Sisäantenni?

SAATSI KEIJO 20.06.2012 23:48

Vaunukaupat tuli tehtyä ja kaikin puolin tyytyväinen meille uuden vaihtovaunun omistajia ollaan.Yksi puute kumminkin on: tässä ei ole minkäänlaista ulkoantennia asennettuna. Antennikaapelit on vedettynä vaatekaappiin mutta siihen loppuu antennivalmius. Vaihtoehtojahan on alkaa tekemään läpivientiä ja asentamaan joko perinteistä haravaa tai sitten noita lautasia joista täälläkin on paljon puhetta ollut. Edellisessä oli harava joka pelasi oikein hyvin, joskus ärsytti kun liikkeelle lähdettäessä huomasi että jäänyt huonoon asentoon jne pientä säätöä mutta antennina toimiva.

Vai josko olisi toimiva sisäantenni jolloin välttäisi katon rei'ittämisen? Onko niitä hyviä ja toimivia?

VÄNNI MATTI 21.06.2012 07:28

Unohda sisäantenni, jos ärsytystä haluat välttää :)

PÄÄKKÖNEN ESA 21.06.2012 08:32

Minulla itselläni autossa on käytössä Vivanco sisäantenni ja hyvin on pelittänyt. Kotona oli iso ulkoantenni vahvistimellä ja varsinkin tuulella oli häiröltä. Vaihdoin sisäantenniin on gelmat poistuivat. Pelkästään hyviä kokemuksia.

RIIHELÄ ESA 21.06.2012 14:40

Kun ollaan kohtuullisen lähellä lähetysasemaa, saa hyvän kuvan kaikilla kunnossa olevilla antenneilla. Kun etäisyys kasvaa, putoaa pelistä ensin sisäantenni, sitten erilaiset suuntaamattomat ulkoantennit ja ilman vahvistinta olevat haravat ja viimeksi vahvistimella varustettu harava.

Sisäantennilla on se hyvä puoli, että sitä voi helposti käännellä ja paikkaakin vaihdella, jos on ongelmia. Metalliseinän läpi ei signaali kulje kunnolla, mutta muovit ja lasi ei juurikaan haittaa.

Kysymys on siitä, missä aikoo TV:tä katsella ja onko loma täysin pilalla, jos kuvaa ei tule. Jos elämä romahtaa TV-kuvan hävitessä, kannattaa suosiolla satsata kunnon ulkoantenniin. Eikä silläkään näe joka paikassa, joten matkareitin suunnittelussa pitää silloin huomioida TV-lähetinten sijainnit.

LAURONEN TAPANI 21.06.2012 18:58

Ei se reiän teko kattoon vaikeaa ole, kannattaa mielellään tehdä kattojuoksun kohdalle, saa sitten antennin jalan ruuvata kovaan puuhun, itselläni oli maahantuojalla porattu tyhjän päälle ja ruuvattu antennin jalka pelkkään kattolevyyn kiinni. Kattojuoksut löytää melko tarkasti naputtelemalla kattoa kevyesti sopivalla metalli palalla, esim. isolla mutterilla, äänestä kuulee hyvin missä on kovaa puuta ja missä pelkkä levy.

LAURONEN TAPANI 21.06.2012 19:09

Itse laitoin tällaisen YLEISELEKTRONIIKKA OY:n myymän polykarbonaattikotelon antennin jalaksi, saa läpiviennit tiiviisti, kun kotelo on ruuvilla ja silikonilla katossa.

SAATSI KEIJO 22.06.2012 18:50

Ok, kiitos, montaa mielipidettä siis on asiaan. Tuo polykarbonaattikotelo näyttää kyllä asialliselta, mikä antenni sulla on siihen laitettuna?

LAURONEN TAPANI 23.06.2012 00:45

Minulla on Honkkarin Greentek, muistaakseni 25 tai 35€:n hintainen, kaukosäätimellä käännettävä antenni, kyllä sillä kuvan saa. Antennin jalka on Bilteman venetarvikkeista jokin läpivienti putki, istui täydellisesti honkkarin antenniin, kun laittoi polkupyörän sisäkumista sukan väliin. Tuo polykarbonaatti kotelohan on melkein pommin kestävä, se on lähes särkymätön ja kestää kovia lämpötiloja.

SAATSI KEIJO 26.06.2012 00:01

Kävin pk-seudun caravaanikaupoissa kiertelemässä antennia, mukaan tarttui kuitenkin Honkkarista Triaxin Ufo. Se oli siellä jossain supertarjouksessa 33,- kun normaalihinta 111,-. Tätä samaa myytiin monissa alan liikeissäkin ja aina yli 100,-. Toivottavasti pelaa, ei ole suunnattava vaan pitäisi ottaa vastaan 360 astetta. Mukana tuli kiinnitysjalka, jakoboksi akkusyötöllä ja eri mallisia asennusvarsia. Taidan laittaa keskelle tulevan jalan jotta vääntö on mahdollisimman tasainen ettei rasita jalkaa/kattoa.

Tunteeko joku ko antennin? Kokemuksia ja miten asensitte?

LAURONEN TAPANI 26.06.2012 00:09

Tuohan on tosi hyvä tarjous, myykö Honkkari Triaxin Ufo antenniakin?, itse ei tästä kokemusta, mutta monet on täällä kehuneet.

Jotkut kehuu tällaistakin hyväksi, http://personal.inet.fi/yritys/simon.tuonti.oy/aktant.htm

HAUTALA JANNE 27.06.2012 17:44

Itse asensin triaxin ufon pari kk. sitten vahvistamattoman haravan tilalle ja toimii paljon paremmin kuin harava. Ei ole asennuksen jälkeen tarvinnut antennia suuntailla tai nostaa, aina on kanavat löytynyt.

KESKIKASTARI PAULI 06.09.2012 20:35

Hei, tässä yksi hyvä malli: Goobay active DVB-T DOA-50, toimii 12 voltin jännitteellä. http://www.satshop.fi/antennit/antennit/goobay-active-outdoor-antenna.html

LAAMANEN OLLI 06.09.2012 22:48

tuo honkkarin myymä ufoksi ei ole aito vaan juuri sellainen halpa kopio.Tuo DVB-T DOT-50 saataa olla hyvä jos laitaa kaikki neljä anteenia mutta aika hintava laite

UUTTU JUHA 07.09.2012 00:15

Edellisessä oli sisäantenni kun oli samanlainen pelko tehdä reikää kattooni, eikä pelittänyt kuin hyvillä kuuluvuusalueilla. Reissut kuluikin antennia säädellessä jos halusi tölsää nähdä. Nykyiseen otin haravan ja toimii Suomessa lähes joka paikassa. Pohjoisen reissuilla lähinnä Norjassa ei taida toimia kuin lautanen, itse en noilla reissuilla ole edes tölsää ajatellut, mutta useimmilla muilla näyttää olevan lautaset. Sama taitaa pätee etelämmässä euroopassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.9.2012 klo 00:19:14 Niin kaikki on tuota ufoantennia kehuneet haravan tilalle, uskoisin kans et on hyvä peli.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.