Neuvokaa aloittelevaa karavaanaria: Etuteltat

STÅHLBERG JENNIFER 19.02.2015 09:19

Nyt kaipaan kokeneiden karavaanareiden neuvoja! :)

Etutelttoja on jos jonkin näköistä, mutta minulla ei ole hajuakaan minkä mallisen tarvitsen ja mikä autooni sopii...

Ovatko etuteltat merkki/mallikohtaisia? Mihin asioihin minun kannattaa kiinnittää huomiota sellaista valitessani?

Jonkunnäköinen kisko autossa näyttää olevan, mutta se ei ole etutelttaa ajatellen mitenkään järkevässä kohdassa. Menenkö ihan metsään jollain perus Bilteman teltalla, surffatakko netistä käytettynä vai saako tähän härpäkkeeseen edes telttaa kiinni näillä varusteilla?

Muitakin vinkkejä saa tarjota :)

HAAPANEN TIMO 19.02.2015 09:26

Autoissa ei yleensä käytetä uraan vedettävää telttaa. Linkissä näet millaisia autoteltat ovat. http://bestcaravan.fi/verkkokauppa/tuotteet/#!6&:15931;

Teltat ovat ns. vapaasti seisovia, auton voi ajaa pois ja teltta jää paikoilleen.

@timppa

PÄIVINEN UNTO 19.02.2015 09:56

Etuteltat on ylensä vaunujen juttuja ,mutta jos et halua maksaa paljon laita pussimarkiisi mutta sitäkin varten joutuisit laittamaan uralistan autn seinään haluamallesi korkeudelle. Kotelomarkiisit on hyviä mutta aika hinnakkaita 500-800€ ja kalliimpiakin varmaan löytyy. Vapaa-ajan talo nastolassa myy kaienlaista karavaan tavaraa. Terv.UP.

STÅHLBERG JENNIFER 19.02.2015 10:27

Voisiko tuohon auton nykyiseen "uralistaan" saada tällaisen pussimarkiisin? Vai mitäköhän varten tuokin lista on juuri tuossa kohtaa ja noin hölmöllä korkeudella, ei ymmärrä :D

Paljon koitin googletella matkailuautojen etutelttoja, mutta vain vähän niistä irtoaa tietoa. Vaunupuolella tosiaan sitäkin enemmän. Vanhempieni autossa sellainen kotelomarkiisi onkin, mutta ehkei se meidän tapauksessa ole vanhaan autoon järkevä ostos. Käyttöä kun on vielä aika vähän...

HAKALA SAMI 19.02.2015 11:31

Jos haluaa laajentaa telttavalikoimaa, varsinkin tuonne käytettyjen puolelle, niin autohan on pikkasen vaunua korkeampi. Tuohon kylkeen voisi vaunun kattoa vastaavalle korkeudelle asentaa vaakasuoran listan telttauralla. Ei se sitä kyllä kaunista, mutta toimii :)

Silloin sopisivat kaikki nämä universal-ja talviteltat .. Mikä sitten tuon auton pituus onkin, näyttäisi että joku Isabella Universal 360 olisi jo aika lailla rajoilla, mutta saahan sitä myös pituuksissa 240 ja 300 ... ja muita vastaavia, Itselläni esim Trio Sport Midi joka olisi kanssa suht oivallinen tuollaiseen.

Tuossa esimerkkiä telttauralistasta, mutta tuota saat varmasti edullisemmin ja sopivassa pituudessa kaikkine listoineen lähimmästä korjauksia tekevästä vaunuliikkeestä.

http://www.vapaa-aika.com/varaosat/listat-taytenauhat/suoranseinan-telttauralista-30-mm-pituus-150-cm.html

SEILISTÖ RAMI 19.02.2015 21:10

Kotelomarkiisi on kyllä kätevä ja siihen sitten ostaa seiniä jos sellaisia haluaa. Kaikkia löytyy käytettynä.

http://www.tori.fi/pohjois-pohjanmaa/Markiisi_Omnistor_4_m_ja_kaasulammitin_Truma_6002_14767227.htm?ca=11&w=3

KÄRKI KAARLO 24.02.2015 11:21

tuo lista on seinäpellin saumalista, markiisin kiinitys pitää pultata läpi seinän, pussi markiisin kiinnitys listasta en tiedä. melkeimpä ammatti hommia niin tulee tiivis. -kk.

JANHONEN MATTI 26.02.2015 18:16

Tässä katalagi josta näet millaisia niitä on.

http://www.campingwelt.at/epapers/campingwelt2014/page330.html#/0

HAKALA SAMI 02.03.2015 23:25

"tuo lista on seinäpellin saumalista, markiisin kiinitys pitää pultata läpi seinän, pussi markiisin kiinnitys listasta en tiedä. melkeimpä ammatti hommia niin tulee tiivis"

Teltalle minä tuota ehdotinkin. Vastaavan profiilin listaa on mun vaunussa (LMC) muuallakin kuin saumoissa, tosin sillä erotuksella että siinä on se ikkunan ura. Mutta jos haluaa universal-teltan auton kylkeen, niin kyllä se tuolla onnistuu. Minusta siistimpi ja järkevämpi kuin tuo telttauralistana myytävä kapeampi versio. Puuta toki olisi hyvä seinästä löytää niistä kohdin mihin kiinnittää, ja hyvä butyylimassa alle.

Laajenee kuitenkin huomattavasti se vaihtoehtojen valikoima, jos se telttalista on olemassa. Itse maksoin tuosta Trion Midistä 300 eur, suht koht sama summa jolla saisi vasta pussimarkiisin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.