Pussimarkiisi: leveys, käsiteltävyys, kokoaminen?

AHOLA KARI 07.02.2015 11:03

Vaunuun haluan suojaavan katoksen, jotta vesi/ lumi ei tule suoraan sisälle.

Pussimarkiisi lienee tähän hyvä vaihtoehto.

Kun hankintaa miettii, mitä tulisi tarkastella?

jos kokoaa yksin, kuinka leveän markiisin pystytys/kokoaminen onnistuu yhdeltä mieheltä? onko eri merkkisten pussimarkiisien laadussa/toimivuudessa eroa?

Vaunu Dethleffs 560

KERÄNEN MATTI 07.02.2015 17:25

Ei taida juuri lumikuormaa kestää. Yhden 4m pitkän Thulen pussimarkiisin samanmoiseen vaunuun ostin ja sen jäljiltä ovessa naarmu kun pääs kaatumaan kokoomisvaiheessa keppiä värkätessä. Kahelleen pitää olla kokoomassa ja rullailemassa kahteen puoleen metriin jakkaroilla, turhan hankalaa tuossa kokoluokassa. Myin pois ja ostan kotelomarkiisin kun kerkeen.

KARPPINEN HANNU 17.02.2015 12:00

Kyllä on parempi pysyä erossa pussimarkiiseista!

LATVALA MARKO 17.02.2015 12:13

Meillä oli 6 vuotta pussimarkiisi. Ensimmäinen oli muistaakseni 3.6 metrinen. Sen kyllä kokosi yksinkin ilman ongelmia, mutta viimeisin oli 4.4 metrinen. Se kyllä vaati kaksi aikuista sitä rullailemaan. Muuten ei mitään ongelmia. Olisi vieläkin pussimarkiisi, mutta vaunu vaihtui autoon.

PURANEN JANNE 17.02.2015 12:49

Miksi?

Käyttäjän lisäys viestiin 17.2.2015 klo 12:50:35 Siis miksi on parempi pysyä erossa pussimarkiiseista?

TOIVONEN MARTTI 17.02.2015 13:04

Ei mitään syytä olla käyttämättä pussimarkiisia. Kevyempi kuin kotelosysteemi, jos on kaksin liikkeellä ei käsittely ole ongelma, yksin joutuu hiukan temppuilemaan jos markiisi on yli 3,5 m. leveä.

Oikein tarkat lukee kotelomarkiisin ohjeet ja huomaa että sen uloslaittamiseen tarvitaan myös kaksi (jos ei ole moottorisysteemiä). Toinen veivaa markiisia ulos ja toinen kannattelee ettei seinä ja armit rasitu liikaa.

Pussimarkiisi on mun mielestä vielä parempi sivuseinien kanssa kuin kotelo. Maailmalla näkee paljon että kotelomarkiisien kanssa sivuseinät laitetaan kiinni kymmenillä nipistimillä kun esim. alkuperäiset velcrot ei riitä pitämään sivuja kiinni.

Jos on oikein pätkä ja korkea auto/vaunu niin pussimarkiisin kanssa voi tarvita hiukan koroketta.

Niin ja jos pussimarkiisi sattuu olemaan hiukan huonosti kiinnitetty maahan ja tulee kova tuuli niin vahingot on pienemmät kuin kotelomarkiisin lentäessä auton katolle. Kokemusta on.

mot

LINDBLOM ALF 17.02.2015 13:37

Pussimarkiisin kanssa on kaksi asiaa, johon olen kiinnittänyt huomiota: Malli sellainen, jota kierretään kasaan "oikein" päin, eli kun se on seinää vasten rullataan luonnollisella tavalla ylös. Kun se on saatu rullattua pussiin, siinä olisi hyvä olla kiinnitysnauhat myös keskellä, ja hyvät sellaiset jotka jaksavat pitää markiisin yksinään rullassa. Helpottaa kasaamista jos on yksin.

AHOLA JARI 19.02.2015 10:40

".. Oikein tarkat lukee kotelomarkiisin ohjeet ja huomaa että sen uloslaittamiseen tarvitaan myös kaksi (jos ei ole moottorisysteemiä). Toinen veivaa markiisia ulos ja toinen kannattelee ettei seinä ja armit rasitu liikaa."

Sen "toisen" voi ihan hyvin korvata siihen integroiduilla jaloilla - ne kun laittaa maahan hivenen etäämmälle, niin tukevat pari metriä kerrallaan. Siirtää vielä tarvittessa.. Ei tarvii toisen kainaloita tuuletella ;)

HAAPANEN TIMO 19.02.2015 11:16

On niissä joku mittakin mikä sallitaan vapaana riippumaan. Sisään voi kelata aivan samoilla Jarin neuvoilla. Kääntää jalat kohti autoa ja kelaa vain kunnes jalat nousevat ilmaan.

@timppa

AHOLA KARI 21.02.2015 18:18

Alunperin kysyin, onko eri merkeillä eroja ja mikä pituus vielä toimii yksin touhatesa.

Eli 3.60 m ja alle pituuden suhteen toimii yksin värkätessä.

Merkit? Eroja ?

Oma pituus 182 cm, vaimo 168 cm, pojat: vanhempi 18 v 182 cm ja nuorempi 16 v 190 cm ???, nuoremmalla habaa ?

Nuoremman kanssa kalaan, taitaapi yltää.... Vaimolle koroke... Vanhempi pooka, omat kuviot....

TOIVONEN MARTTI 21.02.2015 19:11

Eri merkeistä ei ole vertailupohjaa joten se siitä. Liekkö noissa suuria eroja.

Tuon käsiteltävyyden yksi tekijä on vaunun tai auton korkeus. Mulla oli autossa jonka korkeus n. 235 eli aika matala. Vaimon (167cm) kanssa rullattiin ja kun oli saatu lähes ylös asti minä jatkoin yksin ja laitoin velcron kiinni ja vedin vetoketjun. Itse olen 186 tai ainakin olin joskus. Eli ei sen kaverin tarvi olla pitkä eikä vahva., kunhan on toisessa päässä laittamassa tukitangot ja jalat sisään ja alkaa rullata. Se rullaus sitten sujuu vaikka yksin.

Ei tuo niin hankalaa ole etteikö yksinkin saisi jopa vähän pidempää mutta kaksin aina kaunihimpi. Kyllä varmaan pärjäät vaimon ja poikien kanssa jos ei vaunusi ole aivan huippukorkea. mot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.