iPad ?

NYBERG JYRKI 07.08.2012 21:23

Mitäs navikointi-ohjelmaa sellaista jo käyttävät suosittelette iPaidiin, käyttö olisi matkailuautossa. Kartat pitäisi löytyä suomesta ja euroopasta, liekö venäjältä erikseen hommattavissa, ei tosin ole ihan lähiaikoina siihen tarvetta.

Lennu

NYBERG JYRKI 07.08.2012 21:31

Jos vaikka joskus pienemmällä porukalla lähtis koukkaamaan rajantaa. Lennu

KONTTINEN ANTTI 08.08.2012 11:37

Varsinaisesti suositella en osaa, kun ei ole kokemusta kuin Navigon nimisen softan käyttämisestä (uudessa) iPadissa. Mutta tässä muutamia havaintoja, jotka kertyi kesän Kroatian reissulta reilun 5tkm matkalta.

Navigon on yllättävän epävakaa iPadissa, vieressä "backuppina" ollut iPhone samalla Navigon softaversiolla ei kaatunut kertaakaan kun taasen iPad versio kaatuili vähintään kerran siirtymätaipaleilla. Usein "kaatuminen" tapahtui niin että näyttö jämähti paikoilleen, mutta ääniopastukset yms muut toiminnot jatkoivat toimintaansa. Myös GPS signaalin vastaanotossa iPhone 4S oli paljon iPadia parempi, johtuneeko siitä että iPhone osaa käyttää myös venäläisten (Glonass) paikannus tekniikkaa.

Virtaa iPad vie navigaattori käytössä paljon, akun varaus hupenee vaikka iPad onkin koko ajan autolaturin (2A) piuhassa kiinni. Ehkä tilanteen saisi korjattua jos iPadia lataisi sen omalla verkkolaturilla, siis edellyttäen että autossa on invertteri.

Edellä mainituista seikoista huolimatta mielestäni iPad on ihan kelvollinen navigaattori, sen isolta näytöltä on helppo katsoa ajo-ohjeita jos niitä vielä ääniopastuksen lisäksi haluaa visuaalisesti tarkkailla. Myös kaistaopastukset ovat käteviä useamman kaistan risteyksissä, tulee valittua kerralla oikea kaista.

Ja se pitää myöskin laskea plussaksi että saman softan voi asentaa viidelle eri i-laitteelle yhdellä hinnalla. Kuten itsellänikin Navigon on asennettu kahteen i-puhelimeen padin lisäksi.

Venäjän karttoja en ainakaan omasta Europe-versiosta löytänyt. Vaikuttaa että ne pitää siis Navigonissa ainakin ostaa erikseen.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.08.2012 20:56

Mulla tabletissa Sygic naviohjelma joka puhuu Suomea ja muutenkin kivan olonen. Luultavasti sen saa paddiinkin.

LAAKSOLA KIMMO 09.08.2012 04:33

Minulla iPadissä TomTom ja Pohjois-Amerikan kartat. Nyt ajeltu täällä 7 viikkoa ja kertaakaan ei ole iPad3 jumittunut, vaan on toiminut aivan moitteettomasti. Siihen onko TomTom hyvä ratkaisu vai ei, en osaa ottaa kantaa, mutta ainakin se toimii. IPadin virta ei ole kertaakaan loppunut, kun on ollut vuokramatkailuauton 12V ulosotossa kiinni. Aina on ajopäivän päätteeksi lataus ollut 100 %. Aikaisemmin Euroopassa käytössäni ollut Naviconin navigaattori kylläkin on siellä jumittunut samalla tavalla, kun tuossa edellä kerrottiin Naviconin jumittuneen iPadissä.

TOIVONEN MARTTI 09.08.2012 09:34

Samsungin Galaxy Tab ja Navigonin ohjelma, ei mitään ongelmia eikä jumittumisia parin vuoden käytöllä. Virrankulutus on kova mutta yhdistelmä pieni invertteri (150W) ja Samsungin oma verkkolaturi ovat pitäneet akun täytenä.

Kyllä tabletin iso näyttö hakkaa pienet navigaattorit mennen tullen.

KUJANPÄÄ MARKKU 10.08.2012 19:58

Galaxy tab täälläkin ja pähkäilly sille luontevaa paikkaa 07- Fiatin ohjaamossa. Jonkunlaisia tarviketelineitä on tilattavissa.

Kuinkas tabinne olette sijoittaneet?

TOIVONEN MARTTI 10.08.2012 21:58

Mulla on dealextremistä ostettu halpa autoteline, imukuppi ikkunassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.8.2012 klo 21:59:13 Jollen väärin havainnut niin Motonetissä on 'yleistablettiautotelineitä', taitavat olla kanta-asiakastarjouksessakin.

HANNUS ARI 11.08.2012 12:05

Minulla oli myös tuollainen halpa imukuppiteline. Ei vaan kestänyt kuoppaisellä tiellä ajoa ja varsi katkesi. Nyt on tarkoitus hankkia parempi teline ipadille. Olen löytänyt pari mallia: RAM:n lattialle esim. istuimen kiskoon kiinnitettävän ja merkkikohtaisen ProClip:in kojelautaan kiinnitettävän mallin. RAM maksaa reilut 100€ ja ProClip n. 150€ Transittiin. On vielä harkinnassa, kumman ostan.

NIKOLA HEIKKI 11.08.2012 17:42

Mulla telineenä halpa yleisteline josta hylkäsin sen imukuppi systeemin ja laitoin telineen nippusiteillä häikäsysuojaan kii,hyvin toimii mutta ei oo oikein hirveen nätti.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.08.2012 19:14

Mulla on myös aurinkolippaviritys, mutta silmän mukautuminen nopeasti eri etäisyydelle, ei enää tässä iässä ole parhaimmillaan.

OVASKAINEN MIKA 12.08.2012 22:05

navfree:tä oon käyttäny ja on toiminut hyvin ja vakaasti ainakin mulla,ilmaiset suomikartat ja ulkomaan kartat maksaa muutaman sentin

NYBERG JYRKI 05.09.2012 13:29

Seuraavassa Tekniikan Maailman numerossa (16/-12) pitäisi olla juttua iPaidiin sopivista kartta-ohjelmista. Väsäsin tuollaisen virityksen iPaidille autooni, hyvin toimii. Dealextremestä saa kaikennäköistä tilattua paljon halvemmalla kuin täällä kaupantiskiltä, tuokin teline maksoi noin kymmenen euroa, eikä mitään rahtikuluja. Modifioin vähän "kynsiä", koska en käytä telinettä muissa laitteissa. Lennu

HAAPANEN TIMO 05.09.2012 15:45

Noin se käy kun vähän fundeeraa!

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.