Ufo, digiboksi ja tv

VAINIKAINEN AKI 05.08.2012 20:32

Hei, luullakseni kaikki ei pelitä kuten pitäisi...

hankin vaunun katolle Ufo-antennin ja samalla uusin antennin piuhankin. Sattuneesta syystä mukana on kesän ajan ollut sekä Nokian 120T -digiboksi että Conax-kortinlukijan takia myös vanhempi Topfieldin boksi. TV:nä vanha kuvaputkinen Mark.

Reissuun lähtiessä testasin molempia bokseja kotopihassa kirkonkylässä ja signaalit tuuttasivat lähes täyttä. Molemmissa bokseissa oli tietysti virransyöttö päällä antennin suuntaan. Siksipä olikin yllätys, kun kanavat näkyivät aika harvassa paikassa reissussa moitteetta. Esimerkiksi Punkaharjulla sain Topfieldin näkymään maksukanaviltakin ok, mutta juuri muualla en. Toisen ääripään esimerkki sitten Karvion lomakeskus, jossa signaalit olivat punaisella molemmissa bokseissa. Tavallisesti Noksu selvisi työstään paremmin, mutta heikohkoa oli silläkin.

Olen ymmärtänyt muiden kommentteja lukiessani, että Ufolla pitäisi kanavien löytyä asiallisesti ilman erillistä antennivahvistintakin. Ei kai tuolla TV:llä ole merkitystä asiaan, eikös se toimi vain näyttölaitteena boksin ja antennin ollessa oleellisia lenkkejä näkymisessä?

t. av

PÄTSI EERO 05.08.2012 21:34

Moi! Myös minulla ufo ja tuore kokemus näkymättömyydestä. Oltiin Hailuodossa ja ohjelmat näkyivät muutaman sekunnin palasina, taukojen välissä. Ostin sitten siihen 20 dB vahvistimen, ei mitään vaikutusta. Tietenkin jos singnaali =0 niin turhaan sitä vahvistaa. Lopputulos on edelleen nolla. Hailuodon tv-lähetys tulee Kiimingistä eli aika kaukaa. Jossain viestiketjussa taisi olla juttua tuosta ufon vahvistinasiasta. Itse en oikeastaan tiedä onko omassa ufossa jo paketin mukana tullutta vahvistinta. 12 voltin syöttö on eli se taitaa olla se valkea kiskoilla oleva laatikko jossa liitännät.

LAURONEN TAPANI 05.08.2012 23:54

Jos on sellainen ufo antenni jossa vahvistin on sisällä vaunussa TV:n lähellä, niin niillä ei saa kuvaa kovin varmasti. Sellaiset antennit joissa vahvistin on katolla antennin sisällä, niin ne on minun mielestä ainoita toimivia.

VAINIKAINEN AKI 06.08.2012 06:45

Olen ymmärtänyt niin, että tässä mallissa ainakin on sisäinen vahvistin ja sille myös oma merkkivalo antennissa eli punainen ledi palaa katolla jos antennivahvistimen virransyöttö toimii.

Ostin tämän paketin käytettynä ja siinä mukana tuli ALCAD-antennivahvistin. Ajattelin että tulemme liikkumaan "ihmisten ilmoilla" eikä erillistä vahvistinta tarvita ja möin sen pois. Ehkei olisi pitänyt.

LAURONEN TAPANI 06.08.2012 09:53

Jos sinulla on digiboksissa antennijännitesyöttö mahdollisuus, pitäisi toimia sillä, voit myös hakea Bartcosta BVS 10-02 antennivahvistimen (maksaa n. 10€) jonka laitat antennijohdon väliin, tämäkin vaatii 5V:n jännitteen TV:stä tai digiboksista.

KUVAJA AKI 06.08.2012 10:24

Ufo anteenin nimellä kulkee montaa merkkiä ja mallia. Olisikin hyvä kertoa, mitä laitetta viestissä tarkoitetaan. Toinen asia näihin liittyen on rikkoontumismahdollisuus. Viesteistä voi havaita, että virransyöttöönn käytetään monenlaista viritelmää ja lopputuloksena voi olla, että anteeni on sitten rikki. Nämä anteenit sisältävät elektroniikkaa ja rikkoontumisvaara on siten ilmeinen verrattuna perinteiseen haravaan, joka on pelkkää metallia.

LAURONEN TAPANI 06.08.2012 10:29

Tämmöinen palikka

VAINIKAINEN AKI 06.08.2012 17:24

Kiitos Tapani vinkistä, tuommoista palikkaa kokeillaan.

NIEMINEN RAIMO 06.08.2012 19:50

Onkos teillä niissä Ufoissa säätöjalka? Monessa paikassa viiden sentin lautasen nosto on tuottanut virheettömän kuvan kun ala-asennossa vahvistimella tai ilman ei ole näkynyt yhtikäs mitään.

@rami

LAURONEN TAPANI 06.08.2012 23:43

Muistin juuri, että tuota antennijännitteellä toimivaa vahvistin palikkaa saa nykyään myös Gigantista, hinta oli muistaakseni samaa luokkaa kuin Partcossa, vahvistus saattoi olla suurempi kuin Partcon palikassa.

NIEMI SEPPO 07.08.2012 08:24

Ostin juuri äsken Ufon Verkkokauppa.comista, mutta en ole sitä vielä asentanut. Tässä vahvistin näyttää olevan siinä katolle tulevassa lautasessa, joka vaatii syötön antenni´kaapelia pitkin toimiakseen. Tälläinen setti: Triax Ufo 120 didital 5-24 V hinta 50,00 e Triax IFP 529 12-24 V virransyöttölaita .hinta 23,90 e

Entinen antenni on Kathrein HD 35, joka on tosi tarkka suunnattava, jotta kuvan saa näkyviin.

LAAMANEN OLLI 07.08.2012 10:07

Seppo ostit juuri oikean ufo setin sillä näkyy ilman anteenin veivailua.Joskun joutuu vähän anteenia nostamaan.Muista varmistaa anteenikaapelit että ovat kunnossa

Ps.Moni sotkee aitoon ufoon nuo jäljitelmät.Lisäksi käytävät erinlaisia virityksiä jäniteen syöttö hommissa ja sitten ei toimi.Ostakaa samanlainen kun Seppo niin toimii.

HELLSTEN KARI 07.08.2012 12:10

On omakohtaista kokemusta samanlaisista vermeistä kun Seppo on hankkinut. Olen täysin samaa mieltä Ollin kanssa. Helppokäyttöistä ja toimivaa.

VAINIKAINEN AKI 07.08.2012 13:38

Nyt pitää jo pohjustaa...älkää hermostuko, mutta tarvitsen vielä hieman apua:

Minulla on nimittäin nuo molemmat (aidot ja akuperäiset) laitteet mitä Sepollakin eli

"Triax Ufo 120 didital 5-24 V Triax IFP 529 12-24 V virransyöttölaite"

en kuitenkaan ottanut virransyöttölaitetta käyttöön, koska muut laitteet (digiboksi ja TV) toimivat vain verkkovirralla. Ymmärtääkseni tällöin pitäisi riittää se, että boksista kytkee 5V virransyötön antennille päälle. Tarkistin vielä senkin, että virransyöttöä ilmaiseva punainen ledi palaa UFO:ssa kuten pitääkin.

Antennisalon nostamisella tai kääntämisellä en juuri huomannut olevan vaikutusta.

Tarkennan vielä, että useissa paikoissa kanavat näkyvät ok, mutta odotin huomattavan paljon varmempaa näkyvyyttä esimerkiksi Keski-Suomessa isompien teiden läheisyydessä.

Kiitos muuten kaikille kommentoineille ja vinkkejä antaneille!

Av

Käyttäjän lisäys viestiin 7.8.2012 klo 13:50:42 Onko teillä antennikaapelit aivan tavallista markettitavaraa vai jotain muuta?

LAURONEN TAPANI 07.08.2012 16:29

Antennikaapeleissa on eroja, kun rakensin talon ja laitoin väliaikaisen antennijohdon aluksi, TV näkyi melko hyvin ilman vahvistinta, johto oli vanhanaikaista paksua, koko kuparista. Sitten laitoin lopullisen johdotuksen uudella kaapelilla joka oli ohutta, vaipassa alumiini folion ym. eipä TV enää näkynyt juuri mitenkään, piti hankkia mastovahvistin, sitten näkyi. Taloni on senverran kaukana Espoon lähettimestä, että tälläiset erot pysyy huomaamaan, samoin jos saan hyvän kuvan autoon, niin tiedän että näkyy muuallakin Suomessa melko varmasti niillä antenneilla. Nykyään kaikki myytävät antennikaapelit taitaa olla pelkästään tätä ohutta "kuparitonta", itsekin ostin aikanaan ison kelan sitä.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.8.2012 klo 16:32:43 Autossa minulla on Honkkarin 35€:n tallentava digiboxi ja sillä saa kuvan vielä silloin kun Grundigin 19":n LED TV ei näy ollenkaan.

LAAMANEN OLLI 07.08.2012 21:39

Akille jos sulla on se ufon mukana se virransyöttölaite suosittelen sen käytöön ottoa.Anteeni kaapeli vaikutaa myös näkyvyyteen kunnon kupari koaksiidi kaapeli niin homma paranee

KESKIKASTARI PAULI 06.09.2012 20:26

Hei, mulla on auto-pc ja tv johon olen laittanut autodigiboksin,jolla voi myös liikkuessa katella jos haluaa ja seuraa kanavaa niinkuin nykyradiot ja ei oo valittamista ollu, olen testannut sitä pari kuukautta. tässä sivu mistä löytyy tietoa: http://www.silmanntech.com/product/478/autodigiboksi-das-m44ci.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.09.2012 12:21

Joko tuo boksi osaa vaihtaa asemaa ajessa, kuten esitteessä kerrotaan?

Tuleeko aseman vaihdossa pitäkin katkos, jos se vaihtaa asemalta toiselle, vai tuleeko sitä olenkaan?

Lähetteessähän on tiedot millä rf kanavalla muut asemat ovat. Kun testailin aikoinaan Neran diversityboksia niin se ei osannut vaihatta asemaa, mutta kuva näkyi hyvin kun pysyi Espoon lähetysalueella

UUTTU JUHA 07.09.2012 14:22

Isojen teiden läheisyys ei vaikuta tv signaaliin. Asemat ovat paikkakunnittain ja näkyvyysalueet saa selville kun hakee vaikka googlen avulla asemien näkyvyysaluekartan netistä. Mäkisessä maastossa syntyy helpolla katvealueita.

VAINIKAINEN AKI 07.12.2012 23:28

Hei taas ja kiitos vielä Ufojuttuihin kommentoineille. Nyt tuli hommattua uusi tv vaunuun, tuommoinen 22" Finlux LED 908 MP. MPEG-4 piti olla ja 12 V. Oletin, että tässä on ilman muuta "matkamallin" teeveenä valinta 5 V syötölle antennille päin, mutta eipä näytä olevan. Tai en ainakaan tajunnut mistä sen päälle saisi. No, talven ajan tv toimittaa pelinäytön ja kakkosteeveen virkaa sisätiloissa, joten noille ominaisuuksille ei juuri nyt ole tarvetta, mutta keväällä se pitäisi saada tulille vaunussa.

Mites hitossa minä nyt pystyn hyödyntämään tuota 12 V -ominaisuutta kun antennille pitäisi saada muutama voltti menemään? Tässäkö kohtaa käytetään apuna esim. Triaxin IFP 529 -murikkaa? Saadaan antennille virtaa suoraan akulta jos ollaan muualla kuin tolpalla?

Palatakseni vielä aivan perusasioihin - kun ollaan vaunulla parkissa tolpalla, niin kytketäänkö ko. 12 V peli silloin verkkovirtaan vai voiko tv olla akun perässä koko ajan?

Varmaan jotakuta jo naurattaa...mutta pitää kysyä kun ei tiedä.

Av

POIKULAINEN ESA 08.12.2012 07:26

Se voi olla akun perässä koko ajan mutta jos haluat käyttää 230V niin osta Triax IFP 502 tai 501 lisäksi riippuu kumpi anteeni liitäntä sulla on.

TOIVONEN MARTTI 08.12.2012 12:14

Ainakin Biltemasta saa halvalla palikan jonka avulla voit syöttää antennille virtaa. Tuon n. 5 volttia saa esim. tupakansytyttäjään liitettävästä usb-liittimellä olevasta pistokkeesta tms.

Mulla on samanlainen telkkari ja laittelin sitä varten kolme kiinteää lisäpistorasiaa 12voltin systeemiin, yhdestä virta telkulle, toisesta virta antennille ja kolmannesta virta satelliittiboksille. Katselen tuolla maailmalla sekä satelliitti- että terrestriaalilähetyksiä joten molempi parempi. mot

HAAPANEN TIMO 08.12.2012 12:53

Paljonko se antenni ottaa virtaa? Vanha Nokian puhelimen sytkärilaturi antaa 5,7V, se menettelisi, mutta virtaa tulee vain 800mA. Eikös noita löydy rojulaatikosta.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.12.2012 13:40

Triaxin Ufo näyttää ottavan 50mA virtaa, mutta eihän siinä kannata mitään erillistä laturia käyttää, kun antennille kelpaa suoraan 5 - 24V. Akkusyöttö suoraan ajoneuvon pääkytkimen takaa sille käyttäen 12V:n virransyöttöyksikköä Esim tuota http://sajt.fi/cat/product_details.php?p=1430

Käyttäjän lisäys viestiin 8.12.2012 klo 13:41:35 Muukin bias-T käy jos nimike on tuttu.

HAAPANEN TIMO 08.12.2012 14:15

No niinpä näkyy asia olevan: http://www.triax.fi/upload/891.020a_ufo100-120_digital[screen]_fin.pdf

@timppa

VAINIKAINEN AKI 08.12.2012 15:44

Tämä rupeaa selkiytymään, kiitos vaan. Av

KORHONEN PAULI 11.12.2012 21:08

AV. Miksi pitää alkuperäistä virransyöttölaItetta laatikossa ja miettiä jotain muuta ratkaisua? Ei muuta kun auton virtavehkeistä 12v piuha ja laite siihen. Kannattaa kuitenkin ottaa piuha (eli pistoke) irti jos ei pitempään aikaan katsele tv;tä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.12.2012 14:20

"Miksi pitää alkuperäistä virransyöttölaItetta laatikossa ja miettiä jotain muuta ratkaisua?"

Jos ei tarvitse kuin yhden lähdön telkkarille (ei radiota), niin voi käyttää myös pelkkää bias-T virransyöttöä, jolloin ei ole sitä jakovaimennusta ja saa 3 - 4dB lisää signaalia.

Siis esimerkiksi tuollaista. http://www.kauppasatama.fi/?tuote=F6333000&cid=200220

LAHTI ANTTI 12.12.2012 15:51

Tai ostaa telkun jossa nuo kaikki jo valmiina. Ei tarvitse viritellä mitään.

http://www.grundig.fi/tuotteet/tv/lcd-tv/vision-2.html

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.12.2012 16:21

Tuo Antin linkissä oleva telkkari vaatii DVB-T2 bigiboksin .)

LAHTI ANTTI 12.12.2012 17:41

Ei vaadi, mulla on tuollainen laite.

-Viritin on sisäänrakennettu maanpäällisten ja kaapelilähetysten digitali-TV:tä varten (DVB-T/C)

AHONEN KAI 12.12.2012 17:58

Mites paljon toi telkkari tarvii amppeereja? Niistä kun on välillä pula

LAURONEN TAPANI 12.12.2012 18:05

Minulla on ollut 1,5v tuollainen 19" Grundig LED TV, ilman DVD-soitinta, olen tykännyt, ilmoitettu tehonkulutus on 30W, muistaakseni joskus mittasin ja oli n. 2A, jolloin olisi pienempikin kuin 30W. Näkyvyys on ihan hyvä, mutta honkkarin 25€:n tallentavalla digiboxilla saa kuvan vielä silloin, kun Grundigilla ei saa.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.12.2012 klo 18:22:17 Piti kirjoittaa että honkkarin 35€:n tallentava digiboxi

LAHTI ANTTI 12.12.2012 18:07

Käsikirjan mukaan tehonkulutus on käytössä 45W. Tekeekö se vajaa 4A ? Laskekoon joku joka osaa, niin tulee oikea tieto.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.12.2012 klo 18:45:15

Lisäyksenä vielä tarvittava käyttöjännite, telkkari toimii jännitevälillä 10,7 - 14,5V.

AHONEN KAI 12.12.2012 18:12

Ok tuo, itsellä Anysee ja läppäri, joilla kattelee 5-6 tuntia omalla akullaan, mutta ei paha tuo Grundigkaan

LAURONEN TAPANI 12.12.2012 18:29

Meikäläisen "autohifit"

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.12.2012 18:47

"Viritin on sisäänrakennettu maanpäällisten ja kaapelilähetysten digitali-TV:tä varten (DVB-T/C) "

Antti, kuinka sinä katselet noita DVB-T" lähetyksiä? Esimerkiksi National Geographicsin lähetyksiä tms.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.12.2012 klo 18:49:29 Piti kirjoittaa siis DVB-T2 ei pelkkä DVB-T

LAHTI ANTTI 12.12.2012 20:26

Mulla on ainoastaan vapaat kanavat katsottavissa, ei maksullisia. Ei ole ollut tarvetta niille.

BRAGGE MARTTI 31.12.2012 20:34

Minulla on ko. antenni autossa,kiinteänä asennuksena ja talossa mastossa. Olen kyllä täysin tyytyväinen molempiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.