Truma Saphir comfort vs Dometic HB 2500

SILTAKOSKI TAPIO 02.07.2012 18:41

Nyt olisi hankinnassa asunto-osan ilmastointi Adria Matrix 680 sp. Asunto-auton katon muodon ja laskettavan keskivuoteen vuoksi ilmastointilaitteen asennus kattoon aika vaikeaa. Pyytäisin palstaveljiä neuvomaan kumpikohan lattiamalli ilmastointilaite olisi järkevämpi valinta.

KOIVULA REIJO 04.07.2012 10:56

Toivottavasti tähän tulee kommentteja koska samanmoinen asia askarruttanut tämän kulkijan mieltä jo pari kesää... Kokemusta ei siis ole mutta olen myös noita kahta vertaillut aikalailla ja todennut että tulen varmaan kääntymään tuon "isomman" HB2500 puolelle. Toisaalta mitään järkevää perustelua en osaa mielipiteelleni antaa mutta semmoisen kuvan olen päähäni piirtänyt että tuo se on...

Toivottavasti tähän tulee kommentteja joilla kokemusta on!

KIVIOJA HANNU 04.07.2012 12:08

Truma Saphir Comfort on pelkästään jäähdyttävä laite, kun taas Dometic HB 2500 on "normaali" ilmalämpöpumppu, jolla saadaan jäähdytyksen lisäksi myös lämpöä. Minulla on ollut vaunussa tuo Truma ja oli ihan OK. Vaihdettuani as.autoon ajatelin sinne tuota Dometicia, mutta peräkontin tila oli sellainen, että ainoaan järkevään kohtaan asennettuna olisi tullut runkopalkit pohjaan tehtävien aukkojen kohdalle, joten päädyin katolle asennettavaan Truma Aventaan joka on pelannut hienosti tämän vuotisella etelän reissulla (niin lämmitys kuin jäähdytyskin).

Noissa molemmissa lattialle asennettavissa, on tuo ilmaputkien asennus hankalin homma. Niinkuin esitteissäkin on, laitteen pitäisi imeä alhaalta ja puhaltaa ylhäältä läheltä katon rajaa.

SOHLBERG JUHA 04.07.2012 15:41

2 edellisessä on tuo Truma Saphir ollut ja hieman tehottomaksi todettu 8 m autoon. Nykyisessä ilmapumppu kattomalli HB2600 tai jotain ja on huomattavasti tehokkaampi myös pienellä puhalluksella. Hyvin truma toimi ja iloisesti tuli vettä auton alle letkua pitkin. Laite on periaatteessa hiljainen, koska kompura ei kuulu, mutta toisaalta puhallus pitää olla todella suurella ja siitä sitä ääntä tulee.

Juha

SILTAKOSKI TAPIO 05.07.2012 07:14

Dometic tilattu, kokemuksia kerron myöhemmin

KERÄNEN MATTI 01.09.2014 22:32

Onko tullut kokemuksia Truma Saphir Comfortista? Oliko Sohlbergin Juhalla Comfort vai Compact -malli kun kerran potkua jäit kaipaamaan?

Asentelin edelliseen vaunuun tuon Dometic HB 2500:n. Oli ihan ok, tarpeeksi tehokas 545 Hobbyssä, melko meluisa vaan ja vaati isot reiät lattiaan. Jäi sille tielleen.

Nyt kiinnostaisi tuo Truma enemmän, siitäkin on nykyään lämmittävä malli Comfort RC, mutta sitä en tarvitse. Pienemmillä rei'illä selviis ja olisiko vähän hiljaisempikin? Mites kestävyys, onko teho säilynyt vuosien myötä, onko tarvinnut huollattaa?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.