Ostetaan alumiinitikkaiden sarana tai onko tietoa mistä voi ostaa

RYTINKI JARMO 16.08.2012 19:18

Hei olisiko jollain tietoa asuntoauton alumiinitikkaiden saranoista. En osaa sanoa minkä merkkiset tikkaat ovat kyseessä. Auto Fiat Burstner 600harmony ja takatikkaat kaartuvat auton katolle. Nyt käännettävää alaosaa avatessa sarana lohkesi. Sarana osa irtosi helposti tikkaista ja tarvisin sinällään hyväkuntoisiin tikkaisiin uudet/käytetyt saranat.

terv JAmppa puh 0405141595 tai jarmo.rytinki@gmail.com

PIRKKALAINEN UNTO 17.08.2012 19:04

Minulle kävi kanssa samaten kyseisten tikkaiden saranan kanssa olivat muovia.Ostin uudet jotka olivat metalliset jyväscaravanista jyväskylästä.Tikkaitten nykyisestä kunnosta en tiedä, kun auto on vaihtanut omistajaa. Auto oli malliltaan samanlainen.

SIRKIÄ MATTI 20.08.2012 23:56

Kesäkuun alkupuolella oli http://karavaanari.info/ sivuilla samanlainen kysymys.

Kopioin yhden kysymykseen tulleen vastauksen, vähän uudelleen muotoiluna tänne.

Bürstnerin kattotikkaiden varaosia voi kysellä Bürstneriä edustavien caravanliikkeiden huolloista. Tikkaiden vanhemman saranamallin katkeaminen on hyvin yleistä, jos tikkaita joutuu availlemaan..

Bürstnerin kattotikkaiden vanhempi saranamalli hapettui herkästi, ja jumittui paikoilleen. Nykyisin käytössä oleva uusi saranamalli ei hapetu niin helposti. Uuden saranan kiinnitykseen jouduin poraamaan putkiin uudet reiät. vanhat ruuvin reiät eivät osuneet ihan kohdalleen.

Vanhan saranan ehjä puolikas on hyvä ottaa varaosaksi. Saranan vaihdon yhteydessä on hyvä purkaa toinenkin vanha sarana pultista auki ja puhdistaa saranan puolikkaat hapettumista. Saranan puolikkaat, ja niiden välissä oleva nuovivälilevy on hyvä voidella vaikka kuparitahnalla kasausvaiheessa. Jos saat hajonneen kanssa samanlaisen uuden saranan, pura ja voitele se ennen paikalleen asentamista.

Minä ostin saranan Caravan Center Koskelontie 21 Espoo.

TOIVONEN MARTTI 21.08.2012 09:00

Hyvä tietää että noita saa varaosina. Meikäläisen Bürstneristä meni toinen sarana poikki juuri tuolla tavalla: ei oltu vähään aikaan avattu ja kun hiukan väänsi auki niin paikalleen hapettunut sarana ei kestänyt. Jotain silumiinivalua.

Katsottiin yhden kaverin kanssa ja todettiin että 'kyllähän niitä liimojakin on joista kehutaan että neliösentin liimausala kestää auton painon' mutta ettei moinen ole vielä tullut vastaan todellisuudessa. No, piti tietty kokeilla hitaasti kovettuvan araldiitin kanssa. Pidin sitä aika hyvänä kun joskus liimasin alumiinipalasen Skodan vuotavan öljykanavaporauksen tukkeeksi ja sehän piti hyvin lämpörasituksesta ja paineesta huolimatta.

No, araldiittia väliin ja annoin rauhassa kovettua. Sitten paikalleen ja juuri kuparitahnaa sekä tähän korjattuun että vielä ehjään saranaan. Noin kerran kuukaudessa olen koeponnistanut tikkaat, kokeillut ettei ole juuttunut kiinni ja että kestää kiivetä. Ja hyvin on kestänyt. Ilmeisesti rosoinen murtopinta on aika laaja saranan ulkomittoihin nähden ja siksi liitos on todella luja.

Nyt kun sain tietää että noita saa varaosina vaihdan kyllä saranan ettei tarvi joka kerta kiivetessä miettiä mitä tekee jos sarana pettää...

HUOMO VESA 22.08.2012 06:59

Mä ostin saranan tuolta http://www.caravanlarvanto.fi/ Ilokseni voin myös sanoa että en ole kyllä missään liikkeessä saanut niin hyvää palvelua muutenkaan.. Suosittelen kyllä lämpimästi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.