Hiiligrilli

RAJALAHTI ANTTI 14.05.2015 11:38

Kotona on kaasugrilli everyday grillaukseen. Ihan koska se on vain niin paljon helpompi lämmitellä kun jaloissa pyörii lapsetkin. Asuntoautoon olisi tarkoitus osta jonkinmoinen hiiligrilli, koska oletan että tuolloin olisi enemmän aikaa lämmittelyynkin kuin kotona.

Onko kenelläkään mitään erinomaista vinkkiä?Tai oOnko kenelläkään kokemusta Weberin go anywhere grillistä? Sehän on sellainen neliskanttinen. Onko pallo ominaisuuksiltaan jotenkin parempi? Clasulla äytti olevan vastaavan näköinen hintaan 39 euroa kun Weber on ollut vissiin luokkaa 89 euroa. Mikäli en saa suksiboksia viriteltyä katolle niin grilli on pakko säilyttää sisällä alemman kerrossängyn alla olevassa tavaratilassa joten koko on myös oltava pienehkö.

Vai kannattaako suosiolla ostella kertakäyttögrillejä?

PEIPPO PASI 14.05.2015 15:48

Gramerissa pysyisin autoreissuissakin. Ostin kotiinkin leveämmän Gramerin, kun muutaman vuoden olen autossa sitä käyttänyt...Tosin eihän se vastaa puilla tehtyä hiillosta tai hiiligrillin hiillosta. -Pasi

RAJALAHTI ANTTI 15.05.2015 00:39

Kiitokset vinkistä Pasi. Mutta kuten kirjoitin kotona on jo kaasugrilli jolla viime kesänäkin tuli grillattua niin paljon että keittiössä ei kovin montaa ruokaa valmistunut kesäkuukausien aikana. Kaasugrillin tarkoituskin kotona on se että sitä jaksaa tehdä vielä viikollakin ja eikä vesisadekaan ollut koskaan esteenä vaikkei katosta ollutkaan.

Jos kotona tulee grillattua kaasulla vähintään joka toinen päivä niin matkoille haen sitten siis vaihtelua arkeen. Kertakäyttögirllilläkin on ihan ok tuloksia joskus tullut, mutta ei ihan aina. Pallogrillihän olisi klassikko ja sellainen pieni pöytäpallogrilli ei kustannakkaan juuri mitään. Kävin itse vertailemassa Weberiä ja Clasun kopiota. clasun laitteen jalkoja ei saanut taitettua joten ei saa helposti ainakaan yhtä pieneen tilaan kuin Weberiä joten jos sellaiseen päädyn niin taidan investoida tuon ylimääräisen.

Onko kenelläkään kokemusta hiiligrillin kuljettamisesta asuntoauton sisätiloissa joka tuo alapunkan alunen nyt käytänössä siis on. Haiseeko kaikki pian pihagrilliltä? Jos näin on niin kertakäyttögrillit on vahvoilla.

VALKILA SATU 16.05.2015 21:49

Hei. Vuosia (n28 v) kuljetettu veneessä hiiligrilliä joka matkamallia. Aluksi kotterolla lähdettäessä otettiin se mukaan mutta viime kesänä löyty Biltemasta pieni hiiligrilli. Jalat taitetaan alle ja mukana oli myös suojalaukku. Menee pieneen tilaan n 30 x 30x 5 cm paketti. Säilytetään vuoteen alla olevassa tilassa samoin kuin briketit ja sytykkeet. Käytön jälkeen aina siivous ja mitään hajuhaittoja ei ainakaan meillä ole ollut.

Siis saman kokoinen suurin piirtein kuin kertakäyttögrillikin mutta paljon tukevampi ja muutenkin parempi versio.

Oli joku tarjous silloin ja maksoi muistaakseni 4 euroa. Grillauslaatikon nimellä muistini mukaan kulki.

TURUNEN HEIMO 17.05.2015 14:54

Joku vuosi sitten hankimme Lotus-grillin ja se on ollut kätevä ja hyvin toimiva. Hiilimäärä on pieni mutta sillä valmistaa tuhdinkin grilliaterian ja keittää jotain vieläpä aikalailla nopeasti. Lämmönsäätökin sujuu potikasta aika tarkasti. Parasta on sen nopea lämpiäminen, kolmisen minuuttia. Laite perustuu sähköiseen tuulettimeen jonka patterit vain kestää ja kestää. Lisäksi sen voi pakata heti matkaan kun pinta ei lämpene ja tuhkasta pääse siististi eroon kun on omassa kupissaa. Siihen käy tavalliset hiilet joskin ei kovin isoina klöntteinä. Nyt luettuna edelläoleva näyttää kehumiselta mutta meistä se on erinomainen. Tuossa juutupea: https://www.youtube.com/watch?v=LoSJtmCPWls

VÄLIMÄKI JARMO 17.05.2015 15:26

Olipa kyllä kätevä grilli,en huomannu oliko hintaa näkyvis. .JV

ESKOLA JUSSI 17.05.2015 16:51

Minäkin innostuin tilaamaan Lotus grillin. Hinta oli 144€, ei lähetyskuluja. Toivottavasti ehtii mukaan ens viikonlopun Heinolan reissulle.

RAJALAHTI ANTTI 19.05.2015 16:40

Lotusgrilliä kehui kovasti kun kävin Hobby Hallin alepäivillä viime viikolla. Mutta tarjolla oli vain Big Green Egg maistiaisia, jotka oli kyllä erinomaisia. Mutta ei taida painorajat riittää moisen kuljettamiseen, jossei peräkärryyn tuota rakenna.

Kertokaa toki muutkin kokemuksia tuosta Lotusgrillistä. Itseäni vähän epäilyttää. Tuleeko hiilillä grillatun makuista? Jos pelkkää lämmön lähdettä hakisin niin kai ihan sähkögrillin puoleen kääntyisin tai korkeintaan sitten sellainen Cramer. Mutta nyt siis itselläni haussa sellainen grilli jossa tehdyssä ruoassa maistuukin vanha kunnon hiiligrillaus.

TURUNEN HEIMO 20.05.2015 17:48

Miksei hiiligrillin paistama maistusi hiiligrillin paistamalta?

VÄLIMÄKI JARMO 20.05.2015 18:11

Hiiligrillillä kun laittaa niin,ah jo sitä tuoksua,siinä se nälkä pykää kuin sika juoksua.Ja tää on taivahan tosi. .JV

HAAPANEN TIMO 20.05.2015 18:37

Puilla meillä grillataan kotona ja mökillä. Siitä se oikea tuoksu tulee kun savukin on mukana.

@timppa

ANTTILA MARKKU 22.05.2015 16:19

Oletteko huomioineet avotulen teko kiellot jotka koskevat myös hiiligrilliä mutta kumma kyllä eivät kaasulla grillaamista.

TURUNEN HEIMO 23.05.2015 20:16

Hiligrillien köyttörajoitus koskee vain kertakäyttö- ja tuulessa helposti kaatuvia grillejä. Täytyisi ole melkoinen myrsky jotta esimerkiksi Lotus-grilli kaatuisi.Siinä ei makkaratakaan viihtyisi paahteessa. Saati vastaavat laitteet. Tietoa: http://www.pelastustoimi.fi/turvatietoa/ehkaise-palon-syttyminen/noudata-saannoksia/avotulen-teon-rajoitukset

KRISTO LAURI 24.05.2015 07:39

Biltema myy kätevää hiiligrilliä, grillin saa kiinni eikä sotke höpömökkiä ! hintakin oli muistaakseni vain 29 euroa !

http://images.biltema.com/PAXToImageService.svc/product/small/2000018483

Hintakin on näköjään jo tippunut!

Lauri. K

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.