Irralliset koirat

NIEMINEN PENTTI 27.07.2012 11:45

Irrallaan juoksevat koirat ärsyttää. Leirintäalueiden sisääntulossa näkee useimmiten kyltin , jossa kielletään koirien irtiolo. Valitettavasti kaikki eivät osaa lukea, tai sitten ajatellaan että tämä ei koske meidän Mustia.Leirintäalueen isännän tulisi valvoa, että tätä sääntöä noudatetaan. Moni koiran omistaja sanoo, myös narussa olevasta koirastaan, että se haluaa vaan tutustua ja haistella. Eikö minulla ole mitään sanomista siihen? Jos en halua koiran tulevan haistelemaan, on koiran omistajan tehtävä pitää koiransa riittävän lyhyessä narussa, tai kysyttävä ensin voiko tämä meidän hauva tehdä tuttavuutta. Tämän kesän reissulla olimme Jyrkkäkosken leirinnän portilla, ja käveltiin alueelle katsomaan jos tämä olisi sopiva paikka yöpymiseen. Eräästä vaunusta tyntäsi koira meitä kohti, naishenkilö huuteli koiran perään, mutta koira viis veisasi omitajastaan.Vaimoni, lapsena koiran hyökkäyksen kohteeksi joutuneena, ja siitä jääneen koirapelon vuoksi juoksi autoon ja me poistuttiin paikalta. Joku alueen työntekijöistä oli lähistöllä, mutta ei reagoinut tapahtumaan millään lailla. Mentiin taivalkoskelle, Kylmäluomalle, sielläkin oli koiria mutta ne oli narussa eikä niistä ollut harmia.

KUJANPÄÄ MARKKU 27.07.2012 12:31

Joidenkin mielestä on sopiva sosiaalisen seurustelun avaus antaa ensin koiran tulla nuuskimaan jalkoväliä ja katsoa kuinka mustiin suhtaudutaan.

LAURONEN TAPANI 27.07.2012 14:40

Itse "poistan aina varmistimen", kun koiraihminen on lähistöllä, sen on elämä opettanut.

RIIHELÄ ESA 27.07.2012 15:01

Koirat nyt nuuhkivat siinä, missä me katselemme silmillämme. Mutta kun niillä on 10000 kertaa parempi hajuaisti kuin ihmisillä, onko se kuolaa valuva turpa pakko työntää kiinni vaatteisiin? Minäkin - valitettavasti - tunnen ihmisten tuoksut jopa metrin päästä tuulen alapuolella, joten luulisi koiran pystyvän samaan ja silti saamaan 10000 kertaa tarkempaa tietoa kohteen hygieniatasosta ja kosmetiikkatuotteiden käyttötavoista.

Loukkaavinta lienee se, että jalkovälin nuuhkimisen jälkeen koira usein ei sitten yritä nylkyttää jalkaa varsinaisesta päälle kiipeämisestä puhumattakaan. "Ei kelpaa edes koiralle" on jo melko huono saavutus, vaikka parasta ennen -päiväys olisikin jo selvästi takanapäin.

LAUKKANEN MAURI 27.07.2012 15:49

Olen kirjoittanut aiheesta jo aikaisemmin,kuinka se irrallaan ollut Musti yritti viedä minulta kivekset,mutta eihän niillä ole enää nuorten miesten kivesten arvoa,mutta minulle ne on arvokkaat ei vakuutusyhtiölle.Siis tämä tapahtui kun olin juoksulenkillä.

TOIVONEN MARTTI 27.07.2012 17:22

No tuon Laukkasen kommentin jälkeen tämä aloitus näyttääkin olevan oikealla paikallaan kun se on 'Tarvikkeet' -palstalla. Olisin sitä muuten ehdottanut 'Matkailu kotimaassa' -palstalle kun ulkomaan koiriin ei taida täällä kirjoittelu vaikuttaa...

NIEMI SEPPO 27.07.2012 19:20

Jokin aika takaperin, oli lehdessä juttu, että koira pystyy hajuaistinsa avulla löytämään ihmisestä alkuvaiheisen keuhkosyövän, jota lääketiede ei vielä havaitse. Samoin allergioiden yhtenä syynä pidetään sitä, ihminen ei ole entiseen tapaan kosketuksissa eläimiin ja multaan, sekä muunlainen maa-aineksen. Kun ottaa pari kertaa päivässä lämpimän koiranpaskan kädessäolevaan muovipussiin, niin se pitää allergiat loitolla.

Jos ne koirat ryntää alvariinsa jonkun munia haistelemaan, niin ehkä kannattaa mittauttaa PSA. (Vitsi vitsi. :)

MOISANDER JOUKO 01.08.2012 22:30

Juu. Jos ei kehtaa mennä lääkäriin ja pyytää lähetettä pieneen verikokeeseen, niin on hyvä että naapurin koira edes tutkii asian. On nimittäin niin, että siinä vaiheessa kun vaimo/tyttöystävä alkaa kysellä nuoremmalta mieheltä, että oleks tulossa wanhaks, kun ei enää ota eteen, niin on jo yleensä liian myöhäistä tehdä muuta kuin järjestellä hautajaiset valmiiks...

KARJALAINEN ALPO 02.08.2012 06:06

Mikähän tässä jutussa oli sitä "tarvike"-asiaa?? Kun ei minun hoksottimet ymmärtänyt, no ei se oo ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään kerta!

SUOMINEN TAUNO 02.08.2012 07:50

No, sehän on tietenkin tuo Laukkasen Maurin kommentissa esitetty lenkkeilijän kivesten suojausongelma. Siihen saattaisi ratkaisu löytyä jääkiekkovarusteita myyvästä urheiluliikkeestä. Muitakin patentteja varmaan löytyy.

NYYSSÖNEN KAJ 02.08.2012 13:35

Eiks moni koiruuden omistaja ulkoiluta rekkua heittämällä palloa jon ka rekku yrittää napata kiinni ilmasta.

Mitä siis Mauri ihmetteli? ".Siis tämä tapahtui kun olin juoksulenkillä. "

RIIHELÄ ESA 02.08.2012 14:20

"Mikähän tässä jutussa oli sitä "tarvike"-asiaa?? "

Meille koirattomille koirat ovat tarvikkeita. Jos tarvitsisin koiraa, ostaisin sellaisen ja myisin pois, kun en enää tarvitse. Perheenjäsentä siitä ei koskaan voisi tulla.

LAURONEN TAPANI 02.08.2012 14:36

Eikös se koira tai koirat ole useimmille autossa/vaunussa olevia tarvikkeita/tavaroita, joillekkin ihan välttämättömyys tavaroita, joten osasto on ihan oikea.

VALTONEN MARTTI 02.08.2012 19:18

Höh! Ihan alkoi paleltamaan eräs kommentti....!

SIMULA TEEMU 08.08.2012 22:18

Laki jo määrää pitämään koirat kytkettyinä. Minua ärsyttää enempi se julkijuopottelu lasten seurassa.

RIIHELÄ ESA 08.08.2012 23:06

"Ihan alkoi paleltamaan eräs kommentti....! "

Sekö, että koirat ovat joillekin vain tarvikkeita? Ei se vielä mitään, joissakin maissa koirat ovat monelle vain elintarvikkeita. Eläimet ovat vain eläimiä. Niitä pitää kohdella hyvin, mutta ihmisarvoa ei niille pidä yrittää antaa.

VALTONEN MARTTI 09.08.2012 00:44

Hiukan viluttaa vieläkin....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.