Triaxin ufo 120 antenni ja sen asennus.

PALM PEKKA 08.07.2012 13:29

Ajattelin tuommosen vaihtaa tuon haravan tilalle MUTTA kun siinä tilauksessa on yks ongelma. Siihen pakettiin ei kuulu sitä eikä tätä. Sen ymmärrän että tarvitsen antennin lisäksi virtalaitteen kun tuosta TVstä ei todennäköisesti mene virtaa (millähän senkin sais tutkittua). Pakettiin ei kai liittimet kuulu joten mitähän muuta pitää F-liittimen lisäksi tilata samaan pakettiin tuo vanha johto kaiketi käy vielä. ITE P.S. Verkkokaupasko on halvin??

HAKALA JANNE 08.07.2012 14:09

Tervehdys,

hankin juuri Verkkokaupasta Triaxin virtalähteineen. Tosiaan liittimien lisäksi ei muuta tarvitse. Minä kyllä vaihdoin samalla yli 20v vanhat kaapelitkin uusiin. Hienosti toimii - ei ole ollut mitään ongelmia Euroopassakaan. Kertaakaan ei ole tarvinnut mastoa nostaa. Ainakin omassa Solkussa (510 -90) Triax sopi suoraan haravan tilalle.

LAURONEN TAPANI 08.07.2012 14:27

Aika helppo asentaa, jos TV:ssä tai digiboksissa on mahdollisuus kytkeä antennijännite päälle, minulla on valikossa nimellä ANTENNI ASETUS päälle. Varmaan vanha kääpeli käy, F-liitin näköjään pitää olla, eipä siinä muuta tarvi. Siihen olisi olemassa palikoita jotka laitetaan antennijohdon väliin F-liittimellä ja palikassa on liitin jännitteelle, mutta en löytänyt kuka Suomessa myisi, esim AXING TZU-15-01 olisi hyvä, ei varmaan maksaisi montaa euroa. http://www.partco.biz/verkkokauppa/datasheet/ba_bvs-10-xx.pdf Partco ei näytä kuitenkaan tätä palikkaa myyvän. http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2083_1156_1311&products_id=10964 Tätäkin voisi käyttää, puuttuu vain kondensaattori joka estää jännitteen pääsyn televisioon päin, mutta TV:n puolella todennäköisesti on kondensaattori heti antenniliittimen jälkeen.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.07.2012 20:16

Tuota Partcon antennijakopalikkaa EI tosiaan voi käyttää sähkön syöttöön. Jos siihen kytkee johonkin haaraan virtalähteen on se yhtä kuin oikosulku, eikä signaalista jää mitään tähteeksi. Enkä luottaisi tuhon TV:n kondensaattorin olmassa oloonkaan, vaikka se on toden näköisesti siellä.

Tuoltakin löytyy Triaxib antenneja lisäpalikoineen.

http://sajt.fi/cat/product_catalog.php?c=283

LAURONEN TAPANI 08.07.2012 21:05

Kaikissa näissä jakopalikoissa on tasajännitesyöttö mahdollisuus, kyljessä on maininta, että palikka läpäisee tasavirran, ei se silloin voi olla oikosulussa, herranen aika sentään.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 09.07.2012 09:38

"palikka läpäisee tasavirran, ei se silloin voi olla oikosulussa, herranen aika sentään."

Sen palikan käyttöä jännitteensyöttöön voi testata pistämällä yhden haaran oikosulkuun ja kokeilemalla kuinka paljon palikka läpäisee sen jälkeen antennisignaalia.

Se, että tasavirta menee liittimestä toiseen ei vielä tee siitä sopivaa virransyöttöön. Antennisignaalin meno virransyöttöön tulee olla myös estettynä, herranen aika sentään.

Tuo palikka soveltuu käyttöön jossa antennijohtoon toisaalla syötetyn virran kulku palikan läpi on tarpeen.

Ns bias-T sisältää kondensaattorin suuntaan jonne virran ei haluta kulkeutuvan ja kelan eli induktanssin virransyöttöön estämään antennisignallin oikosulun.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bias_t.png

LAURONEN TAPANI 09.07.2012 15:44

Joo, aivan oikein, luin huonosti tekstisi, kyllä antennisingnaali häviää, kun ei ole kelaa virtalähteeseen päin, tuossa virransyöttöön tarkoitetussa se tietenkin on.

PALM PEKKA 09.07.2012 15:48

Tuosta en ymmärrä sen enempää kuin sika joulukuusesta, mutta tilasin sen ufo 120 ja siihen virtalähteen 230 ja kolme F-liitintä. Mahtaakohan noilla kuva näkyä kun kaapeli oli hyväkuntoinen. ITE

HÄMÄLÄINEN MARKKU 09.07.2012 16:02

Ainakin tilasit oikeat palikat. Käytäntö näyttää kuvan jos on näyttääkseen.

LAURONEN TAPANI 09.07.2012 18:36

Tästä keskustelusta taisi ehkä löytyä ratkaisu ongelmaan, joka on ollut autossani, kun hankin autoradion asunto-osaan, ongelma on, että kun kytken akkujohdon televisioon (Grundig LED TV), radion kuuluvuus häviää lähes kokonaan, niin kuin antenni johto vedettäisiin irti, tämä tapahtuu vaikka televisio ei ole edes päällä, riittää kun akku johto on kiinni. Verkko käytössä ei ole vastaavaa ongelmaa. Olen laittanut pienen konkan paikkaan mistä haarautuu akkujohto TV:lle, radiolle ja antennivahvistimille, ei mitään parannusta. Ongelma ilmeisesti poistuisi virtajohtoihin laitettavilla kuristimilla, täytyypä kokeilla kunhan ehdin. Asiaa ei äkikseltään osaa ajatella tältä kantilta. Ärsyttävää kun joutuu joka kerta kiskomaan TV:stä akkujohdon irti kun haluaa kuunnella radiota.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.