Jääkaapin käyttö kaasulla

KINNUNEN KYÖSTI 07.08.2009 11:17

Hei,

Ollaan aika uusia karavaanareita.Auto on Hymercamp -91. Jääkaappi on kylmä, kun käytetään sitä kaasulla, mutta mistä ihmeestä tiedetään, jos sattuu sammumaan, kun liekkiä ei näe mistään eikä merkkivalo jää palamaan. Ohjeen mukaanhan merkkivalo vilkuttaa ja sitten sen pitää sammua, kun jääkaappi on päällä, mutta sitten merkkivalo onkin pimeänä.

PALIN MATTI 07.08.2009 11:46

Yleensä jääkaapin sammumisen huomaa siitä, että sen sisälämpötila alkaa nousemaan. Syynä on normaalisti kaasun loppuminen. Palava liekkihän ei muuten itsestään sammu, paitsi joskus liikkeellä ollessa saattaa ilmavirta sen sammuttaa. Tällainen johtuu ainoastaan kaapin puutteellisesta rakenteesta. Oikein rakennettuun palopesään ei tuulenpuuskat pääse vaikuttamaan.

LAHTI ANTTI 07.08.2009 11:55

Tietämättä mikä kaappi on kyseessä, mutta jos se on E:lux elektronisella sytytyksellä, keltainen keinukatkaisija oikealla, niin sytytysasentoon sitä laitettaessa valo alkaa vilkkua ja kuuluu tikittävä ääni. Liekin syttyessä valo sammuu ja ääni lakkaa. Katkaisija on jätettävä siihen asentoon. Asento yksi.

Jos kaappi sammuu niin valo alkaa uudelleen vilkkua ja tikittävä ääni kuuluu. Voit kokeilla sen toimivuuden sytyttämällä kaapin liekin ja hetken kuluttua sulkemalla kaasun tulon kaapille. Jos valo alkaa vilkkua kaikki toimii kuten pitääkin.

HAAPANEN TIMO 07.08.2009 17:09

Just noin oli mulla -90 Hymerissä Onko siinä panelissa toinenkin katkaisija? Jos on, sillä katkaistaan kaapin takana olevan termostaattiohjattun puhaltimen virta.

KINNUNEN KYÖSTI 10.08.2009 14:47

Hei,

Kiitos vastauksesta. Ei ole toista katkaisijaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.