Uniquick-vesiputkiliittimet

LEHTINEN PERTTI 08.04.2012 19:29

Laitanpa teille tiedoksi asian, minkä jouduin selvittämään kun piti saada vaihdettua asuntovaunun vesihana.

Uusissa vauniussa on käytössä varsin näppärä UNIQUICK-putkijärjestelmän liitin.

Kun putken joutuu irroittamaan liittimestä on hyvä tietää miten irroitus tapahtuu. Näin ei vaurioita putkea eilä liitintä.

Uniquick-putken ja liittimen tunnistaa putkessa lukevasta tekstistä UNIQUICK.

Tällaisen putken irroitus liittimestä tapahtuu seuraavasti.

Pyöritä liittimen tyvessä olevaa harmaata rengasta, sinisen liitinrungon ja valkean avauspainikkeen välissä, jotta löydät siitä esiin pistävän ohuen harmaan korvakkeen. Tartu korvakkeeseen nokkapihdillä ja irroita se suoraan sivulle vetämällä. Paina nyt valkea rengas alas juuri poistamasi korvakkeen vapauttamaan tilaan. Paina irroitettavaa vesiputkea hieman sisään liittimeen samalla painamalla valkeaa rengasta vielä tukevammin alas ja sitten vetäise vesiputki ulos liittimestä. Asenna harmaa korvake takaisin sinisen liitinrungon ja valkoisen pidätimrenkaan väliin, jotta liitin on valmis uuden putken asentamiseen samaan liittimeen.

Hauskoja tarvikeasennuksia toivottaen, Pepe

HALINEN HARRI 09.04.2012 11:48

Voi että kun meillä olisi "Tekninen datapankki" josta näitä hyviä neuvoja voisi tarvittaessa käydä koluamassa.

VALTONEN MARTTI 09.04.2012 14:22

Sellaisen "pankin" voi toki koota itsekin näiltä sivuilta. Kansio johon kopioit tärkeänä pitämäsi ohjeet.

PALM PEKKA 09.04.2012 15:00

Kertokaa miten voi luoda kansion mihin näitä juttuja voi siirtää. Itse olen yrittänyt kopioida mutta ei ole onnistunut. ITE

TERVO JARI 09.04.2012 15:14

Pekka, onnistuiskohan silffiisii että kopiot tekstin ja siirrät sen tekstinkäsittelyohjelmaan, siihen käy jopa tuo joka Wintoosassa oleva WordPad, ja tallennat kyseiden tiedoston sitten sinne minne haluatkin.

Tosin asiakirjan muoto muuttuu mutta jos tarvii vain jonkin yksittäisen jutun voi olla mukavempi tallentaakkin se tekstitiedostona.

Laadukkaammat ohjelmat sisältävät mahdollisuuden siirtää mahdolliset kuvatkin "samaan tallenteeseen".

VALTONEN MARTTI 09.04.2012 16:23

Itse teen vielä yksinkertaisemmin, kopioin tekstin, tallennan nimellä 'muistioon' jollainen kai joka koneella on ja siirrän muistion luomaani kansioon joka nyt voi sitten sijaita missä vaan, omat kuvatiedostot tai 'vastaanotetut tiedostot' vaihtoehtoja löytyy. Kansiolle nimeksi vaikka "Jäsenpalstan niksejä"

Ja taas uudesta asiasta uusi muistio jne.

HYTTILÄ ESKO 09.04.2012 20:46

Tai käy katsomassa http://karavaanari.org/index.php http://karavaanari.info/index.php Siellä sitä tietoa on :)

HALINEN HARRI 10.04.2012 12:12

Kyllä se on niin että meillä kattojärjestö jäseniä varten jonka tarkoitus on luettavissa säännöistä. Ei ole järkevää että kaikki monikymmentuhantinen jäsenistö alkaa kukin tehdä tälläistä "tietopankkia". Kyllä keskitetty tietopankki jossa hyvätasoinen tekniikan tuntija valitsee jutut on parempi. Noiden muiden asiantuntijoiden laatu ja kielenkäyttö on kyseenalainen.

HEIKKINEN JORMA 16.04.2012 00:32

Onha se hieno ett meill on kattojärjestö.. mutt on vaan niin vanhaa huopaa ettei taivu.. "orgissa" ja "infossa" on hienot tietotopankit ja aktiiviset tekniikan harrastajat... Täälläkin kirjoitteliat voivat vaan ihmetellä miks he viihtyvät siell....

Raimo Hytönen 08.06.2023 17:09

Muuten hyvä (Uniquick), mutta ei kestä pakkasta - mikä kylläkin mainitaan joidenkin myyjien tuotetiedoissa.
Olen kokenut sen omakohteisesti, kun tiskialtaan kylmävesiliitos vuoti vettä allaskaappiin. Syynä Uniquick -liitosmutterin murtuminen irti varsinaisesta liittimestä. Parhaillaan työn alla vaihto metallisosiin, joka vaati hieman metsästystä caravantarvike- ja putkiliikkeistä. Eikä asentaminenkaan ihan helppoa ole - on nimittäin todella ahtaat paikat (Karman Dexter -reteilyauto). Mutta onneksi ei ole peukalo keskellä kämmentä.

P.S. Hieman ihmetyttää, että uusia matkailuajoneuvoja varustetaan ja myydään Suomen ilmastoon sopimattomilla osilla!!!


Ja tiedoksi: - vesijärjestelmä oli tyhjennetty syksyllä ohjeiden mukaisesti - ja kestihän tuo kaksi talvea, mutta kolmas oli jo liikaa.
muokattu: 8.6.2023 17:14

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.