Pyyhkijän sulat

KANKAANPÄÄ KARI 11.06.2012 10:26

Hyvin ovat toimineet Bilteman sulat. Hinta/laatusuhde mielestäni loistava. 9.98 € pitkät sulat yhteensä. On satanutkin senverran että kokemusta on saatu.

JANHONEN MATTI 11.06.2012 15:16

Hyvä jos Biltemastakin saa hyviä sulkia halvalla. Itse olen elänyt siinä uskossa, että pitkässä juoksussa Bosch´n sulat on sieltä parhaasta päästä. Sen hyvyyden kun näkee vasta siellä sulan elinkaaren loppupäässä.

SUOMI SEPPO 11.06.2012 15:36

Ootahan kun ilmat kylmenee. Kumit kovettuvat ja jättää paljon pyyhkimättömiä kohtia. @seppo

VÄISÄNEN JUHA-PEKKA 11.06.2012 16:46

Sama huomio täällä että BIltemasta saa ihan yhtä hyvät ja kestävät sulat kuin on Boschilaiset.Itse asiassa en itse osta enää ikinä Boschin sulkia henkilöautoon koska ne ei enää nykyään kestä vuotta pidempään ja hinta on turhan suolanen.

SANTALAHTI HANNU 11.06.2012 17:01

Järkevästi kun ajattelee,niin Bilteemaan sulkia saat kolmet yksien Boschien hinnalla.Eli kolmena syksynä uudet, olen varma että Boschin sulat ei kestä kolmea talvea !! Turha on väittää sitä asiaa!

KOISTINEN TOIVO 11.06.2012 17:08

Onko ne niitä rungottomia sulukia, minä ostin semmoset tarvikkeesat henkilö autoon. Ne on toimineet hyvin vissiin kolome vuotta, ja ovat eelleen. Harmi en millään muista merkkiä enkä hintaa. Muisti olisi, että samppioni tai possi. Muttta en ole varma. Kuitenki jos piltemasta saa semmosia, niin no. Toivopoika

VALTONEN MARTTI 11.06.2012 17:47

Minä ostin kolme vuotta sitten myös semmoiset Bosch-merkkisenä ja hyvin pelaa. Mutta kesäksi vaihdan aina ne 'vanhanaikaiset' jotta säästyy nuo nivelettömät talven räntäkeleille hyvässä iskussa. Niin ja 'leikkimaasturi' on se auto.

KANKAANPÄÄ KARI 11.06.2012 18:12

Kokemusta tosiaan vasta kesäkelistä. Kuusi paria saan ostettua Biltemasta verrattuna laatusulkien yhden parin hinnalla. (Tuurissa sijaitsevan kaupan hinnan kun katsoin)

HAAPANEN TIMO 11.06.2012 18:48

Älkää nyt pojat vuosista puhuko. Kolme kuukautta kun mikä tahansa sulka klapsuttaa aamusta iltaan tuossa syksyn/talven kantturoilla niin kauppaan saa mennä. Vaikuttaa se käyttökin eikä pelkkä aika.

@timppa

LAHTI ANTTI 11.06.2012 19:14

Biltemasta olen joskus saanut jopa hyviäkin sulkia, mutta aikaa siitä on. Nykyään sutta ja sekundaa. Boschin sulkien laatu on viime vuosien aikana laskenut kuin lehmän häntä.

Nykyisin osta "siniseltä tiskiltä" sulat, ovat toistaiseksi osoittautuneet parhaiksi, vaikka rungottomia en saa auton iästä johtuen.

Ja siinä Timppa on oikeassa, ei ne vuosia kestä, kuukausista puhutaan jos vähänkin käytetään. Tai sitten pyyhitään risoilla sulilla.

HJELM ARTO-VEIKKO 11.06.2012 20:04

Palin kävi Haaparannassa paikallisessa halpakaupassa,jostain syystä qooqlasin valikoimaa.Siellä oli myytävänä tosi halpoja sulkia jotka olivat voittaneet testin. Ei sinne tartte mennä ostoksille mutta halvallakin saa hyvää. Käytämme töissä Bilteman lasinpesuainetta,testi voittaja TM muutaman vuoden takaa. Testissä oli kaikki kalliit ja niin sanotut hyvät merkit. Ac delkolla on yksirunkoiset sulat jossa on kiinnitys lähes kaikkiin varsiin,noin 20 /kpl

t Jelmi

LAURONEN TAPANI 11.06.2012 20:27

Laadusta puheenollen, aikanaan kun ajelin joka päivä töihin 24km/sivu monen vuoden ajan, niin silloin huomasin, että halpahallin ketju oli finaalissa 3000km:ssa, mutta muistaakseni Sachsin ketju kesti hyvin 10000km. Sama pokasahan terissä, halpahallin terällä sain yhden paksun koivun poikki, sitten loppui sisu, mutta 24m2:n rankakuorman sahasin haloiksi kahdella Bahco:n terällä ja senkin jälkeen ne oli muuten hyvässä kunnossa, mutta yli 20cm paksuissa alkoi puoltamaan.

HALMEENMÄKI JUHANI 12.06.2012 19:07

Sulkien vanhenemiseen on kolme isoa sulista riippumatontakin syytä: -Tuulilasin kunto, vanha naarmuinen & kiveniskuinen lasi kuluttaa sulkia -Auringon valo, katoksen varjossa sulat ei korppuunnu yhtä nopsaan kuin aina aurikoon päin pysäköidyssä -Kuinka pesuri toimii ja sitä käytetään, mitä kuivempi lasi sitä enemmän sulka kuluu

SALOMAA MAUNO 12.06.2012 19:27

Campionmerkkiset irtokumit on ihan hyvät. Niitä on saatavana erimittaisia ja itse voi vaihtaa. Tietysti jos pyyhkijän rungot on muuten kunnossa. Mulla maksoi tarvikeliikkeessä 4 € pari. Iisi homma.

maukka -
JANHONEN MATTI 12.06.2012 21:02

Itsellä h-autot on jo pitkään olleet yksisulkaista mallia. Ja kun pitkät sulat on kalliita, vallankin se viimeinen 5 senttiä, niin totta kai kokeilin halvempia vaihtoehtoja. Toimihan ne vähän aikaa mutta nopeasti niistä tuli lian levittäjiä. Niin siinä vaan kävi, että Boschen sulkiin piti palata.

Matkailuautossa minulla on Volvo-merkkiset sulat ja ne on hyvät mutta vielä parempi on se, että niissä pesuneste menee letkulla suoraan sulissa oleviin suuttimiin. Säästää lasia ja nestettä ja lasi on jo laakista puhdas.

TERVO JARI 12.06.2012 21:19

Matti, mistä noita Volvo merkkisiä saa ?

Itselläni nuot kolme "vartta" on Volvon ja samanmoiset letkut/suuttimet noissa varsissa kiinni mutta nyt on halpis Champpioonit "suteina".

50cm on pyyhkijän mitta.

Maksoivat n. 7.5 € kappale. Kokeillaan noita halpiksia . . .

"Ykslehtinen" olis ollut puolet kalliimpi mitä toi "teli" halpismalli. . . .

Tosin Champpion oli jättänyt yhden sellasen "telin" pois sieltä uloimmasta päästä kun vertasin sitä edelliseen pyyhkimeen jonka kunto oli jo ehtoo puolella . . . Jostakihan se säästö pitää tehdä . . .

JANHONEN MATTI 13.06.2012 19:53

Sulan varressa on numerosarja 1070113 ja se viittaa Volvon FL malliin jossa käytetään min. 24 " sulkia. Volvo mainostaa noita omia sulkiaan originaaleina ja nettikeskusteluissa niiden laadun kerrotaan olevan tosi hyvä. Jos noin on niin ilmeisesti niitä "originaaleja" saa vain Volvolta varaosana. Jokuhan ne Volvoille tekee mutta kuka?

Saksalaiset Hymer-kuskit ovat kokeilleet kolmea erimittaista sulkaa siten, että kuskin puolella on 600 mm, keskellä 400-450 mm ja apumiehen puolella 500 mm.

SANTALAHTI HANNU 13.06.2012 20:07

Jos nämä kaikki nimeltä mainitut sulat laitetaan nimettöminä muovipussiin ja siitä käyttöön,niin tuskin pystyy kukaan sanomaan varmuudella mikä sulka on mikäkin! Mutta ihmi nen on mainoksien uhri,eikä kaikilla sulka merkeillä ole omaan tehdasta. Samoilta hihnoilta tulevat,, sit laitetaan eri värisiin laatikoihin! Hanski

LINDBLOM ALF 14.06.2012 11:45

Miksi kärvistellä huonosti pyyhkivien sulkien kanssa. Laittakaa ikkunaan turvaurat. Huonotkin sulat pyyhkivät hyvin kunnes fyysisesti hajoaa kokonaan.

AHOLA ESA 14.06.2012 16:31

Ei kärvistellä, vaan ajetaan lähimpään raskaankaluston sulkia kaupittelevaan liikkeeseen malli kädessä ja ostetaan uudet...

KEMPPAINEN OLAVI 15.06.2012 20:05

Itselläni Bilteman runko-osat ruostuivat alta-aikayksikön. Oiskos nämä turvaurat jo unohdetu keksintö, aikoinan kokeilleena en enää ole viitsinyt niitä enää kaiverruttaa lasiin, ei kai Poliisikaan, jotka aikoinaan niitä kehuivat.

HYTÖNEN RAIMO 16.06.2012 10:16

Ei se turvaurakaan auta kaikissa olosuhteissa. Tukkeutuu esimerkiksi jäätävässä vesi- tai räntäsateessa alta aikayksikön, jonka jälkeen siitä ei ole mitään hyötyä - jos ei isompaa haittaakaan. Ei muutenkaan aivan ongelmaton koska heikentää tuulilasia, joka monessa uudemmassa autossa (etenkin persoonapiilit) osa korin kantavaa rakennetta.

Itsellä tosipitkä 28" eli 700 mm) halpissulka Transitissa (kartanlukijan puolella hieman lyhempi) ja ovat toistaiseksi toimineet kuten pitääkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.6.2012 klo 10:19:48 Sulat näitä uudempia, joissa ei ole vanhanmallista erillistä runkoa.

AHOLA JARI 16.06.2012 11:35

Samoin kuten Raimolla - Transitissa rungottomat sulat viime syksystä. Ja pyyhkijät vaihdan kun pyyhintätulos jäättä raitaa/kalvoa..

Ei sen puoleen ajoin alkuperäisillä rungollisilla yli 39.000 km / yli 4 vuotta. Rungot hyvässä kunnossa, mutta kumi sulka oli sen verta kovaa, että Slovakiassa kaatosateessa pimeydessä ei meinannut nähdä motaria kun puuttui kaistaviivat :))

Mullakin nuoruudessa kului sulkia pari sarjaa vuoteen (oli turvauratkin useassa autossa) - mutta enää ei, vaikka ajokilometrejä tulee saman verran 30-40 tkm. Arki/työmatkaliikennettä ainakin puolet. Miksikö?

Samasta syystä hlöbiilissä ei kulu pissapojan vettä; syksystä kun täyttää pesunestellä hieman vajaan säiliön pakkasten takia, ja keväällä saman verran vettä vain, niin ei ole vuodessa mennyt edes säiliöllistä... Sadevettä pyyhkijöillä pyyhin enkä edellä menevän nostattamaa hiekkakuraa. Ei kulu sulat, ei naarmuunnu lasi tai ajovalot - eikä konepelti ja etupää hakkaannu pikku kivistä. Eli etäisyys edellämenevään on ratkaisevaa..

Henkilöautoja on vaihtunut n. 2-3 vuoden välein 40-60 tkm ajettuina sulat alkuperiäiset hyvin toimivina, hyvin pyyhkivinä. Monen harrasteauton kokemuksella 4. vuosi alkaa olemaan liikaa ikää - joskin m-autossa otan pyyhkijät nykyään pois talven seisonnan ajaksi pimeään piiloon ja pois paineen alta..

KOISTINEN TOIVO 16.06.2012 11:52

Kaippa se jokainen konsti on oikea, jos nostaisi sulat irti ikkunasta kun auto seisoo. Jo se vain sulkia säästää. Jos onnistuu ajamaan tarpeeksi kaukana edellä menevästä, tai ainakin käyttää riittävästi pissapoikaa, kun rapa lentää ohittajien perästä, niiden jotka palaavat oikealle puolelle puskuria hipoen pelätessään eksyvänsä vasemmalle kaistalle. Merkeistä en tiedä, minulla on ollut hyviä hiljasia, ja sitten huonoja ja parkuvat herkästi. Kulutus tavaraahan nuo ovat, niin kuin moni muukin asia tänä päivänä. Eihän akkujakaan hapoteta, ja konstailla niin kuin ennen Niin sekai on Toivopoika

LINDBLOM ALF 16.06.2012 21:48

Sitkeänä elää tuo luulo että turvaurat heikentää lasia. Ei pidä paikkansa. Jos näin olisi, tuskin olisivat sallitutkaan, rakenteita kun ei saa heikentää.

TURUNEN HEIMO 11.07.2012 11:12

Itse vaihdan sulat heti kun tulos heikenee vähänkään, en siedä raitoja tai kalvoa. . Käytän rungonnottomia sulkia. Erään yleisteknisen aikakausilehden testissä Bosch-sulat saivat saivat 7,4 pistettä kun paras kuittasi 9,1. Samalla ne oli pisteiden valossa vertailun huonoimmat. Ruotsalaisissa kahdessa testissä moitittiin Boschin kumin kovettumista, noissa testeissä Biltema oli parempi. Taidanpa kokeilla seuraavaksi Biltemaa. Ainakaan hinta ei ole esteenä vaihdoille.

HARJULAMPI JUKKA 11.07.2012 12:15

Ducaton sulat "narisevat" kun lasilla on vettä vain tihkuasennolla pyyhkimiseen. Laitoin Bilteman "vettähylkivät" sulat ja narina häipyi. Kympin verran olivat kappaleelta, kestävyydestä ei vielä kokemusta.

RIIHELÄ ESA 11.07.2012 14:26

"Itse vaihdan sulat heti kun tulos heikenee vähänkään"

Kahdessa asiassa moni pihtailee tarpeettomasti, vaikkei kumpaankaan paljoa rahaa saa kulumaan: sulat ja starttiakku. Jostain syystä niitä yritetään epätoivoisesti käyttää niiden teknisen eliniän mentyä aikoja sitten umpeen. Akkuja jopa yritetään elvyttää erilaisilla tempuilla, kun ne ovat käytännössä kuolleita. Rahaa sitten toisaalta tuhlataan turhuuksiin, kuten jälkiasenteisiin päiväajovaloihin ja näyttäviin vanteisiin.

TERVO JARI 11.07.2012 17:31

Tuo hapis Campion vaihtui Bilteman sulkaan joka ei ole kalliskaan mutta pyyhkii hyppimättä/narisematta hyvin toisin kuin Campion.

Tosin kyseisen harmin tuo Champion aiheutti vain kuljettajan puolella muut kaksi Campionia toimii mallikkaasti keskellä ja oikealla etuikkunaa.

Ne alkuperäiset "Volvon" pyyhkijät lienee parhaat mutta ei Biltemaakaan käy moittiminen . . .

Tämänhetken kokemusta noista halpispyyhkijöistä . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.