy/11319704/

@timppa

NIEMINEN RAIMO 21.01.2013 22:44

Mulla on kaksi vaihtoehtoa Suomen osalta

Suomi (Nainen opastaa) huomasin tämän juuri äsken. Suomi Mikko (ääniopastaa kadunnimet)

Täytyy laittaa asetuksista toi pelkkä Suomi,tyttö puhuu ihan selkosuomea,meillä on varmaan sama nainen. @rami

HAAPANEN TIMO 22.01.2013 17:58

Yhteistähän se... Mun mielestäni ne karttapäivitykset ei niin kovin tärkeitä ole. Isommat tiet ja kaupunkien keskustat ei juuri muutu. Ja eikös navi uusita parin kolmen vuoden välein.

@timppa

ANTTILA MARKKU 22.01.2013 20:36

Ei kai,parin kolmen vuoden välein.Tompan 1005 ja garminin välillä ratkaisi elinikäinen karttatakuu,liikenne tiedotukset,irto anteeni ja vähän muutakin.Viimeinen niitti oli tompan uusi näyttö joka toimii pyyhkäisemällä ja kuten läppärin kiinteä hiiri.Tuli hankittua tuo garminin dezel 560LT.Nyt pitäs vaan löytää suomen kielinen käyttis.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.1.2013 klo 16:25:34 ,Käyttis löytyi sähköpostilla Garmin tuki suomi.

NIEMINEN RAIMO 22.01.2013 22:09

"Ei kai,parin kolmen vuoden välein.Tompan 1005 ja garminin välillä ratkaisi elinikäinen karttatakuu,liikenne tiedotukset,irto anteeni ja vähän muutakin" "Tuli hankittua tuo garminin dezel 560LT" Tuossa mainitsemassasi ei ole elinikäisiä karttoja,laitteenikäiset liikennetiedoitukset kylläkin.Vai onko jotain jota en ole ymmärtänyt?

@rami

TOIVONEN MARTTI 23.01.2013 08:55

Ainakaan ruotsalaisten speksien mukaan ei elinikäisiä karttoja: Inkluderar livstidskartuppdateringar: Nej Tai brittien: Includes lifetime map updates: no

Varmaan silti pätevä peli. Ruotsinkielisissä kyllä huomautetaan että kartasto pitää sisällään kuorma-autoille sopivista vain moottoritiet ja että kartastoa täydennetään koko ajan. Kaupunkikartat ovat kyllä mukana. mot

ANTTILA MARKKU 23.01.2013 09:06

Saas näkee,elinikäsillä karttatakuulla minä sen mielestäni ostin.Pakkauksen päällä lukee:Free lifetime maps ja Premium Lifetime Traffic."Vaikeushan minulla on etten ymmärrä kuin vähän tuota rekkaengelskaa joten väärinymmärrys on mahdollista.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.1.2013 klo 23:12:22 Kurkkasin varmuudeksi tuonne verkkokauppa.com sivulle.Kyllä siellä esitteessäkin vakuutetaan että elinikäiset päivitykset on myös kartoille.

NIEMINEN RAIMO 23.01.2013 09:45

Tämän mukaan siinä on: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=93853 Jonkun tiedon mukaan taas ei.Toivotaan että sun laitteessa se on.

@rami

TOIVONEN MARTTI 23.01.2013 10:39

Toivotaan että olen väärässä! mot

HAAPANEN TIMO 23.01.2013 17:55

Eikös sen saa halutessaan, rahalla. Ainakin Garmin Suomi Oy:n laitteisiin.

Tässäkin vaihtoehtoisena: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=93853

Ellei aukea oikein, klikkaa "yhteensopivat kartat" ja "näytä karttapäivityksiä tälle tuotteelle"

@timppa

ENGMAN JARI 24.01.2013 14:37

Hei, -dēzl™ 560LT on elinikäinen liikennepalvelu,
-dēzl™ 560LMT on elinikäiset liikenne,- ja karttapäivitykset esim. http://engzet.com/Garmin-dezl560LMT.html

@Jari

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.01.2013 15:12

Navigaattoreissa on kaksi tapaa vastaanottaa liikennetiedotteita.

TMC joka saa tietonsa ULA-verkon kautta. TMC on käytössä mm.Tomtomin CO xxxT versioissa ja Garminilla. TMC ei yleensä maksa vuosittain lisää, vaan navigaattorin valmistaja maksaa palvelusta sen tuottajalle, yleensä tekemiensä yhteensopivien navigaattoreiden mukaan.

Toinen tapa on tietojen saaminen kännykkäverkon kautta, mutta se on vuosimaksullinen nämä navit ovat yleensä tyyppiä Live. Live navit voivat hakea myös tietoa ympäristöstään esim. Googlen kautta. Ainakin Tomtomin kännykkäversio (Live) oli nopeampi antamaan tietoa Saksassa kuin Tomtom navin TMC.

Karttapäivitys koko navin elinajaksi on saatavissa joihinkin naveihin oston yhteydessä, joihinkin se pitää ostaa vuosittain. Garmin tarjoaa joihinkin malleihin ostettavaksi myöhemmin ikuisen karttapäivityspalvelun.

Karttapäivitys on eri asia kuin Tomtomin käyttäjien tekemät karttakorjaukset. Karttakorjauksissa ei voi tehdä uusia teitä, eikä muuttaa olemassa olevien sijaintia. Karttakorjaukset ovat teiden sulkemisia kääntymissääntöjen muutoksia jne.

ANTTILA MARKKU 24.01.2013 16:11

En nyt oikein jummarra.Laatikossa lukee Garmin dezel 560lt ja pakkauksessa mainostetaan elinikäiset kartta ja life time trafic.Kuitissa lukee 560 LTM ja mukana tuli muoviläpyskä koodilla karttoja varten.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.