MIKÄ MÄTTÄÄ

PALDANIUS HEIKKI 08.10.2012 08:30

Mistä johtuu sellainen ilmiö/vika kun auitossa on 7napainen pistoke ja tavalliset polttimot( ei led-valoja) ja vaunussa on led-valot.Kun kytkee vaunun adapterin 13-napaisen kautta perään niin tietonäyttö autossa ilmoittaa jarruvalovikaa ja vilkut lyövät nopeampaan tahtiin kuin normaalisti. Tarviiko jotain muutoksia tai lisälaitteen systeemiin?

HAKALA JYRI 08.10.2012 11:09

Led lampun ottama virta on pienempi kuin norm hehkulanka polttimessa, auton järj tulkitsee poltinviaksi ,,,,ovat korjanneet "lisävastuksella " vilkku- ja jarrvaloihin. Jos vaunun lyhdyt vaihdettavilla polttimoilla helpoin vaihtaa "tavalliset" tilalle.

terv jyrih

TURUNEN HEIMO 08.10.2012 13:12

Jos ei viitsi viritellä hehkuja, laitella tai kolvata vastuksia niin väylä tulee ohjelmoida uusiksi. Tuo on ihan normitoimi henkilöautoissa, miksei sitten camperissakin. Tuo olisi jo aluperin pitänyt tehdä johtosarjaa asennettaessa.

LAUKKANEN MAURI 08.10.2012 21:23

Tuolta löytyy palikka millä ne saa toimimaan; http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=2256

Käyttäjän lisäys viestiin 9.10.2012 klo 19:43:53 Kun ennen vanhaan tienasin leipäni niitä auton sähköja rassaamalla,niin se valovahti oli yksinkertainen laite;

Valot oli jaettu vasenpaan ja oikeaan rymään,esim ajovalot ja se virtajohdin kulki pienen lasiputkireleen ;redrele kautta,se on rele joka vetää mangneettikentässä.

Siis käämi oli sen lasiputkireleen ypärillä,vasen ja oikea, kun lamppu paloi tai virta-arvo muutui niin rele veti.

Siis normaali tilassa käämit(virta)kumosi toisensa kun virta molemissa käämeissä oli samanlainen ja rele oli ns,levossa.

Tämänpäivän eloktroniikka mitaa varmaan virtaa semalla tavalla ja siksi ne väylä kytkennät ovat vaikeita ja herkkiä häiriöille ,esim peräkärry tai as,vaunu.

Ja toisaalta kun siirytää suurempiin kokonaisuuksii esim,auton valojen ohjauksessa niin taitaa se PC ja merkkikohtaiset ohjelmat olla ainut tapa tehdä niitä vika analyyseja ja muutoksia valojen ohjauksiin(ohjelmaan).

LAUKKANEN MAURI 09.10.2012 19:47

Tuossa tietoa siitä Reed releestä; http://www.n-club-finland.org/wiki/Default.aspx?Page=reed_contact&NS=&AspxAutoDetectCookieSupport=1

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.