Kalastelua - phishing. Kukaan ei kai lankea tähän

TOIVONEN MARTTI 14.02.2015 20:54

PayPalin käyttäjille on tänään kohdistettu kalasteluviestejä. Englanninkielinen viesti kertoo että PayPal olisi hiljan lähettänyt viestin jossa pyydetään apua tilitietojen epäselvyyksien takia. Nyt sitten on kyseessä viimeinen pyyntö ja jos asiakas ei avaa viestin mukana tulevaa linkkiä hänen tilinsä suljetaan.

Linkin avaaminen vie varmaan sivustolle jolla kysytään tilin tunnuksia. Eli kyseessä on petosyritys johon ei pidä missään tapauksessa langeta. Viesti vaan roskiin ja roskis tyhjäksi. Avata ei kannata koska sieltä saattaa tulla troijalainen koneelle vaikka ei mitään tietoja antaisikaan.

mot

KARJALAINEN ALPO 14.02.2015 21:13

Onhan sieltä tullut kaikenlaisia viestejä, mutta kun en osaa kunnolla englantia niin enpä viitsi niihin vastakkaan.

Eilen kyllä käytin niiden palveluja, kun tilasin Kiinasta omaan tietokoneeseeni uuden akun. Kiinasta lähettivät jo eilen viestin, että ovat saaneet vahvistuksen maksusta ja aikoivat lähettää akun minulle. Tänään olikin jo tullut Kiinasta viesti, että akku on postitettu.

LIIMATAINEN HANNU 15.02.2015 12:18

Niitä maksutapoja ja mahdollisuuksia on monia. Itse ostin juuri netissä uudet renkaat, Saksasta ja ei ongelmia missään, nettipankissa maksoin ja vahvistus tuli parin päivän päästä että maksuperilä!

TOIVONEN MARTTI 15.02.2015 13:18

Oikein, Liimis. Nettiostaminen on nykypäivää. PayPal vaan on siitä mukava että jos ne renkaat eivät koskaan tulisikaan ja olet maksanut PayPalilla voit ilmoittaa ongelmasta heille ja saat rahasi takaisin. Nettipankki ei taida tapella puolestasi ongelmatilanteessa. mot

LIIMATAINEN HANNU 15.02.2015 13:35

Nooh motti, jos tulee onkelmia niin mie menen ja haukun ne onkelmien aiheuttajat kunnolla, ihan liimismäisesti, eivätköhän siitä säikähä ja hoitavat asiat kuntoon! Oon mie nin uittumainen otus! :)

Nih, olen kyllä PayPalliakin käyttänyt joskus, hyvin toimii sekin. Ja jokin turva siinä onkin!

AHJOS TIMO 15.02.2015 13:46

Jos ostaa eBayn kautta, niin Paypal lienee ainoa maksutapa. Myyjä saanee rahat vasta kun ostaja on saanut ostamansa tuotteen. Korjatkaa, jos käsitykseni on väärä.

TURUNEN HEIMO 15.02.2015 15:42

Ainoa oikea ja turvallinen tapa tilata netistä on joko luottokortti ja paypal tai vastaava maksupalvelu. Paypalilla voi myös saada maksuja tililleen jos kauppaa jotain vaikkapa ebayssä tai blocketissa. Etukäteen maksamisella kaivaa verta nenästään ja toimitusajoissakin voi olla selkeä ero.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.2.2015 klo 15:44:18 Aloitukseen lisäten. Pankit ja mm. paypal tiedottavat muutoksista vain verkkosivuillaan, eivät sähköpostilla. Sellaiseen postiin pitää suhtautua kalastuksena.

AHJOS TIMO 15.02.2015 17:44

Tuo mitä Heimo Turunen lisäsi viestiinsä, ei pidä paikkaansa. Paypal, Danske Bank ja S-pankki lähettävät myös sähköpostia.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.2.2015 klo 10:12:21 Nordea on puolestaan ilmoittanut, että he eivät koskaan lähetä asiakkailleen sähköpostia.

TURUNEN HEIMO 17.02.2015 04:23

Danske ei ole koskaan lähettänyt minulle sähköpostia vaan tiedotteet luetaan vain palvelusssaa. S-pankista en ole mitään saanut myöskään. Paypal ei lähetä minulle sähköpostia koska sen olen niin säätänyt (policy). Palvelu on ollut ongelmaton varmaan jo lähemmäs 10 vuotta.

AHJOS TIMO 17.02.2015 09:50

Minulla on tälläkin hetkellä saapuneen postin laatikossa Dansken lähettämä viesti avaamattomana. S-pankista saan joka perjantai käyttötilin saldon sähköpostiin. Paypalin nimissä lähetettyjä sähköpostiviestejä olen saanut 10 vuoden aikana paljon. Osa niistä on ollut Paypalin ilmoituksia sopimusehtojen muutoksista, usein tulee kehoitus käydä katsomassa viimeaikaiset tilitapahtumat ja paljon on tullut muiden lähettämiä huijausviestejä.

Kannattaa toimia niin, että ei koskaan avaa sähköpostissa olevaa linkkiä vaan kirjautuu pankin tai Paypalin systeemiin erikseen sitä istuntoa varten avatulla selaimella ja kirjoittaa siihen sen osoitteen näppäilemällä. En kuitenkaan jätä saamaani sähköpostiviestiä lukematta, koska siitä yleensä selviää, onko kysymys sopimusehtojen muutoksesta (jota on turha käydä lukemassa, koska sille ei kuitenkaan voi mitään), verkkopankkiin saapuneesta tiliotteesta, ilmoitus järjestelmän huoltokatkosta vai tilini käytöstä.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.2.2015 klo 09:53:01 Profiilitiedoissani olen aina sallinut sähköpostiviestien lähettämisen, jos sellaista on kysytty.

TOIVONEN MARTTI 17.02.2015 12:28

Minä kyllä katson PayPalin nimissä tulevan sähköpostin lähetysosoitteen. Jos se on @paypal.com katson mistä on kyse, jos se on jotain muuta laitan roskiin ja tyhjennän roskiksen. Epäilen että avaamalla huijausviestin voin saada koneelle viruksen. mot

AHJOS TIMO 17.02.2015 16:25

En minäkään sellaisia viestejä avaa, joiden osoitteesta jo näkee, että ne eivät ole esim. Paypalin itsensä lähettämiä. Aina tuo lähetysosoite ei kuitenkaan paljasta totuutta. Esim. kun lähettäjän osoitteena näkyy ____@googleproductforums.com, siitä on vaikea päätellä, tuleeko se Googlelta vai ei. Tuo on yksi Googlen käyttämistä lähetysosoitteista.

VÄLIMÄKI JARMO 17.02.2015 19:40

Minä en ikinä avaa yhtään sähköpostia joka on ulkomaan kirjoitusta,välittömästi roskiin. ,JV

TURUNEN HEIMO 18.02.2015 14:11

Hyvä sähköpostiohjelma säästää turhalta tauhkalta samoin kun palvelujatarjoajan vastaavat viritykset. Vakavaan käytöön en suosittele mm @suomi24.fi tai @luukku.com, ne suorastaan imevät roskaa. Ilmaisista google on ok ja tarjoaa etuja mm tilaa, toki muitakin on. Tuo ja Firebird yhdistelmänä ovat turvallinen ja ilmainen yhdistelmä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.