'Tarvikkeita'

KUJANPÄÄ MARKKU 18.07.2009 14:29

Sitä sun tätä, sieltä sun täältä tuli matkassa mukana kotiin. Ei ihme, että piironki alko tuntua jotenkin kankeelta. Viimeinen niitti oli Trawemunden Rewe, sieltä irtosi limua muutama litra. Nyt on kulkine tyhjätty ja kävin sillä pienen pyrähdyksen tekemässä. Voi että kulki kepeesti kun karavaanarin ajatus. Paljonkohan mahtoi olla painonkevennys. Veikkaisin paljon.

SUOKKO OIVA 19.07.2009 22:28

Ai että semmosia painonylityksiä...

JANHONEN MATTI 20.07.2009 10:34

Litkihän limua varovasti tai muuten se auton painonkevennys siirtyy sinun omalle etu-telille.

KUJANPÄÄ MARKKU 21.07.2009 10:59

Jep. Muunkinlaisia tarvikkeita olis tehny mieli tuoda enemmän. Esim. berluskoonista kinkkuja ja lihaleikkeitä. Niitä he osaavat valmistaa. Sveitsistä juustoja, no vähän alppikäseä tuotiinkin. Hintataso joka paikassa, jopa sveitsissä tuntu edukkaammalta kuin meillä täällä 'leppäniemessä'.

JANHONEN MATTI 21.07.2009 15:07

Sen olen itsekin huomannut, että tuolla etelässä ja itseasiassa jo Saksasta alkaen ne osaa tuon lihanjalostuksen. Meillä se tuppaa monien lihatuotteiden osalta olemaan enempi vedenjalostusta.

KUJANPÄÄ MARKKU 21.07.2009 17:48

Ja sitten kaikki Boulangerit ja Beckereit ja niiden lähes eroottisen fiiliksen antavat leivonnaiset.

HALMEENMÄKI JUHANI 21.07.2009 23:25

Saisipa Suomeen Aldin tai Pennyn niin alkaisi se oikea kilpailukin... Tuli tuota hintavertailua tehtyä kuukausi sitten itsekin ja joko rahtifirmat on rosvoja tai sitten meillä ei ole vielä kunnon kilpailua liikkeitten kesken!

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2009 05:38

Aivan. Joku porras, tai ne kaikki yhdessä kauhovat meillä enemmän kuluttajan kukkarolla matkalla tuotannosta kaupan kassalle.

Vuorokauden leirintämaksun verran eläminen oli siellä halvempaa, enkä edes paljon liiottele.

HYTTILÄ ESKO 22.07.2009 09:02

Kaikilla on monta hintaa. Parman kinkku maksoi italiassa 15-20€ kilo . Luojanluomaa BAROLO:n viiniä sai 10€ pullo (nam nam) Keittokinkkua ostin 8€ kilo .Pecorino juustoa 8€ kilo . 90 kilometrin junamatka Cefalun takaa > Palermoon 5,8€ . Juna oli pendolinon oloinen ilmastoitu ja äänetön. Päässeekö täällä H:ki > Kirkkonummi väliä samaan rahaan?

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2009 10:47

Ja sitte vielä berluskoonit saavat samaan hintaan paljon pitemmän ja lämpimämmän kesän. Jotenkin väärin.

JANHONEN MATTI 22.07.2009 11:18

Niin ja elävätkin vielä suomalaisia pidempään niitä "likaisia" elintarvikkeita syömällä ja viiniä juomalla. Eihän tämä ole oikein!

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2009 11:30

Mutta ei heillekään ole suotu makiaa mahan täydeltä. Ressukat joutuvat jatkuvasti kantamaan vessapaperia mukanaan kun sitä heidän toileteissaan ei ole.

HYTTILÄ ESKO 22.07.2009 14:28

Mutta mää löysin Perluskoonilandiasta kirkon. MISSÄ OLI PUUKATTO. Hän kun väitti ettei kulttuurinkehdossa oo puukirkkoja...

HALME MARTTI 23.07.2009 09:13

Tein 10 vuotta sitten mielenkiintoisen hintavertailun Torremolinoksessa. Olimme silloin vuorotteluvapaalla ja tilasimme Suomen ainoan kuolinilmoituksia julkaisevan urheilulehden (Turun Sanomat) sinne. Muuten merkillinen juttu, lehti tuli sinne ilmestymispäivänä, mutta esim. Pyhätunturille vasta seuraavana päivänä. No asiaan. Silloin Lidli oli juuri rantautunut Suomeen ja myi vielä hyvin vähän suomalaisia tuotteita. Katsoin lehdestämme Lidlin tarjoustuotteita useammastakin lehdestä ja kirjoitin tuotteet ja hinnat paperille. menin sitten läheiseen Lidliin ja etsin täysin samat tuotteen ja pakkauskoot sieltä. Listallani oli tuotteita lähes 30 kpl. Erotus Suomen tarjoushintojen ja Torremolinoksen Lidlin välillä oli Suomen häviöksi -24%. Mainittakoon vielä, että en vertaillut oluen,tupakan ja virvoitusjuomien hintoja. Ainoastaan samaan aikaan tarjouksessa ollut ompelukone oli Suomessa aavistuksen halvempi. Ei se Lidlikään siis tyhmä ole. Ottaa enempi hintaa sieltä mistä sitä saa. Pelkäämpä pahoin, että Aldi ja Penny toimisivat samoin, jos tänne tulisivat. Sivumennen sanottuna oli se vuorotteluvapaa hienoa aikaa. Kun jano yllätti kävelylenkillä ja istahti katukahvilaan ja otti virkistävän oluen oli kiva hetkeksi hiljentyä ja kiitollisuudella muistaa sen tarjoajaa, Suomen Valtiota! Vakavasti puhuen tämäkin saattoi nostaa Suomen hintatasoa ja viedä maan kilpailuetua. Espanjassa oli ainakin siihen aikaan huomattavasti alhaisempi palkkataso, mutta en usko sen sitä olevan esim. Saksassa. Joku ehkä sanoisi syynä edullsempiin hintoihin olevan suuremmat volyymit. Tämä olisi mielenkiintoinen tutkimuksen aihe. Aina ei oikein jaksa uskoa meidän K:n ja S:n taistelevan "verissäpäin" alhaisempien hintojen puolesta.

MIKKONEN ESA 24.07.2009 18:17

No sehä kannattaa jätkät teijän muuttaa sinne,lihoissa kärpäsen lihat mukana,kyllä sillä pärijää!ei muutaku good pai,ei tuu teitä ikävä!!!!!

ANTTILA MARKKU 24.07.2009 21:12

Sanoisin tuon edellisen"No sehä kannattaa jätkät teijän muuttaa sinne,"melko asiattomaksi.Se että me saamattomuuttamme maksamme maailman korkeinta hintaa että saamme rahoittaa kaiken maailman ketkujen lehmänkaupat ja samalla hinnoittelemme itsemme todellisuudessa köyhyys rajalle.Sanoisin noin mutu tuntumalta että suurin osa suomalaisista alkaa olla kypsiä jättämään koko paskan ryssälle. Ja näin siinä vielä käy,jos se sais meidät vielä maksamaan sen luovutuksen kuten kiakessa muussakin venäjänkaupassa.

KUJANPÄÄ MARKKU 25.07.2009 13:11

Kaima todistaa viisaasti.

NYYSSÖNEN KAJ 25.07.2009 20:23

Muutetaan, muutetaan

Lokakuussa muutetaan talveksi Portugaliin, ei tartte lämmittää niin paljon, sielkin on elintarpeet kohtuullisiä. Päästään naattimaan paikallisesta brandystä ei joudu tyytymään mihinkään Larseniin.

HölkynKölkynkaj

NYYSSÖNEN KAJ 16.08.2009 10:29

Ompa Suomella yksi tuote jonka saa Suomen Lidlistä 50% halvemmalla kuin Saksan, Ranskan, Espanjan tai Portugalin Lidlistä nimittäin, kahvi.

Me lähdemme säästövuorotteluun Portugaliin ja palaamme takaisin muuttolintujen kanssa. Tarvikkeita ei olla saatu kesän aikana kulutettua loppun. Joten tänä vuonna ei tarvitse käydä pitkäripasessa - sekin selvää säästöä. Jokos puolikas Kossupullo Alkossa maksaa 10€?

Hintaero Portugalissa normaali elintarvikkeissa on pienentynyt juustot ja makkarat samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Ravitolahinnat ovatkin sitten halvemmat niin juoma kuin ruoka puolella. Olutpullo 1€ ravintolassa ja 0,26€ kaupassa

Ja muistakaa te tänne jäävät! Huhtikuun puolivälissä laitakaa Suomeen lämmöt päälle että muutolinnut voivat palate arktiseen Suomeen ilman paleltumisriskiä.

eteläänkaj

PALIN MATTI 17.08.2009 11:54

Herranjestas Kaitsu, ekkai sie meinaa viiä sinne Portukalliin takas niitä viime reisula sieltä ostamias nestelekkereitä! Elä hyvä mies vaan mee semmosta tekkeen.

Laita vaikka matkahuolosa tulleen net tänne mulle talavisäilytykseen. Ja jos ei matkahuolto ota niin suurta lähetystä kuletettavakseen, ni tullee net kiitolinjatki tänne meile pihhaan saakka.

Mie luppaan huolehtia siittä lastista samala hellyyelä ku omistaniki.

NYYSSÖNEN KAJ 17.08.2009 13:10

elä pelkää syksy on ompeluseurojen aikaa ja silloin sitä "tarviketta" kuluu, on -Kylähullujen syyskokous -Matkailuautoilijat kokontuu Messilään -Lahden karavan messut -on viellä yhet hyväntekeväisyys arpajaiset johon on lahjoittanut 10-15 pulloa ja aidon korjaamon rasvanäpin tyttökalenterin jossa viellä 4 kuukautta käyttämättä mutta kaikki 12 tyttöä koskemattomina (kuori on melkein puhki-ihailtu)

eiköhän niitä vapaaehtoisia kallistelijoita löyry.

Kahvia matkaan tulee 7 kg Arabic Mokka nazi sivasta. Täytyy auto olla senverran varustettu ettei kuivuutta jä tielle.

syssyllä harrastetaan raittiustyötä hävittämällä "tarvikkeita" olantakaakaj

PALIN MATTI 17.08.2009 18:32

Ja mieku sinua tarjouvuin ihan vappaaehtosesti auttaan tuosa kurpsimisesa. Ihan sun terveyttäs ajattelin. Kaj.

TUOVINEN PENTTI 18.08.2009 15:56

Minnes voitot menee Sokoksesta, vaikka hinnat korkeita?Ei ainakaan asiakasomistajille!

NYYSSÖNEN KAJ 18.08.2009 17:01

Elä pelkää Matti minulla monta auttavaista ystävää, niitähän riittää (raittiustyön tekijöitä) treffeillä.

Kuten tiedät sylkeminen ei kuulu hyviin tapoihin ei ainakaan lasiinkaj

PALIN MATTI 19.08.2009 20:10

?????

HALME MARTTI 26.08.2009 15:51

Kiitos Esa ystävällisestä toivotuksesta. Oletan siitä osan kuuluneen minullekin.

Valitettavasti en pääse lähtemään syömään etelän ihmeellisiä ruokia kärpäsineen. Kateellisena täytyy vain jäädä lukemaan noiden muuttolintujen lähettämiä viestejä. Jäädään me Esa tänne Suomeen ja mennään ostamaan lähimarketin palvelevasta lihatiskistä niitä hyvinmarinoituja, lähes itsestäänkäveleviä lihoja ja kaloja! Meillähän täällä Suomessa kaikki elintarvikkeet ovat aina niin tuoreta ja puhtaita. Toista se on noissa etelän epämääräisissä maissa.

NYYSSÖNEN KAJ 26.08.2009 21:04

Esa Suomalaisen Marketin tuoretiskillä ei kärpnenkään uskalla olla - lihapala voi iskeä takaisin.

Lähden etelän lämpöön turvallisin (ruoka)mielin, Onhan ihmiset eläneet siellä kaummin kun täällä metsien maassa.

PS! tulehan jo alas sieltä puusta

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.