Lisää turvallisuutta matkailuautoon

ANTIKAINEN ESKO 22.12.2014 22:10

Ulkomaiden matkailun sivuilla on puhuttu turvallisuudesta, mutta mielestäni tämä aihe kuuluu tänne. Matkailuauton turvallisuuden lisäämisessä keskustelu on painottunut auton oviin. Ikkunoista puhutaan vähän. Ikkunat ovat kiinni heppoisilla muovisilla salvoilla, ja koko ikkuna rapsahtaa auki sekuuneissa, kun teräesineen työntää alareunan alle.

Tämän estämiseksi on saksalainen matkailuautoilija kehittänyt tuotteen, joka estää helpot ikkunamurrot. Tässä ovat yrityksen sivut, toistaiseksi vain saksankielisinä:

http://wohnmobil-sicherheit.de/

Kyseessä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu lista, joka kiinnitetään Seitz-ikkunan alareunaan. Kun ikkuna suljetaan, lista lukitaan kahdella ruuvilla, minkä jälkeen ikkuna on lukittu. Lista ei haittaa ikkunan käyttöä. Tuon edellisen sivun vasemmasta reunasta voi katsella eripituisia listoja oman tarpeen mukaan, kohdasta Sicherheitsprofile, ja tilatakin samalta sivulta.

Samoin vasemmasta valikosta voi avata englannninkielisen Youtube-videon, joka näyttää listan kiinnittämisen:

https://www.youtube.com/watch?v=HRycMtuMn3g&spfreload=10

Valmistaja suosittelee listoja kaikkiin avattaviin ikkunoihin, joista voisi mennä sisälle. Ihan halpoja nuo listat eivät näy olevan, pituudesta riippuen 100 euron paikkeilla. Jos olet Caravan Salon Düsseldorf -klubin jäsen, saat listoista 10 % alennuksen. Liittyminen ei maksa mitään, jäsenkortilla pääsee myös edullisemmin Düsseldorfin messuille. Koska puhun saksaa, voin tällä palstalla yrittää auttaa, jos joku ei saisi jostain selvää.

HÄNNINEN JUKKA 25.12.2014 14:22

Laita vaan Esko Matkailu ulkomaille palstalle sama kirjoitus. Sitä palstaa lukevat eniten myös ei SFC:n jäsenet.

Tuotehan on hyvä. Mallisuojattu, ja ylettömän arvokas, sillä Promobilin tekstissä oleva maininta hinnasta on " jein nach Fenster " , minkä ymmärrän tarkoittavan per ikkuna. Arvostelu kokonaisuudessaan on hyvin myönteinen.

Todennäköisesti Kiinasta ilmestyy sama tuote usealta eri valmistajalta hyvinkin pian. Todennäköisimmin hyvinkin edullisen hintaisena.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.12.2014 15:20

Hivenen keskivertoa tarkkavaisemmat lukijat ovat toki havainneet, että juttu on ollut "Matkailu ulkomailla"-osastossa jo useamman päivän ja täydelliseksi humpuukiksi todettu. Sitä panssariPasia odotellessa.

AHJOS TIMO 25.12.2014 18:15

Jukka Hänninen kirjoitti: "Promobilin tekstissä oleva maininta hinnasta on " jein nach Fenster " , minkä ymmärrän tarkoittavan per ikkuna."

Miten ymmärrät tuossa sanan "jein"? Yleensä sillä tarkoitetaan vastausta, joka ei ole myöntävä eikä kieltävä. Siis Ja+Nein=Jein.

HÄNNINEN JUKKA 26.12.2014 16:25

Timo, lipsahtipas pahaan paikkaan tuo typoni. Po. je nach Fenster, mikä ihan sanakäännöksenä tarkoittaa "jokainen ikkunan (koon) mukaan.

Sen parempi mitä enemmän tällaiset hyvät tuotteet saavat näkyvyyttä.

Kuten monissa turvatuotteissa, niin tässäkin päätarkoitus on tehdä ryöväys mahdollisimman vaikeaksi. Se, että 99,99 todennäköisyydellä rosmo kuin rosmo aukaisee ikkunan mieluiten vähimmällä mahdollisella vaivalla. Aivan kuten muut hidastavat varotoimet kuten ulos näkyvät turvalukot ja ketjut.

Eikä pie unohtaa HauCD:tä, joka täydentää murtosuojauksen.

Menes taas altaaseen päätäs viilettämään V-P.

Niin, ja jos satutte näkemään V-P:n: rotiskon, niin sen viereen on hyvä parkkeerata. Sitä V-P:n autoa kun ei ole mitenkään suojattu.....

Käyttäjän lisäys viestiin 26.12.2014 klo 16:42:02 Katoppa V-P uudemman kerran onko tuo ko teksti linkkeineen Ulkomaan matkailu -osiossa. Sinulle ylejään on tyypillistä, normaalia ja kuvaavaa, ettet lue keskusteluketjuja kokonaan,vaan roimaräyskäiset jäynäsi vaistomaisesti heti kun näet minun kirjoitukseni. Siis mitään ajattelematta. Tämä on selkeästi havaittavissa jokaisessa kannanotossasi. Aina, ja jokaisessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.