GPS loggeri

KIISKI ANTTI 01.07.2009 08:42

Hommasin äskettäin tämmöisen iBT747A+ GPS-loggerin: http://www.digimesta.com/index.php?page=shop.product_details&option=com_virtuemart&product_id=547&vmcchk=1

Kätevän oloinen mokkula, tallentaa reitin sisäiseen muistiinsa josta reitin voi ladata PC:lle. Ei tarvitse enää olla oman muistin varassa että missä sitä tuli käytyä :-)

Tallennus parametrejä voi säätää haluamakseen, eli voi tallentaa tietyn ajan välien tai tietyn kuljetun matkan välein. Samoin voi määritellä tietyn nopeuden jonka ylittyessä tallentaminen aloitetaan jolloin ei tule paikalla seisoessa päällekkäisiä pisteitä.

Lisäksi mokkulassa on nappi jota painamalla tallentaa nykyisen sijainnin. Napilla merkatut koordinaatit näkyvät mukana tulevassa ohjelmassa suurempina pollukoina.

Laite on myös helppo sujauttaa taskuun jos haluaa tallentaa myös kävelyreitit tmv.

Puutteena mukana seuraavissa ohjelmissa voisi mainita että tarvitsevat nettiyhteyden koska käyttävät google maps dataa. Tosin netistä löytyy runsaasti ohjelmia joilla datan voi kääntää eri formaatteihin (GPS-babel ym.)

Laitteessa on automaattinen virransäästötoiminto ja akku tuntuu kestävän aika kauan. Toisaalta autossa tuota voi pitää koko ajan latauksessa jos haluaa.

HUOVINEN SIRPA 01.07.2009 23:06

Ja kysymys kuuluu:"Mihis tota tarvitaan".;) Esko

NIEMINEN RAIMO 02.07.2009 05:58

Ja vastaus kuuluu.Käyttää voit laitetta esim: Bluetooth GPS:nä. Vaikka AutoRouten kanssa.Se että laitteessa on muitakin ominaisuuksia kuin pelkkä GPS ei tee siitä varmaan yhtään huonompaa.Kätevä peli jos haluaa tarkastella reittiään jälkeenpäin kotosalla.Jos nyt joutuisin ostamaan Bluetooth GPS laitteen,niin tuon ostaisin. @rami

NYYSSÖNEN KAJ 02.07.2009 08:22

Tässä malliksi autorouten tallentama retti 7000km ja risat http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/KajPortugal0809#5326415532320564258

KIISKI ANTTI 02.07.2009 09:16

Ei kai sitä välttämättä "tarvita" mihinkään, mutta ainakin minulle käy joka reissu niin että jälkeenpäin harmittaa kun ei muista että mikäs kylä se olikaan jossa pysähdyttiin reissun kolmantena päivänä jossa oli se hyvä ravintola jonka nimeä en muista :-).

Tuon mokkulan avulla voin jälkikäteen selvittää missä olin minäkin kellon aikana, kuinka kovaa tuli ajettua jne.

Ja tuon mokkulan kun lähtiessä laittaa päälle niin sen olemassaolon voi reissun ajaksi unohtaa, ei vaadi reissun aikana mitään räpellyksiä. Kotona sitten vaan purkaa datat PC:lle, jos katsoo tarpeelliseksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.