Smev kaasuliesi

SVÄRD SEPPO 04.08.2012 10:23

Kyseessä on Smev neliliekkinen lattialla seisova kaasuliesi, jossa on grilli ja erillinen uuni. Tätä on käytetty monissa Kaben, Adrian ja italialaisen Sea groupin autoissa. Liedessä on elektroninen sytytinsysteemi. Tähän ilmaantui mystinen vika: sytytin toimii uunissa, mutta ei grillissä eikä keittolevyillä. Sytyttimet on nähtävästi johdotettu erikseen uunille ja yläosan grillille ja keittolevyille, eli kyseessä voisi olla irronnut johtoliitos. Kaikki sytyttimet ovat saman katkaisimen takana, eli virtaa menee ainakin sytytinyksikölle. Osaisikohan kukaan kertoa, missä sytytinyksikkö sijaitsee? En löytänyt netistä laitteen kuvaa, mutta samantapainen näkyy olevan vieläkin käytössä uusissakin autoissa.

SVÄRD SEPPO 04.08.2012 12:06

Ohessa uunin kuva eräästä netticaravanissa myynnissä olevasta vaunusta.

TERVO JARI 04.08.2012 16:18

Auttasko ?

http://www.atstuonti.fi/File/K%C3%A4ytt%C3%B6ohjeet/Smev/Smev.pdf

Likkö sama jota tarkootat . . .

SVÄRD SEPPO 05.08.2012 10:04

Kiitos vinkistä, mutta ei ole tuo kapine. Vähän aikaa pähkäiltyäni kyseessä on ilmeisesti lieden lasikannen ohjaama turvakytkin, joka ei salli lieden tai grillin sytyttämistä, jos lasikansi on kiinni. Tämä kytkin ei nähtävästi nyt toimi. Päättelen näin, koska uuniakaan ei saa sytytettyä, jos luukku on kiinni. Mutta millainen tuo kytkin on ja missä se sijaitsee?

TERVO JARI 05.08.2012 11:07

Jos noin äkkispäissään pähkäilis, saranan juuressa tahi "tappikytkimellä" kannen etulaidassa joka on epätodennäköisempi vaihtoehto.

Joten koeta kurkkia saranan juureen, joko siellä on se kytkin suoraan tai "vipuvarrella" siirrettynnä johonki . . .

Tuosta saranan viereen sijoituksesta sen verran että kosteutta on mennyt saranan vierustasta mikrokytkimelle ja mikrokytkin on ajansaatossa tykännyt kyttyrää kosteudesta ja menny "juntturaan", ei toimi.

Onko tuossa liedessä/uunissa tyyppikilpee ? Siinä olis mallinumero ja sen avulla selvies Googlettamalla käyttiksiä tuohon vermeeseen . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.