Akun tyhjeneminen

LAPPALAINEN LEENA 07.09.2012 13:44

Mikähän mahtaa olla syy, että matkailuauton asuntopuolen akku tyhjenee reipasta vauhtia verrattuna ajoakkuun. Näin ei ole aikaisemmin ollut. Auto on seisonut elokuun alusta. Akku tutkittiin eilen ja se latautuu täyteen. Myöskään ylimääräistä virrankulutusta eli ohi jonnekin tuntemattomaan ei löytynyt. Olisiko jollakin tietoa / kokemusta tämmöisestä ongelmasta?

Vielä toinen juttu. Itselläni on TUV NORD:in antama CO2 päästötodistus. Kesäkuussa nämä mitätöitiin verottajan toimesta. Tietääkö kukaan, mikä on asian laita nyt, kun kesällä jäi vielä toivon kipinä elämään.

LAURONEN TAPANI 07.09.2012 18:00

Onko mitattu virtamittarilla suoraan akusta lähtevästä johdosta virta?, jos siinä ei kulje virtaa, niin akun täytyy vuotaa jotenkin sisäisesti, eli on epäkunnossa.

LAUKKANEN MAURI 07.09.2012 20:25

Ei siihen mittaukseen virtamittaria tarvita,riitää kun laittaa testimeisselin tai vaikappa 5W lapun plus tai miinuskaapelin väliin kun kaikki virtalähteet on pois päältä.

Jos lappu palaa,tai hehkuu jokin laite vie virtaa ja silloin voidaan mitarilla tarkistaa se purkausvirran määrä.

TERVO JARI 07.09.2012 20:56

Lue uusin Caravanlehti numero viisi, sivulta viisi, Pekka Heinosen kirjoitus, asia selviää siltäosin että miss ollaan nyty CO2 asijassa . . .

HYTÖNEN RAIMO 10.09.2012 11:57

Mikähän mahtaa olla akun ikä? Jos kovin vanha, niin eihän niissä tahdo virta pysyä, vaikka ei olisi kulutustakaan.

LAPPALAINEN LEENA 10.09.2012 12:16

Kiitti hyvistä vinkeistä. Akku on alkuperäinen, vm 2008. Autoa käytetään lähinna kesällä. Se on ollut talviseisonnassa kylmässä aina marraskuun alusta maaliskuun puoliväliin ja sitä on talvella ladattu 1 krt/kk. Sain em. ohjeen, kun hankin eka autoni ja se toimi silloin hyvin. Selvitänpä seuraavaksi saamieni ohjeiden mukaan, onko akku sökö. Ja Caravan lehtikin tuli, joten sekin ok. Kiitos!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.